VALOA
JOULUNÄYTTELY JA MYYJÄISET
3.12.2019 - 5.1.2020

Jyry Sirén, Joulukatu Helsingin Sofiankadulla, akryyli, 2019


Klikkaa Kaarisillan taiteilijat tuovat Valoa-näyttelyllä tervehdyksen vuoden pimeimpään aikaan. Näyttelyssä on lukuisten piirustusten ja maalauksien lisäksi myynnissä keramiikkaa sekä taidekäsitöitä.



VERTAISTAITEILIJAT
VILLIINTYNYT AKVAARIO 25.11.-1.12.2019


Galleria Art Kaarisilta muuttuu tilapäisen julkisen taiteen pop up –taiteilijaresidenssiksi 25.11.-1.12.2019. Viikon ajan galleriassa työskentelee kuva- ja esitystaiteilijanelikko Riina Noro, Satu Mäkinen, Elina Tiainen ja Annika Niskanen. Työskentelyn keskiössä ovat tilapäiset kokeilut, toinen toisilta oppiminen ja oman tekijyyden vahvistaminen.


Villiintynyt akvaario on jatkuvassa muutoksessa oleva tila ja performanssi, joka voi tuottaa sekasotkua tai tarkkoja asetelmia, yhteenkiertymiä tai räjähdyksiä. Julkista tilaa taiteilijat peilaavat työskentelyssään muun muassa kysymyksiin normien noudattamisesta, yksinäisyydestä ja miellyttämisen halusta.

Galleriassa voi piipahtaa katsomassa työskentelyä ja keskeneräisiä töitä, juoda kupin kahvia, keskustella ja halutessaan ottaa osaa tekemiseen. Residenssissä on kaikille avoimet ovet gallerian normaalien aukioloaikojen mukaisesti: ti-pe klo 11-18 ja la-su klo 12-16.

Residenssin järjestää Vertaistaiteilijat-hanke ja kyseessä on ensimmäinen kerta, kun erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat työskentelevät yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa taiteilijaresidenssissä.

"Mielikuvituksella ei oo rajaa - älkää odottako että tulee normijuttuja tai jotain maisemamaalauksia. Aurinko voi vaikka kaivaa nenää."
- Riina Noro



NOORA KANTONEN
VIIVA(TON)
13.11.-24.11.2019

Noora Kantonen, Pohjaton, akvatinta, 30cm x40 cm, 2018

Teoksissani liikun abstraktilla puolella. Teen töitäni rohkeasti kokeilun kautta. Taiteeni kumpuaa intuitiivisesti sisältä käsin, kysymyksistä, ajatuksista, kokemuksista, kohtaamisista, eletystä elämästä. Näyttelyssä on esillä metalligrafiikan töitäni, joissa olen käyttänyt akvatinta menetelmää, jolla saan teoksiini maalauksellisen ja rouhean pinnan, valoja ja varjoja. Halusin töissäni tutkia akvatintan mahdollisuuksia, viivattomuutta. Mistä viiva alkaa, miten se kulkee ja mihin se päättyy. Katsojan vapautta tulkita ja kokea. Voit päättää, onko teoksessa viivaa ja jos viivaa ei näy, voitko silti sanoa,onko siinä alku ja loppu. Teokseni ovat pääosin monotypia vedoksia, eli jokaisesta on yksiainutkertainen vedos. Värimaailmat, kuten grafiikka tekniikkana, ovat rauhallisia, hitaita. Grafiikantekeminen antaa minulle mahdollisuuden rauhoittua itseni ja työni äärelle. Näyttelyssä on metalligrafiikantöiden lisäksi esillä myös abstrakteja maalauksia, joiden inspiraationa grafiikan työt ovat toimineet. Myös maalaukset kehottavat pysähtymään ja näkemään sen mikä juuri siinä hetkessäon tärkeää. Näyttelyyn valikoituneet teokset ovat kuin perheenjäseniä. Keskenään hyvinkin erilaisia, mutta jotenkin ne vain sopivat täydellisesti yhteen.

