ILON SILTA
2. - 26.5.2024

Ilon silta -näyttely on toteutettu yhteistyössä Kaarisilta ry:n ja Koulutuskeskus Salpauksen tekstiili- ja muotialan kanssa.

Kaarisillan päivätoiminnan tekstiilitaide-studiolaiset ovat suunnitelleet ja toteuttaneet eri tekniikoin kankaat itselleen ja Salpauksen opiskelijoille. Näistä kankaista tekstiili- ja muotialan opiskelijat ovat valmistaneet asut itselleen ja parilleen.

Tiina Silvesalo, kuva Enni Lydman

Hanna Koljonen ja Aleksi Pietikäinen, kuva Enni Lydman

Jenny Haikala ja Neea Nakko, kuva Enni Lydman


AIKAHYPPY
4.4. - 28.4.2024

Tomi Vainio: Visio, 2024, akryyli, 40x50 cm


Kaarisillasta valmistuvat kuvataiteilijat esittävät Aikahypyn Galleria Art Kaarisillassa huhtikuussa. Aikahyppy tarjoilee pikakelauksen kolmen vuoden kuvataideopintojen ajalta. Aikahypyssä on mukana piirtämällä, maalaamalla, veistämällä ja taidegrafiikan keinoin toteutettuja teoksia. Toukokuussa häämöttää hyppy valmistumisen jälkeiseen aikaan, tulevaisuuteen.

Mukana on töitä yhdeksältä visuaalisen alan artistilta. Milla Hokkanen painottaa töissään teknistä taitavuutta. Heta Hyvönen valmistaa puusta, savesta ja muovista olentoja. Neea Kyllönen työskentelee maalauksen ja taidegrafiikan menetelmin. Hänen töissään on tärkeää värikkyys. Pyry Nikula on kiinnostunut luomaan paikkoja ja hahmoja. Kai Pitkäsen taide näyttää ensikatsomalta sekalaiselta, mutta tarkempi vilkaisu tuo esiin tapahtuman ja harkittuja yksityiskohtia. Hannah Sklar työskentelee mieluiten taidegrafiikan menetelmin. Tomi Vainion taide syntyy omalla painollaan. Emi Tuominen tekee savesta käyttöesineitä. Maalatuilla hahmoillaan Emi haluaa tuoda esiin diversiteettiä. Alma Tähden taide on realistista.

Taiteilijoista löytyy tarkemmat esittelyt osoitteesta: https://kaarisilta-studio.fi/opiskelijat/.

Näyttelytyöt ovat valmistuneet kolmevuotisten Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perusopintojen aikana. Kaarisilta järjestää koulutusta yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa vaativan erityisen tuen koulutuksena. Koulutus on kuvataidelähtöistä ja sen suorittanut valmistuu Kuvan toteuttajaksi. Opiskelujen aikana tutustutaan monipuolisesti erilaisiin kuvataiteen menetelmiin ja ilmaisutapoihin. Ideana on, että jokainen opiskelija löytää ja suuntautuu omiin vahvuuksiinsa ja itseään kiinnostaviin menetelmiin.


Emi Tuominen: Honesty, 2023, akvarelli, 10x13 cm

Hannah Sklar: Seepra ja talo, 2024, akryyli, 73x92 cm

Alma Tähti: Minä, 2023, akryyli, 24x18 cm


RAAKALAISET
6.3. - 31.3.2024

Sara Paloniemi: Hämmennys, 2023, akryyli kankaalle, 82x73cm

Kaarisillan ensimmäisen vuosikurssin Media-alan ja kuvallisen ilmaisun ryhmän opiskelu on käynnistynyt kuvataiteen klassisilla aiheilla; omakuvilla, maisemilla, asetelmilla ja interiöörikuvauksilla. Näin kuvan tekemisen alkuvaiheessa pääpaino on ollut maalauksen ja piirtämisen perustekniikoissa, kuten sommittelussa, sivellintekniikassa ja värin rinnastamisessa. Puolen vuoden työskentelyn tuloksia on koottu nyt nähtävillä olevaksi yhteisnäyttelyksi.

