KAUKOKAIPUU
2.12.2020 - 7.2.2021

Annakaisa Ahonen, David Hasselhoff, 92x73cm, akryyli, 2019

Klikkaa tästä Talvisten päivien pimetessä Galleria Art Kaarisilta esittelee kaukokaipuun innoittamia teoksia. Valkeat hiekkarannat ja huojuvat palmut kutsuvat katsojan eksoottiselle mielikuvitusmatkalle.

Näyttelyn taiteilijat Annakaisa Ahonen, Raija Raitio, Sonja Salakka ja Pinja Sydänmaa työskentelevät Kaarisillan Taidestudiossa.

Raija Raitio, Varo kookospähkinää, 100x120cm, akryyli, 2014


Kuv19_Maalauksia
4.-29.11.2020

Maija Wiman, Tietokone ateljeen ikkunan edessä, 65x65cm, akryyli, 2019

Kuv19 on Kaarisillassa Koulutuskeskus Salpauksen Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon toista vuosikurssia opiskeleva ryhmä.

Näyttelyssä on esillä teoksia 12 kuvataideopiskelijalta. Viime kevään jälkeen opiskelua on voitu jatkaa luokassa lähes normaalisti ja uusia teoksia on syntynyt. Tämän näyttelyn teokset ovat tekniikaltaan pääosin akryylimaalauksia. Nyt esillä olevien teosten aihemaailma vaihtelee sisäkuvista asetelmiin ja henkilökuvista maisemiin. Teosten yleisilme vaihtelee kirkkaasta ja heleästä taitetumpaan väriskaalaan.

Näyttelyssä mukana olevat kuvataideopiskelijat ovat Mikael Alanko, Venla Hämäläinen, Julia Ivanoff, Katri Kaasalainen, Eemil Karhula, Aino Kataja, Joonas Mäkinen, Rosalina Rosa, Taru Saarinen, Eila Sikanen ja Maija Wiman.TÄÄLLÄ VOIN OLLA MÄ
14.10.-1.11.2020

Matti Heino, Matti, olen suomalainen, valokuva- ja ääniteos, 2020


Klikkaamalla tästä linkistä pääset katsomaan näyttelyn virtuaaliesitystä:


Täällä voin olla mä - Autismisäätiön ryhmänäyttelyssä nähdään teoksia, joissa pääosassa ovat merkitykselliset arjen ympäristöt.

Me halutaan kertoa näillä teoksilla meille tärkeistä paikoista. Ne on sellaisia, joissa on hyvä ja turvallinen olla, tuntuu että kuuluu joukkoon ja voi pohtia asioita rauhassa. Kaikki paikat on yhtä hyviä. Tervetuloa maailmaamme!


Näyttelyn taustalla on Autismisäätiön ja Kettukin aikaisempi yhteistyö pohjoismaisessa The Other TravelAgency –taideprojektissa, jossa erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat toimivat matkaoppaina jajohdattivat ihmiset omiin merkityksellisiin arjen ympäristöihin ja mielen maisemiin. Täällä voin olla mä-näyttelyssä on esillä valokuvia, ääniteoksia, cinemagrapheja, installaatioita ja maalauksia.


Autismisäätiö on yhteiskunnallinen säätiömuotoinen yritys, joka tarjoaa palveluja autismikirjon henkilöille ympäri Suomen. Rohkaisemme autismikirjon ihmisiä kokemaan onnistumisia ja elämyksiä taiteen äärellä sekä tuomaan vahvuuksiaan esille taiteen keinoin. Autismisäätiön taidestudioilla työskentelee päivittäin kymmeniä taiteilijoita.


The Other Travel Agency tuotti vuonna 2019 taidetapahtumia ja näyttelyitä Suomessa, Ruotsissa, Islannissa, Tanskassa ja Belgiassa. Projektia koordinoi erityistaidetoiminnan edunvalvojajärjestö Kettuki(FI) yhteistyökumppaneinaan NOA Nordic Outsider Art -verkoston toimijat ja paikalliset kumppanit. The Other Travel Agency toteutettiin Pohjoismaisen kulttuuripisteen ja Pohjoismaisen kulttuurirahaston tuella.


Riina Noro, yksityiskohta teoksesta Iso Pöö, sekatekniikka, 2020

Kaarisilta Biennale 2019 palkintonäyttely

ATELJEE EIVOR
Elämän juhla - Livets fest
16.9.-11.10.2020

Anne Kinnunen, Kakku, akryyli, 2020

Ateljee Eivor on järjestänyt tuettua taidetoimintaa Porvoon Taidetehtaalla vuodesta 2018 alkaen. Sen taiteilijat työskentelevät pienryhmissä ammattitaiteilijoiden ohjaamina. Ateljeessa maalataan, tehdään keramiikkaa, piirretään ja tutustutaan eri taidemuotoihin taiteilijoiden kiinnostuksen mukaan. Vuoden 2019 aikana ateljeen toimintaan osallistui 29 henkilöä. Toimintaa ovat tukeneet: Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskuskus TAIKE, Tukilinja, Porvoon kaupunki, Aktiasäätiö ja Taidetehtaan säätiö.