Noora Kantonen (s.1985) on kauhajokinen kuvataidetta ja taidegrafiikkaa pitkälti omatoimisesti opiskellut taiteilija. Lisäoppia grafiikan tekemisen tekniikoihin hän on saanut Kauhajoenkansanopiston kuvataidelinjalta. Näyttelyssä on esillä vuoden 2018 aikana tehtyjä metalligrafiikantöitä sekä sekatekniikoilla toteutettuja maalauksia vuosilta 2018-2019. Nooran päätekniikka on metalligrafiikka, jonka lisäksi hän käyttää myös muita grafiikan menetelmiä aina puusta plexiin. Maalauksia hän tekee akryyli- ja öljyvärejä sekä pastelliliituja käyttäen. Näyttelyä on tukenut Kauhajoen kulttuurisäätiö.


SONJA SALAKKA
Japanilainen meksikolainen kulttuuri
30.10.-10.11.2019

Sonja Salakka, Meksikon ilo, akryyli, 92cmx73cm, 2019

Eri kulttuurit ovat mielestäni kauniita, erityisesti japanilainen ja meksikolainen kulttuuri. Noissa maissa on hienoja maisemia. Olen nähnyt niitä dokumenttiohjelmista televisiosta, joita seuraan. Minua kiinnostaa eri maiden kulttuurit: toivon myös, että pääsen matkustamaan ja tutustumaan näihin kulttuureihin.

Taide merkitsee minulle iloa. Maalaan näitä aiheita, koska haluan kunnioittaa eri kulttuureja.

Sonja Salakka työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2014. Sonja Salakka tekee pääosin maalauksia sekä keramiikkaa.


UNELMA ONNESTA
8.10.-27.10.2019

Sari Koivunen, Närhet, akryyli, 73cmx92cm, 2019


Unelmoimme onnesta. Unelmointi auttaa jaksamaan arjen keskellä. Unelmointi on joskus aivan kuin pakoa toiseen maailmaan, haavemaailmaan, paikkaan, jossa on hyvä olla. Näyttely on kaarisiltalaisten yhteinen ajatus onnesta.Näyttelyyn on luotu luontoaiheinen installaatio: tule istahtamaan toivomuslähteen reunalle, vaeltamaan sienimetsään ja unelmoimaan onnesta.Näyttelyn töissä heijastuu tuo kaipaus kauneuteen ja rakkauteen. Aihepiiri kumpusi kuin itsestään, tekijöiden sisäisestä maailmasta.


Unelma onnesta on Kaarisillan ryhmänäyttely. Näyttelyssä on mukana tekstiili-, keramiikka ja maalaustaidetta Kaarisillan taiteilijoilta.


ANTTI SAVOLAINEN
FANTASIA
25.9.-6.10.2019

Antti Savolainen, Sadepäivä, puuväri, 2018


Antti Savolainen on luonut taiteellaan satumaisen maailman. Piirustuksissa ia maalauksissa seikkailevat merenneidot, liskomiehet, keijukaiset ja muut olennot vedenalaisissa puutarhoissa, kukkakedoilla ja luonnossa. Teokset kertovat mielikuvituksen voimasta ja tekijän työlleen omistautuvasta ja tutkivasta asenteesta. Kuinka kuvata esimerkiksi kuplia, kastepisaroita, valoa. Pienikin yksityiskohta on viimeistelty ja merkityksellinen. Savolaisen teokset kertovat tarinaa, mutta samalla ne kuvaavat henkisiä mielentiloja ja ihmisen syvimpiä tunteita. Teoksissa on aistittavissa taiteilijan intuitiivista ja herkkää pohdintaa erilaisista henkisistä maailmoista, siitä mikä on tärkeää, mikä meitä yhdistää ja mikä erottaa.

Antti Savolainen on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksesta vuonna 2013. Hän työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa. Näyttely on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.



OONA PELTOLA
VAPAA
11.9.-22.9.2019

Mitä on olla vapaa?


