Kaarisillan Taidestudio:
Kesänäyttely I
I2.6.-5.7.2020

Sari Koivunen: Yllätetty (akryyli, 100x120cm, 2020)

Kaarisillan kesänäyttelyssä on tänä vuonna kaksi kattausta. Näyttelyt esittelevät laajan valikoiman maalauksia useilta tekijöiltä Kaarisillan Taidestudiosta. Ensimmäinen näyttely avautuu 2.6.2020 painottuen alkukesän heleään värimaailmaan ja luontoaiheisiin.

Ensimmäisessä näyttelyssä mukana olevat taiteilijat ovat Jaakko Romppanen, Milla Kuparinen, Susanna Paasonen, Sari Koivunen, Raija Raitio, Antero Laine, Anni Lindberg, Hanna Hietamaa, Pirjo Linko ja Pinja Sydänmaa.PIIRTÄÄ
Katja Heikkilä, Jyry Sirén, Pekka Syrjälä
4.3.-29.3.2020

Katja Heikkilä, Tammihiiri, 2020

Olen pitkään toiminut taideopettajana Karisillan taide- ja toimintakeskuksessa. Taiteen opettaminen on dialogi, jossa kumpikin osapuoli saa ja oppii toisiltaan.

Olen aika ajoin tehnyt oppituntien aikana piirroksia, joissa malleina on ollut Kaarisillan väkeä. Olen iloinen että saan esitellä näitä piirroksia yhteisnäyttelyssä Katja Heikkilän ja Jyry Sirénin kanssa.

Katja Heikkilä ja Jyry Sirén valmistuvat tänä keväänä 3-vuotisten taideopintojen päätteeksi kuva-artisaaneiksi Kaarisillasta, heidän työskentelyään ja kehittymistään on ollut ilo seurata. Kummankin työskentelyssä piirtämisellä on iso merkitys.

Pekka SyrjäläSAIJA SEPPÄLÄ
Niebieski
12.2.-1.3.2020

Saija Seppälä, Nimetön 3, 25cmx25cm, akryyli, 2017

Saija Seppälän maalauksissa läpikuultavat värisävyt sekoittuvat keskenään synnyttäen kolmiulotteisia tilavaikutelmia. Hän työskentelee keskittyneesti: käden liike ja rytmi rakentavat kuvaa. Siveltimen jälki on pehmeä ja herkkä.

Saija Seppälä työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2011. Tämä on Saija Seppälän toinen yksityisnäyttely.LISSU LUNDSTRÖM
Maalauksia - Målningar - Paintings
29.1.-9.2.2020

Lissu Lundström, Mustikka, 35cm x 27cm, öljy, 2014

Olen neljännen polven helsinkiläinen, Lissu Lundström. Synnyin huhtikuussa 1952 CP-vammaisena, jonka vuoksi en kävele, enkä voi käyttää käsiäni arjen askareisiin. Pyörätuolissa istuen maailma saattaa näyttää toisenlaiselta mutta sitähän minä en voi tietää, enkä ole antanut sen synkentää maailmaani. Perhe on aina kannustanut minua omatoimisuuteen ja olenkin saanut kasvaa yhdessä ja yhdenvertaisena kahden sisareni kanssa.

Lapsuuteni vietin legendaarisessa puu-Pasilassa mutta nykyisin asun omassa asunnossani Helsingin Käpylässä ja työskentelen työhuoneellani Kalevankadulla, jonka yhteydessä minulla on myös pieni galleria. Perhesuhteet ovat säilyneet läheisinä mutta arkeni järjestyy henkilökohtaisten avustajien avulla niin kotona kuin työhuoneellakin.

Maalausharrastukseni alkoi jo varhaisella iällä ja koska en pysty pitämään sivellintä kädessäni, maalaan sivellin suussa. Maalauksistani suurin osa on öljyvärimaalauksia mutta viime aikoina akryylivärimaalit ovat vallanneet työpöytäni. Tyylini on enemmän tai vähemmän abstrakti ja opetusta olen saanut vastaanottaa vuosien saatossa useilta ansioituneilta taiteilijoilta.

Olen ollut 25 vuotta Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat (SJK) yhdistyksen jäsen, jonka taloudellisen tuen turvin olen voinut keskittyä minulle rakkaaseen työskentelyyn — maalaamiseen.

Yhtenä onnellisuuden mittarina pidän sitä, jos yllätän näyttelyvieraani hymyilemässä maalaukseni edessä; silloin tiedän, että en ole maalannut turhaan.
MUOTOKUVIA
Kaarisillan ryhmänäyttely
8.1.-26.1.2020

Sari Koivunen, Pirjo, 90cmx90cm, akryyli, 2019

Gallerian Art Kaarisillan vuosi 2020 alkaa värikkäällä muotokuvanäyttelyllä. Näyttely tarjoaa monta kiinnostavaa tapaa kuvata ihmistä ja ihmisen erilaisia tunnetiloja. Maalausten hahmot ovat taiteilijoille läheisiä ja tärkeitä: ystäviä, sukulaisia, ihailtuja julkisuuden henkilöitä tai fiktiivisiä hahmoja.

Näyttelyn taiteilijat ovat Anna-Kaisa Ahonen, Sari Koivunen, Juha-Matti Leivo, Pirjo Linko, Antti Mustaparta, Raija Raitio, Sonja Salakka, Tiina Silvessalo, Pinja Sydänmaa, Jani Virtanen ja Matias Waris.