Ateljee Eivorin taiteilijaryhmä palkittiin vuoden 2019 Kaarisilta Biennalessa. Nyt nähtävää palkintonäyttelyä, ”Elämän juhla - Livets fest”, työstettiin ensin ateljeessa syksyllä 2019, ja kun poikkeusaika pysäytti taidetoiminnan järjestämisen ateljeessa, työtä jatkettiin etänä ja pihoilla. Olemme uusi toimija tuetun taidetoiminnan kentällä ja Art Kaarisillan näyttely on meille tärkeä debyytti Porvoon ulkopuolella. Tukijat, apurahat ja uudet joukkoomme tulleet taiteentekijät ovat meille juhlan arvoiset. Näyttely koostuu maalauksista, joissa elämänmakuiset juhlat näyttäytyvät värikkäinä ilotteluina. Pöydät on katettu kakuin, kukin ja kuohuviinein.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Anna-Stina Helander, Maarit Henriksson, Johanna Itkonen, Kaija Karvonen, Anne Kinnunen, Sanna Käkelä, Timppa Lintunen, Lea Metsola, Eveliina Narkilahti, Piritta Niskanen, Dan Sjöblom, Sakari Söderström, Elina Toivonen, Kenneth Wallenius ja Heljä Wiljander.
OUTI KIRVES & MIKAEL VALJAKKA
Kaivertajat
20.8.-13.9.2020

Outi Kirves, Yölaulu, 120 x 94 cm, puupiirros, 2020

Mikael Valjakka, Hevoset, 30 cm x 40 cm, lino, 2018


"Olen toiminut taideohjaajana ja taidegrafiikan opettajana Kaarisillassa jo pitkään. Aina silloin tällöin taideopiskelijoista valikoituu henkilöitä jotka kokevat taidegrafiikan ilmaisumuodon omakseen, tekniikan haasteellisuudesta huolimatta,tai ehkä juuri sen takia.Mikael Valjakka on yksi heistä, jonka taiteentekoa ja kehitystä on ollut ilo seurata, ensin oppilaanani ja nyt kollegana. Nykyisin Mikael työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa ja mentorointini hänen kohdallaan rajoittuu pääasiassa vedostusapuun.
Taiteentekijöinä meitä yhdistää kohopainotekniikka. Siinä taiteilija kaivertaa pois painolaatalta kaikki kohdat joista haluaa valkoisia, sen jälkeen laatalle telataan painoväri ja kuva painetaan paperille. Mikael veistää painolaattansa linoleumista, minä puusta. Olemme valinneet yhteisnäyttelyymme teoksia, joista välittyy myös yhteinen kiinnostuksemme luontoon ja eläinkuntaan."

Outi Kirves


Kaivertajat on toinen näyttely Galleria Art Kaarisillan yhteisnäyttelysarjasta, jossa Kaarisillassa opiskelleet taiteilijat esittäytyvät yhdessä taiteilijaopettajansa kanssa. Ensimmäisessä keväällä 2020 järjestetyssä näyttelyssä yleisö pääsi tutustumaan Kuvanveistäjä Pekka Syrjälän ja hänen piirustusoppilaidensa teoksiin. Nyt vuorossa on Mikael Valjakan ja hänen grafiikanopettajansa Outi Kirveen teoksia. Näyttelysarjan tarkoitus on paitsi esitellä taidetta, myös muistuttaa Kaarisillan tarjoamasta mahdollisuudesta opiskella kuvataidetta ammattinsa osaavien opettajien johdolla.
Kaarisillan Taidestudio:
Kesänäyttely II
7.7.-16.8.2020

Aleksi Pietikäinen: Xbox ones PS1 Classics musiikkisoittimet eläimet (akryyli, 100x120cm, 2019)

Kaarisillan kesänäyttelyssä on tänä vuonna kaksi kattausta. Näyttelyt esittelevät laajan valikoiman maalauksia useilta tekijöiltä Kaarisillan Taidestudiosta. Toisessa 7.7. avautuvassa kesänäyttelyssä on aistittavissa jo syyskesän tunnelmaa ja täyteläisiä värejä.

Toisessa kesänäyttelyssä mukana olevat taiteilijat ovat Paul Gustafsson, Kati Jaatinen, Sanna Keto, Anni Lindberg, Aleksi Pietikäinen, Susanne Puolanne, Raija Raitio, Pinja Sydänmaa, Jani Virtanen ja Matias Waris.


Kaarisillan Taidestudio:
Kesänäyttely I
2.6.-5.7.2020

Sari Koivunen: Yllätetty (akryyli, 100x120cm, 2020)

Kaarisillan kesänäyttelyssä on tänä vuonna kaksi kattausta. Näyttelyt esittelevät laajan valikoiman maalauksia useilta tekijöiltä Kaarisillan Taidestudiosta. Ensimmäinen näyttely avautuu 2.6.2020 painottuen alkukesän heleään värimaailmaan ja luontoaiheisiin.