Se on sitä, että voi olla oma itsensä ja tehdä sitä, mihin kenetkin on tarkoitettu, luotu.Eivät esimerkiksi hevoset tai koirat ole oikeasti vapaita, kun ne tekevät senmitä ihminen niiltä pyytää. Ne yrittävät miellyttää meitä, vaikka hevosethaluaisivat laukata ryhmässä villisti ja syödä ruohoa. Siihen ne ovat alunperin luotu. Eläimet ovat minulle tärkeitä, etenkin kissat ja hevoset.Yksisarvinen merkitsee minulle vapautta ja unelmia. Unelmia, jotka eivät kaikkitoteudu, mutta niistä voi silti haaveilla. Minä rakastan taidetta ja tykkäänilmaista itseäni teoksillani. Ja vaikka yhteiskunta yrittäisi laittaa tiettyynmuottiin muiden mukaan, niin mä oikeasti haluan tehdä vain sitä, mistä tykkäänja joka tuottaa iloa ja onnistumisia.

- Oona Peltola


Oona Peltola on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2018. Hän työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa. Näyttely on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä. Oona Peltolan taiteessa luonnon kuvaaminen ja erityisesti eläinaiheet ovat tärkeitä. Pohtiva aiheen käsittely ja herkkä värinkäyttö luovat teoksiin vahvan tunnelman.




GALLERIA ART KAARISILTA
10 VUOTTA
21.8.-8.9.2019

Juha-Matti Leivo, Batman hahmot, tussi paperille, 2018

Kaarisillan ylläpitämä Galleria Art Kaarisilta perustettiin vuonna 2009. Galleria juhlistaa nyt 10-vuotista taivaltaan Juhlanäyttelyllä. Helsingin Sanomatalossa sijaitseva galleria tarjoaa tilan taiteen esittämiseen ja pääosa näyttelyistä esittelee erityistukea tarvitsevien taiteilijoiden tuotantoa.

Galleria painottaa tukea tarvitsevien taiteilijoiden ja taiteentekijöiden osuutta taidemaailmassa. Viimeisen 10-vuoden aikanaerityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden teokset ovatkin ilahduttavasti siirtyneet marginaalista osaksi yleistä taidekenttää. Jatkuva näyttelytoiminta keskeisellä paikalla Helsingin keskustassa nostaa eritystuen tarpeessa olevia taiteilijoita näkyvästi esiin sekä tuo oman värinsä keskusteluun taiteen olemuksesta ja merkityksestä.

Juhlanäyttelyn taiteilijat:

Stefan Ahlström, Mikael Alanko, Paul Gustafsson, Katja Hiltunen, Aleksi Ikola, Otto Kasvio, Juha-Matti Leivo, Aija Penttilä, Viljo Pertola, Mark Piekkala, Raija Raitio, Juha Valkama ja Ilona Vuoristo.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa ja veistoksia.



VÄÄRIÄ ODOTUKSIA
7.8.-18.8.2019

Anna-Kaisa Ahonen, Perhekuva, akryyli, 2011

Näyttely käsittelee vääriä odotuksia sukupuolen kannalta, mutta myös yleisemmin.Kohdistamme itseämme, toisiamme ja elämää kohtaan vääriä odotuksia, jotka saavat meidät tekemän niin, kuin luulemme että pitäisi tehdä. Väärät odotukset tuntuvat epämukavilta ja vaikeuttavat itse elämistä.

Idea näyttelyyn lähti siitä, että Kaarisillan kuvataideopiskelijat pohtivat sukupuoleen kohdistuvia odotuksia. Aika moni muisti jonkin lelun, jota ei ollut lapsena saanut, koska se oli liian tyttö- tai poikamainen. Yksi tunnusti salaa piirtäneensä poneja. Mietimme myös käytökseen liittyviä sääntöjä, jotka eroavat sukupuolen mukaan. Kesällä vanhat miehet kävelevät tai pyöräilevät tienlaidassa ilman paitaa, vanhat naiset harvemmin.

Näyttely on koottu Kaarisillan kokoelmista. Teokset ovat kuvataideopiskelijoiden,
kuva-artesaaneiksi valmistuneiden ja kuvataidetoiminnassa mukana olevien taiteilijoiden tekemiä. Mukana on maalauksia, piirroksia, valokuvia ja taidegrafiikkaa.


