ALEKSI IKOLA
30.5. - 8.7.

Aleksi Ikola (s. 1992) maalaa tulevaisuuden nettikaupunkeja ja pelimaailmoja sekä kauhun elementtejä keskiyön aaveineen. Hänen väriyhdistelmänsä ovat hienostuneita ja epätavallisia. Ikolan lennokas ja irtonainen siveltimenjälki kertoo maalaamisen ilosta ja tekee kookkaista akryylimaalauksista arvoituksellisia. Heijastuuko kummitus peilipöydän kuvastimesta? Kuinka käy sadesään kalastajan?

Aleksi Ikola: Tavarakasa (2013, akryyli)

Aleksi Ikola: WWWcity (2014, akryyli)

AIVAN KOHTA ON HUOMENNA 25.4.-13.5. ja 15.-27.5.

"En koskaan ajattele tulevaisuutta. Se tulee kyllin pian."

- Albert Einstein

Joka puolelta meille toitotetaan, kuinka kaikki muuttuu digitalisaation myötä ja että kohta ympärillämme on robotteja tai koneihmisiä, jotka tekevät työt ja jopa melkein ajattelevat puolestamme. Mutta millainen huominen on? Ja minkälaiseksi voimme kuvitella tai toivoa nyt kuva-artesaaneiksi valmistuvien tulevaisuuden? Voisiko huomispäivän maailmaa ilmentää Pinja Sydänmaan Sähkökatkos metrossa, Jenna Elon Sumua, usvaa ja silmiä, kosmiseen avaruuteen häviävine inhimillisine piirteineen, tai Lassi Muurisen Puiston hehkussa -maalauksen utopistiset maisemat.

Vaikka suurimmaksi osaksi futurologien ajatukset tulevaisuudesta tuntuvat varsin synkiltä, niin lähes yksimielinen näkemys heidän keskuudessaan kuitenkin on, että vaikeimmin robotisoitavissa ja tekoälyllä korvattavissa ovat luovat ammatit. KUV15 –ryhmä on ollut Albert Einsteinin linjoilla, eikä ole ehtinyt paljon huomisia miettimään tiiviin kolmivuotisen opiskelunsa aikana. Mutta nyt on aika nostaa katse ja suunnata se paitsi tähän asti saavutettuun, myös ehdottomasti toivorikkaaseen tulevaisuuteen.

Aivan kohta on huomenna esittelee kymmenen nuoren Kaarisillasta kuva-artesaaniksi valmistuvan opiskelijan lopputöitä. Näyttely on kahdessa eri osassa, 1. osa 25.4.-13.5..2018 ja 2. osa 15.-27. 2018. Näyttelyn taiteilijat: Jenna Elo, Neea Haapala, Casimir Kaarre, Lassi Muurinen, Oona Peltola, Mark Piekkala, Tuukka Rasku, Pinja Sydänmaa, Seita Tenttula, Mikael Valjakka.

Seita Tenttula: Kaksi todellisuutta (Anatomia) / 2018, akryyli, väriliitu ja kollaasi kankaalle

Jenna Elo: Syvyyksien syvyys / 2017, akryyli kankaalle

Mark Piekkala: Siniset utareet / 2017, akryyli kankaalle, 100x100cm

Avajaisissa taiteilijat puhuivat teoksistaan yleisölle. Yllä Mikael Valjakka kertoo teoksestaan "Elimistö" (2018, akryyli kanakaalle).

11.-22.4.2018
AUTISMISÄÄTIÖ 20 VUOTTA

Autismisäätiö täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Viiden asiakkaan hankkeesta syntynyt Autismisäätiö on tuona aikana kasvanut valtakunnalliseksi palveluntuottajaksi ja Suomen autismiasian suunnannäyttäjäksi. Taiteen tekeminen on aina ollut luonteva osa Autismisäätiön palvelutarjontaa.

Viime vuosien aikana Autismisäätiön taidetoimintaa on kehitetty yhä kunnianhimoisempaan ja ammatillisempaan suuntaan. Näyttelytoiminta on jatkuvaa sekä omassa galleriassa Kohtaamispaikka Keppulissa että koko ajan laajenevilla areenoilla Suomessa ja kansainvälisesti. Taiteilijoiden kehitystä tuetaan kohti ammatillisempaa taiteilijaidentiteettiä, kuten Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluissa toimivassa Sininen Sirkus –taiteilijakollektiivissa. Tiivis yhteistyö toisten erityistaidetoimijoiden, kuten Kaarisilta ry:n ja Kettukin kanssa luo vankan pohjan erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden esiinnousulle.

Ryhmänäyttely Autismisäätiö 20 vuotta on esillä huhtikuussa kahdella eri kokoonpanolla Kohtaamispaikka Keppulissa Käpylässä ja galleria Art Kaarisillassa Sanomatalossa. Näyttelyissä voit tutustua niin Autismisäätiön pidemmän linjan konkareiden kuin myös uudempien taiteentekijöiden tuotantoon.