Ensimmäisessä näyttelyssä mukana olevat taiteilijat ovat Jaakko Romppanen, Milla Kuparinen, Susanna Paasonen, Sari Koivunen, Raija Raitio, Antero Laine, Anni Lindberg, Hanna Hietamaa, Pirjo Linko ja Pinja Sydänmaa.PIIRTÄÄ
Katja Heikkilä, Jyry Sirén, Pekka Syrjälä
4.3.-29.3.2020

Katja Heikkilä, Tammihiiri, 2020

Olen pitkään toiminut taideopettajana Karisillan taide- ja toimintakeskuksessa. Taiteen opettaminen on dialogi, jossa kumpikin osapuoli saa ja oppii toisiltaan.

Olen aika ajoin tehnyt oppituntien aikana piirroksia, joissa malleina on ollut Kaarisillan väkeä. Olen iloinen että saan esitellä näitä piirroksia yhteisnäyttelyssä Katja Heikkilän ja Jyry Sirénin kanssa.

Katja Heikkilä ja Jyry Sirén valmistuvat tänä keväänä 3-vuotisten taideopintojen päätteeksi kuva-artisaaneiksi Kaarisillasta, heidän työskentelyään ja kehittymistään on ollut ilo seurata. Kummankin työskentelyssä piirtämisellä on iso merkitys.

Pekka SyrjäläSAIJA SEPPÄLÄ
Niebieski
12.2.-1.3.2020

Saija Seppälä, Nimetön 3, 25cmx25cm, akryyli, 2017

Saija Seppälän maalauksissa läpikuultavat värisävyt sekoittuvat keskenään synnyttäen kolmiulotteisia tilavaikutelmia. Hän työskentelee keskittyneesti: käden liike ja rytmi rakentavat kuvaa. Siveltimen jälki on pehmeä ja herkkä.

Saija Seppälä työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2011. Tämä on Saija Seppälän toinen yksityisnäyttely.LISSU LUNDSTRÖM
Maalauksia - Målningar - Paintings
29.1.-9.2.2020

Lissu Lundström, Mustikka, 35cm x 27cm, öljy, 2014

Olen neljännen polven helsinkiläinen, Lissu Lundström. Synnyin huhtikuussa 1952 CP-vammaisena, jonka vuoksi en kävele, enkä voi käyttää käsiäni arjen askareisiin. Pyörätuolissa istuen maailma saattaa näyttää toisenlaiselta mutta sitähän minä en voi tietää, enkä ole antanut sen synkentää maailmaani. Perhe on aina kannustanut minua omatoimisuuteen ja olenkin saanut kasvaa yhdessä ja yhdenvertaisena kahden sisareni kanssa.

Lapsuuteni vietin legendaarisessa puu-Pasilassa mutta nykyisin asun omassa asunnossani Helsingin Käpylässä ja työskentelen työhuoneellani Kalevankadulla, jonka yhteydessä minulla on myös pieni galleria. Perhesuhteet ovat säilyneet läheisinä mutta arkeni järjestyy henkilökohtaisten avustajien avulla niin kotona kuin työhuoneellakin.

Maalausharrastukseni alkoi jo varhaisella iällä ja koska en pysty pitämään sivellintä kädessäni, maalaan sivellin suussa. Maalauksistani suurin osa on öljyvärimaalauksia mutta viime aikoina akryylivärimaalit ovat vallanneet työpöytäni. Tyylini on enemmän tai vähemmän abstrakti ja opetusta olen saanut vastaanottaa vuosien saatossa useilta ansioituneilta taiteilijoilta.

Olen ollut 25 vuotta Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat (SJK) yhdistyksen jäsen, jonka taloudellisen tuen turvin olen voinut keskittyä minulle rakkaaseen työskentelyyn — maalaamiseen.

Yhtenä onnellisuuden mittarina pidän sitä, jos yllätän näyttelyvieraani hymyilemässä maalaukseni edessä; silloin tiedän, että en ole maalannut turhaan.
MUOTOKUVIA
Kaarisillan ryhmänäyttely
8.1.-26.1.2020

Sari Koivunen, Pirjo, 90cmx90cm, akryyli, 2019

Gallerian Art Kaarisillan vuosi 2020 alkaa värikkäällä muotokuvanäyttelyllä. Näyttely tarjoaa monta kiinnostavaa tapaa kuvata ihmistä ja ihmisen erilaisia tunnetiloja. Maalausten hahmot ovat taiteilijoille läheisiä ja tärkeitä: ystäviä, sukulaisia, ihailtuja julkisuuden henkilöitä tai fiktiivisiä hahmoja.

Näyttelyn taiteilijat ovat Anna-Kaisa Ahonen, Sari Koivunen, Juha-Matti Leivo, Pirjo Linko, Antti Mustaparta, Raija Raitio, Sonja Salakka, Tiina Silvessalo, Pinja Sydänmaa, Jani Virtanen ja Matias Waris.