KAARISILTA BIENNALE
28.6.- 4.8.2019

Richard Whitfield: Where there is a screw loose


Kaarisilta Biennale on toteutettu vuodesta 2013 lähtien joka toinen vuosi, edellisen kerran tapahtuma toteutettiin kesällä 2017. Biennale on kaikille taiteilijoille avoin jurytetty kuvataidenäyttely. Tapahtuman tavoite on esitellä laajasti taidetta ja taiteen tekijöitä
painottaen tukea tarvitsevien taiteilijoiden osallisuutta taidemaailmassa.
Kaarisilta Biennalen päämäärä on tasa-arvoistaa taidekenttää.

Kaarisilta Biennalen tarkoitus on esittää monipuolisesti taidetta ja taiteilijoita niin Suomesta kuin ulkomailta. Näyttely kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä heidän verkostojaan. Taidetta on aikaisemmissa näyttelyissä ollut esillä Suomen lisäksi Japanista, Hollannista, Saksasta, Ruotsista, Englannista, Intiasta,
Irlannista ja Virosta. Maalausten ja piirustusten lisäksi näyttelyissä on nähty
grafiikkaa, videoteoksia, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, veistoksia ja installaatioita. Kaarisilta Biennale -näyttelyt ovat olleet hyvin laaja-alaisia niin aiheiltaan kuin runsaan taiteilijamäärän kautta.

Näyttelyyn osallistuneiden taiteilijoiden kesken myönnetään Kaarisilta Biennale -palkinto sekä 1-3 kunniamainintaa. Palkinto mahdollistaa taidenäyttelyn pitämisen Art Kaarisilta -galleriassa Helsingissä. Vuoden 2017 Kaarisilta Biennale -palkinto myönnettiin Matias
Warikselle. Wariksen Elokuvista -niminen palkintonäyttely oli Art Kaarisilta
-galleriassa Sanomatalossa Helsingissä 17.10.-4.11.2018.


JANI VIRTANEN
5.-23.6.2019

Jani Virtanen: Värirakkaus (akryyli, 100x80cm, 2019)

Näyttelyn avajaiset ti 4.6. klo 16-18, tervetuloa!

Huolellisesti sekoitetut, kauniit värisävyt ja mielenkiintoiset väririnnastukset ovat ominaisia Jani Virtasen maalaustaiteelle, samoin kuin aiheiden voimakas pelkistys ja geometriset muodot. Linnut, kukat, läheiset ihmiset ja fantasiahahmot seikkailevat värikkäissä ja rytmikkäissä maalauksissa. Jani Virtaselle taiteen tekeminen on luontevaa ja mutkatonta. Tuottelias taiteilija on osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin, tämä on hänen toinen yksityisnäyttelynsä. Virtanen valmistui kuva-artesaaniksi vuonna 2008 ja on sen jälkeen työskennellyt Kaarisillan Taidestudiossa.


KUNPA SIIVET KANTAISIVAT
15.5. - 2.6.2019

Suomessa on yli 350 000 jotain kilpirauhas- ja lisä-kilpirauhassairautta
sairastavaa. Kyse on diabeteksen jälkeen merkittävämmästä kansansairaudesta,
jota ei tunneta.

Kilpirauhassairaudet tulevat tutuksi Galleria Art Kaarisillan
näyttelyssä. Kymmenet tarinat, taide ja käsityö ilmentävät koskettavasti kuinka
moninaisesta sairaudesta on kyse.

Näyttelyn järjestäjä, Suomen Kilpirauhasliitto toimii valtakunnallisena
kansanterveys-, potilas- ja edun-valvontajärjestönä, joka edistää kilpirauhas-
ja lisä-kilpirauhassairauksien tunnettavuutta, hoitoa ja tutkimusta sekä
kilpirauhassairaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.
Näyttelyn nimi, Kunpa siivet kantaisivat viittaa kilpirauhaseen, joka on perhosen
muotoinen. Se viittaa myös toiveikkuuteen sairauden keskellä: huomenna kaikki
on paremmin.

ART PEOPLE
17.4.-12.5.

Kaarisillan kuvataideopiskelijat esittelevät tekemiään muotokuvia näyttelyssä Art People. Työt on tehty kuvataiteen eri menetelmillä; mukana on maalauksia, piirustuksia, video, valokuvia, veistoksia ja grafiikkaa. Kuvallisen ilmaisun perusopinnot kestävät kolme vuotta ja niistä valmistuu kuva-artesaaniksi.