Ryhmässä käydyn keskustelun jälkeen päädyttiin Raakalaiset -nimeen. Nimiehdotus lähti liikkeelle ajatuksesta, että kyseessä on ensimmäinen tämän ryhmän näyttely ja taiteilijat ovat nuoria, vasta syksyllä taideopiskelun aloittaneita, siis raakileita.

Raakalaiset-nimellä on myös samansuuntainen taidehistoriallinen yhtymäkohtansa. Jo yli sata vuotta sitten nimitettiin rohkeasta värin käytöstään tunnettuja, väljästi toisiinsa liittyviä, ja yhdessä esiintyviä ranskalaistaiteilijoita nimellä les fauves eli villipedot.

Tämän nyt esillä olevan KUV23-ryhmän teokset nykypäivänä eivät ehkä herätä katsojissa samanlaisia reaktioita kuin villipedot viime vuosisadan alussa. Mutta vaikka mistään taidebarbarismista tässä näyttelyssä ei olekaan kyse, niin maalausjälkeä näissä taideopiskelijoiden kuvissa voi tuoreudessaan ja elämänmyönteisyydessään oikein hyvin verrata fauvisteihin.

Näyttelyn taiteilijat ovat Jenna Haanperä, Emilia Hallas, Moona Honkanen, Moona Kinnunen, Sara Paloniemi, Niko Porvari, Lila Sihvonen, Aino Silén ja Suvi Turkki.

Emilia Hallas: Herkkuhetki, 2023, akryyli kankaalle, 116x89cm

Aino Silén: Vuono, 2023, akryyli kankaalle, 60x70cm

Suvi Turkki: Etelän hedelmät, 2024, akryyli kankaalle, 50x40cm


Kaarisilta Biennale 2023 palkintonäyttely:
SARI KOIVUNEN
7.2. - 3.3.2024

Sari Koivunen: Ilves, 2017, akryyli kankaalle, 59x70cm

Sari Koivunen palkittiin Kaarisilta Biennale -palkinnolla kesällä 2023. Art Kaarisillalla on ilo esitellä Koivusen maalauksia runsaassa, retrospektiivisessä näyttelyssä.

Koivusen maalaukset kuvaavat taiteilijan lämminhenkistä maailmaa. Teosten keskeisiä aiheita ovat tutut ihmiset ja luonto sekä koetut elämykset ja tapahtumat. Yksi innoituksen lähde on musiikki, joka on tärkeä osa Koivusen elämää.

Koivunen maalaa lempein ja iloisin värein, rennolla otteella. Rakkaat aiheet saavat toisinaan koristeellisen ja toisinaan pelkistetyn muodon Koivusen kaksiulotteisessa kuvaustavassa.

Sari Koivunen on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksesta vuonna 2012. Hän työskentelee kuvataiteilijana Kaarisillan Taidestudiossa.

Lisätietoja:

https://kaarisilta-studio.fi/sari-koivunen/


Matkamuistoja
10.1. - 4.2.2024

Katja Hiltunen: Leopardi (akryyli, 2016)

Art Kaarisillan vuosi 2024 avautuu eksoottisesti Matkamuistoja-näyttelyllä. Vieraat maat, luonto, eläimet ja maisemat ovat innoittaneet Kaarisillan taidestudioiden taiteilijoita. Esillä on maalauksia ja keramiikkaa. Osa teoksista pohjautuu valokuviin ja mielikuviin, osa toteutuneisiin matkoihin, kuten Raija Raition Rooma-aiheiset maalaukset. Tervetuloa mukaan!

Näyttelyn taiteilijat: Paul Gustafsson, Katja Hiltunen, Aleksi Pietikäinen, Raija Raitio, Eila Sikanen, Pinja Sydänmaa, Matias Waris, Maija Wiman.

Raija Raitio: Sateenkaari hautausmaa (akryyli, 2023)

Eila Sikanen: 1900-luvun alussa (akryyli, 2023)