Kaarisillan taidetekstiiliryhmän yhteisnäyttely:
KOTI
20.4. - 14.5.2023

Atte Helminen, Sonja Salakka, Tiina Silvessalo: Lounaani, 2023

Mitä oma koti merkitsee? Mikä tekee asunnosta kodin?

Koti-näyttelyn myötä olemme pohtineet kotia ja kodin merkitystä. Esille nousivat mm. sanat turvallisuus, hyvä olo, omat tavarat ja oma tila. Joku sanoi, että ”koti on siellä, missä onnelliset muistot syntyvät”. Nuorelle muuttaminen omaan kotiin on suuri askel kohti itsenäistymistä ja oman näköistä elämää. Joskus muutto omaan kotiin saattaa herättää myös pelkoa ja ahdistusta. Miten pärjään tai saanko rahat riittämään? Oman kodin myötä kuvaan astuu vastuu, mutta myös vapaus! Saa valvoa niin pitkään kuin huvittaa! Ja kutsua vieraita kylään silloin, kun itse haluaa.

Kaarisillan taidetekstiiliryhmä lähettää teille kutsun:

Tervetuloa KOTIIN!


Venla Hämäläinen: TV, huovutus, 2023EILA SIKANEN & MIKAEL VALJAKKA
22.3. - 16.4.2023

Eila Sikanen: Kuningatar Theodora seurueineen, 46 x 54 cm, akryyli kankaalle, 2022

"Tykkään paljon maalata, ja eniten teen grafiikkaa, linoa. Nyt teen myös keramiikkaa. Töissäni kuvaan eläimiä. Eläimet ovat minusta sympaattisia, kuin kavereita.” kuvailee Mikael Valjakka taiteellista työskentelyään.

Mikael Valjakan teokset rakentuvat selkeistä pinnoista ja viivoista, joita hän rytmittelee taitavasti. Valjakalla on kyky tiivistää teoksiinsa aiheestaan olennainen. Mikael Valjakka on suorittanut kuvataiteen ammattitutkinnon 2018 Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksessa Lahdessa. Nyt hän työskentelee taiteilijana Kaarisillan Taidestudiossa.

Eila Sikasta kiinnostaa taidehistoria. Hänen teostensa lähtökohtana on usein eri aikakausien maalaukset tai niiden yksityiskohdat. Kerroksellinen maalaustekniikka ja taitava värinkäyttö ovat olennainen osa hänen taiteellista ilmaisuaan. Eila Sikanen on valmistunut myös kuvataiteilijaksi Kaarisillasta vuonna 2022 ja työskentelee nyt Kaarisillan Taidestudiossa.

Mikael Valjakka: Merihevonen, mustekala ja kalat, 100 x 120 cm, akryyli kankaalle, 2023


Bridge Over
Kaarisillan ryhmänäyttely
14.2.-19.3.2023

Mikael Alanko: Keltainen sukellusvene, 60 x 60 cm, akryyli kankaalle, 2022


Nimi Bridge Over muistuttaa amerikkalaiskaksikon voimabiisistä ja saa meidät mielessämme jatkamaan lausetta. Tällaisena aikana ja tällaisessa maailmassa, jossa nyt elämme, lause tuntuu hyvin lohdulliselta.

Myös kuvataiteessa ympäröivä maailma heijastuu voimakkaasti, ja niin sen tuleekin heijastua, sillä mikä olisi parempi ja luontevampi keino ilmaista omia tuntemuksiamme kuin luovuus ja itseilmaisu.

Tässä näyttelyssä on esillä muutaman paraikaa Kaarisillassa opiskelevan kuin myös jo koulutuksestamme valmistuneen kuvallisen ilmaisun toteuttajan maalauksia ja grafiikkaa. Teokset heijastelevat nuorten taiteilijoiden kokemusmaailmaa, ja vaihtelevat vahvasta ekspressiivisestä ilmaisusta herkkään ja havainnoivaan, hauskaankin.

Usealle Kaarisillan Musiikkialan sekä Media- ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnoista valmistuneelle koulutusohjelma on ollut juuri se Bridge over, joka on antanut vastauksia ja johdattanut syvemmälle kuvataiteen, visuaalisen osaamisen ja musiikin tekemisen maailmaan.

Ja eihän alussa mainitussa laulussakaan määritellä millainen silta se on, siinä voi oikein hyvin olla Kaari.

Think over it.

Tomi Vainio (puupiirros, 25,5 x 23 cm, 2023)

Alma Tähti (kohopaino, 21 x 15 cm, 2023)

Kaarisillan ammatillisten opintojen esittelytilaisuus järjestetään näyttelyn yhteydessä tiistaina 14.2.2023 Art Kaarisilta galleriassa. Opiskelijoita ja opettajia on paikalla klo 12–14. Musiikkiopiskelijat esiintyvät ja kuvataideopiskelijat piirtävät halukkaista muotokuvia.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja kyselemään opinnoista!

Kaarisillan ammatilliset perusopinnot:

MUSIIKKIALAN PERUSTUTKINTO, MUSIIKIN OSAAMISALA (MUUSIKKO) Vaativana erityisopetuksena, 180 osp / 3 v. Seuraava koulutus alkaa elokuussa 2023.

MEDIA-ALAN JA KUVALLISEN ILMAISUN PERUSTUTKINTO, KUVALLISEN ILMAISUN OSAAMISALA (KUVALLISEN ILMAISUN TOTEUTTAJA) Vaativana erityisopetuksena, 180 osp / 3 v. Seuraava koulutus alkaa elokuussa 2023

Kevään 2023 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on 21.2.-21.3.2023.

Lisätietoja:

Elina Tuominen, elina.tuominen@kaarsilta.fi, 040-3541772 (ma-to)

Kaarisillan Taide- ja toimintakeskus, www.kaarisilta.fiAntero Laine
Maalauksia
11.1.-12.2.2023

Antero Laine: Sudet kuutamolla, akryyli kankaalle, 89 x 116 cm, 2021

Luonto, eläimet ja ihmiset ovat Antero Laineen taiteen teemoja. Nyt avautuvan näyttelyn eläimet ovat saapuneet kaupunkiin. Pöllö saalistaa kattojen yllä, kaupungin laitamilla ulvovat sudet. Luonto muistuttaa olemassaolostaan suurkaupungissakin.

Teokset ovat valmistuneet vuosina 2020-2022. Näyttelyyn sisältyy pieni sarja korona-aikana syntyneitä maalauksia, joista välittyy meille kaikille yhteinen kokemus tuon ajan eristäytyneisyydestä.

Antero Laine on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisillan kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2006. Hän työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa. Laine valittiin vuonna 2018 Kettukin vuoden taiteilijaksi. Tämä näyttely on taiteilijan viides yksityisnäyttely.

Antero Laine: KoronakevätI, akryyli kankaalle, 50 x 60 cm, 2020

Antero Laine: Syksy saapuu, akryyli kankaalle, 100 x 100 cm, 2022