Näyttelyssä on esillä teoksia kymmeneltä eri taiteilijalta: Katja Heikkilä maalaa luonto- ja maisema-aiheisia kuvia. Hän käyttää maalauksissaan vahvoja ja voimakkaita värejä. Salla Karppanen piirtää, sekä maalaa mallista eläimiä ja taruolentoja, omalla näkemyksellä. Kirsi Hermans piirtää eläinaiheisia piirustuksia puuväreillä.

Anne Korhonen pyrkii maalauksissaan ja keramiikkateoksissaan aina kolmiulotteisuuteen. Muotokuvat sekä koirat ovat lähellä sydäntä. Miika kurki aloitti maalaamisen 3-vuotiaana. Aiheet ovat ympäri maapalloa, erityisesti dinosaurukset ja supersankarit kiinnostavat. Joona Manninen vertaa taidettaan karkkipussiin jossa on sekä hedelmäkarkkeja sekä vähemmän makeita tummempia sävyjä.

Jyry Sirén maalaa mieluiten maisemia ja kaupunkikuvia. Ville Von Martens tykkää tehdä tauluja, erityisesti eläinaiheisia. Viljo Pertola on piirtäjä, maalaaja ja veistosten rakentaja, joka tekee enimmäkseen mytologioihin liittyvää taidetta. Välillä hän tekee myös nykytaidetta, kun sopii. ”Tykkää kaikista väreistä. On vaikeaa valita yksi niistä parhaakseni…”

Kaarisilta on Villähteellä Lahdessa sijaitseva taide- ja toimintakeskus. Kuvallisen ilmaisun ja musiikkialan koulutus järjestetään ammatillisena erityisopetuksena yhteistyössä koulutuskeskus Salpauksen kanssa.


Markku Tolvanen: Hienoja kissoja (2019, muste paperille)

ÄLÄ PUUTU MUN ASIOIHIN
3.-14.4.


Näyttelyn nimi Älä puutu mun asioihin on Autismisäätiön asiakkaan lausahdus, joka äänestettiin näyttelyn nimeksi useiden muiden loistavien lausahdusten joukosta. Näyttelyyn valituilla teoksilla halutaan korostaa taiteilijoidemme itsemääräämisoikeutta vaikuttaa tekniseen toteutukseen, aiheeseen, ohjauksen tarpeeseen sekä viimeistelyyn. Näyttelyssä esitellään teoksia, joita muiden ei tarvitse lokeroida, luokitella, määritellä eikä toimia muiden halujen mukaan.

Autismisäätiöllä tuetaan taiteilijoiden kehitystä kohti ammattillisempaa taiteilijaidentiteetiä ja mahdollistetaan uusien tekniikoiden sekä materiaalien kokeilu, joita tullaan näkemään näyttelyssämme.

ALEKSI PIETIKÄINEN:
ALLUN KOTI / ALLU´S HOME
13.-31.3.

Aleksi Pietikäisen teosten aiheet nousevat usein hänen lähiympäristöstään. Hän kuvaa taiteessaan lämpimästi, usein huumorinkin sävyttämänä itselleen tärkeitä aiheita: kotieläimet ja arkiset tavarat avaavat katsojalle näkökulman tekijän maailmaan.

Aleksi Pietikäinen työskentelee pääasiassa maalausten ja keramiikan parissa. Viime vuosina hän on kiinnostunut myös tekstiiliveistoksista sekä elokuvailmaisusta. Näyttelyssä on esillä laaja kirjo eri tekniikoin toteutettuja teoksia.

"Minä maalaan ja teen veistoksia mukavista aiheista. Mä nautin maalaamisesta. Keramiikasta tykkään erityisesti, teen vaikka kodinkoneita. Savi on mulle mieluinen materiaali." Aleksi kertoo työskentelystään.

Aleksi Pietikäinen työskentelee taiteilijana Kaarisillan Taidestudiossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2014. Näyttely on hänen toinen yksityisnäyttelynsä.