28.2. - 25.3.2018
KLAAS MOLENAAR &
ANTTI SAVOLAINEN

Klaas Molenaarin sekatekniikkatöissä abstraktin ja esittävän ero menettää merkityksensä. Usein jollain tavalla erilaisiin maisemiin liittyvät aiheet saavat mielikuvituksellisen ilmaisun. Molenaar työstää paperin reunasta reunaan aivan täyteen, ja lisäksi kirjoittaa piirroksistaan riveittäin tekstiä ikään kuin oman sisäisen maailmansa selitykseksi. Vahvojen värien teoksissa niin kalat, talot kuin tähtitaivaat lipuvat katsojan silmiin ja mieleen. Taiteilijan sanoin, kaikki hänen teoksensa ovat aina ”kauniita piirroksia”.

Klaas Molenaar (s. 1966, Huizen, Alankomaat) on työskennellyt Kunstcentrum Kijkoorin studiossa vuodesta 1990 lähtien. Molenaarin teoksia on useissa museokokoelmissa, mm. MADmusée (Liege, Belgia) ja Kunnenin Taidehallissa (Münster, Saksa).

Antti Savolaisen ilmaisu on hyvin yksityiskohtiin kiinnittyvää. Hänen taiteessaan yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla sekä realistisuus että satujen ja tarujen maailma. Tähän yhteisnäyttelyyn Savolainen on valmistanut keramiikkaveistoksia kivitavarasavesta. Esillä on myös taiteilijan pikkutarkkoja luonnoksia veistoksista. Näiden vuoropuhelusta syntyy hieno kokonaisuus, jossa voimme nähdä myös iloa ja huumoria, joka on Savolaiselle ominaista.

Antti Savolainen valmistui kuva-artesaaniksi Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksesta vuonna 2013. Valmistumisesta lähtien Savolainen on työskennellyt taiteilijana Kaarisillan Taidestudiossa ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa sekä ulkomailla.

Klaas Molenaar: St. Niklas with present boat

Antti Savolainen: Jänis (2017)


31.1.-25.2.2018
MAALAISELÄMÄÄ

Maalaiselämää on Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksen päivätoiminnan taiteilijoiden yhteisnäyttely, jossa on esillä keramiikkaa ja taidekäsityötä.

Keramiikassa on tutustuttu suomalaisiin maalaistalon eläimiin. Hevoset, lehmät, kanat ja koirat ovat muotoutuneet savesta hauskoiksi ja persoonallisiksi keramiikkaveistoksiksi, jotka ilmentävät tekijöidensä taiteellista ilmaisua. Minttu Koslow on toteuttanut maalaiselämäaihetta piirtämällä ja kaivertamalla työkoneita savilaatalle. Mark Piekkala on tehnyt eläinsarjansa omalla ainutlaatuisella pikkutarkalla ilmaisullaan.

Taidekäsityön parissa on toteutettu teoksia sekä itsenäisesti että yhteistyönä. Materiaaleina on käytetty mm. silkkiä, villaa ja puuvillaa. Teokset on valmistettu vanhoja käsityötaitoja syventäen, ja lisäksi on kokeiltu uusia tekniikoita esimerkiksi silkkimaalauksessa, huovutuksessa ja kankaanpainannassa.

Tekstiiliveistoksissa kaupunkilaiskoirat Daisy ja Nepo saapuvat tervehtimään maalaisserkkujaan. Pihamaan valtias, kukko tuijottaa maatalon isäntää vihaisesti. Se ei halua tulla syödyksi. Neulahuovutetuissa veistoksissa on materiaalina käytetty suomenlampaan villaa, lisäksi mm. koiran karvaa ja hevosen jouhia.


10.-28.1.2018
VIIDAKOSSA TARKKAILLAAN

INTO RY:N NÄYTTELY

Pertti Ruuna: Naantalin verokarhu (2017, akryyli kankaalle)

Erityistaidetoimintaa Varsinais-Suomen alueella edistävä turkulainen Taidekeskus Into ry esittäytyy Art Kaarisillassa Viidakossa tarkkaillaan -ryhmänäyttelyllään. Näyttelyn fokuksessa on oman aikamme ihminen. Millaisia me olemme ja miltä näytämme? Joukkoon mahtuvat myös ihmisten seuralaisina aikojen saatossa eläneet eläimet.

Näyttelyn teoskokonaisuuden polttopisteessä on evoluutioteoria ja erityisesti se, mistä me kaikki erilaiset ja erinäköiset ihmiset olemme lähtöisin ja millaisiksi olemme aikojen saatossa lopulta muuttuneet ja kehittyneet. Tärkeäksi kysymykseksi nousee tieteellisesti kiistatta oikeaksi todistettu tosiasia: polveudumme apinoista. Ennen puusta laskeutumistaan esi-isämme asustivat viidakon korkeimpien puiden latvoissa, suojassa maassa vaanivilta pedoilta – vaikka eräänlainen peto se kaukainen apina-esi-isämmekin on ollut. Näyttelyssä kuvattuina ovat apinat rinnakkain omakuviemme, perhekuviemme, aikamme sankarien ja antisankarien kanssa.

Näyttelyssä mukana olevat maalaukset ja mosaiikkiveistokset on toteutettu Turun suomenkielisen työväenopiston erityistaiteen kuvataideryhmissä.

Viidakossa tarkkaillaan -näyttelyssä on esillä teoksia useilta taiteilijoilta.