Sai Koivunen: Mitalisti (2019, akryyli)

URHEILUN JUHLAA
20.2.-10.3.

Näyttely on kunnianosoitus urheilulle: liikunta luo riemua ja hyvää oloa, mutta siihen sisältyy myös kilpailun jännitystä ja itsensä peliin laittamista. Urheilu kiinnostaa ja innostaa, mutta myös yhdistää ihmisiä. Urheilu ja taide molemmat tuottavat ihmisille elämyksiä, koskettavat. Näyttelyssä on esillä urheiluaiheisia teoksia Kaarisillan Taidestudiosta.

Kaarisillan Taidestudio tarjoaa mahdollisuuden keskittyä omaan taiteelliseen työhön täysipäiväisesti ammattitaiteilijan tuella. Näyttelytoiminta kuuluu olennaisena osana Taidestudion työskentelyyn ja taiteilijat esittäytyvät sekä ryhmä- että yksityisnäyttelyissä. Taidestudion taiteilijoiden teoksia on useissa julkisissa ja yksityisissä taidekokoelmissa.

ANTERO LAINE: TÄMÄ HETKI
23.1.-17.2

Tarkkaan harkitut värisävyt ja rauhallinen tunnelma ovat ominaisia Antero Laineen taiteelle. Hänen teoksensa ovat pelkistettyjä ja jokainen yksityiskohta on merkityksellinen. Teemoina esiin nousevat ihminen arkisissa toimissaan, eläinten kauneus, luonnon hiljaisuus ja rauha. Antero Laineen teosten aihemaailma on meille tuttu, läheinen ja koskettava.

Antero Laine on valmistunut kuva-artesaaniksi vuonna 2006. Hän työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa. Antero Laineen tuotanto koostuu maalauksista, keramiikasta ja tekstiiliteoksista. Vuonna 2018 Antero Laine valittiin Kettukin vuoden taiteilijaksi. Nyt avautuva näyttely on Antero Laineen neljäs yksityisnäyttely.

Teoskuva yllä: Antero Laine: Lumisade (2018, akryyli)



Zaracrow: Zara Crow (2017, akryyli)

9.-20.1.2019
KUVAAN SEN ULOS

SEKSUAALISTA HYVÄKSIKÄYTTÖÄ KOKENEIDEN TEOKSIA

Kuvaan sen ulos -näyttely esittelee seksuaalista hyväksikäyttöä ja seksuaalista väkivaltaa kokeneiden teoksia. Teokset ovat syntyneet tekijöiden henkilökohtaisista kokemuksista ja tarpeesta käsitellä niitä taiteen keinoin. Näyttelyyn osallistuu yhteensä 16 aikuista henkilöä ja esillä on monin eri tekniikoin toteutettuja kuvia sekä veistoksia. Lisäksi useat osallistujista ovat avanneet teoksiaan ja niiden tekoprosessia myös tekstin muodossa.

Näyttelyn teokset tuovat näkyväksi seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan traumatisoivia vaikutuksia ja vakavia seurauksia. Kuvat kertovat tarinoita kivusta, vihasta, pelosta, itsetuhosta ja itsensä kadottamisesta. Mutta samaan aikaan läsnä on pieni toivo, rohkeus, voima jatkaa eteenpäin ja päästä yli sekä kokemus asteittaisesta eheytymisestä. Kuvat ovat muuntuneet mahdollisuudeksi kanavoida omia kokemuksia uuteen muotoon, mahdollisuudeksi kuvata jotain ulos itsestä. Nyt niillä on lisäksi tärkeä merkitys tuoda tätä kaikkea myös muiden nähtäville.

Osa tekijöistä osallistuu näyttelyyn omalla nimellä, osa nimimerkillä ja osa nimettömänä.

Teokset voivat herättää voimakkaita tuntemuksia.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomen Trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n ja Suomen Delfins ry:n kanssa. Näyttelyä on tukenut Svenska Kulturfonden. Lisäksi mukana näyttelyn mahdollistamisessa on ollut useita muita tahoja ja henkilöitä. Näyttelyn tuottajina ja kuraattoreina ovat toimineet Anna Vuopala ja Tuuli Rouhiainen.