28.2. - 25.3.2018
KLAAS MOLENAAR &
ANTTI SAVOLAINEN

Klaas Molenaarin sekatekniikkatöissä abstraktin ja esittävän ero menettää merkityksensä. Usein jollain tavalla erilaisiin maisemiin liittyvät aiheet saavat mielikuvituksellisen ilmaisun. Molenaar työstää paperin reunasta reunaan aivan täyteen, ja lisäksi kirjoittaa piirroksistaan riveittäin tekstiä ikään kuin oman sisäisen maailmansa selitykseksi. Vahvojen värien teoksissa niin kalat, talot kuin tähtitaivaat lipuvat katsojan silmiin ja mieleen. Taiteilijan sanoin, kaikki hänen teoksensa ovat aina ”kauniita piirroksia”.

Klaas Molenaar (s. 1966, Huizen, Alankomaat) on työskennellyt Kunstcentrum Kijkoorin studiossa vuodesta 1990 lähtien. Molenaarin teoksia on useissa museokokoelmissa, mm. MADmusée (Liege, Belgia) ja Kunnenin Taidehallissa (Münster, Saksa).

Antti Savolaisen ilmaisu on hyvin yksityiskohtiin kiinnittyvää. Hänen taiteessaan yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla sekä realistisuus että satujen ja tarujen maailma. Tähän yhteisnäyttelyyn Savolainen on valmistanut keramiikkaveistoksia kivitavarasavesta. Esillä on myös taiteilijan pikkutarkkoja luonnoksia veistoksista. Näiden vuoropuhelusta syntyy hieno kokonaisuus, jossa voimme nähdä myös iloa ja huumoria, joka on Savolaiselle ominaista.

Antti Savolainen valmistui kuva-artesaaniksi Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksesta vuonna 2013. Valmistumisesta lähtien Savolainen on työskennellyt taiteilijana Kaarisillan Taidestudiossa ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa sekä ulkomailla.

Klaas Molenaar: St. Niklas with present boat

Antti Savolainen: Jänis (2017)


31.1.-25.2.2018
MAALAISELÄMÄÄ

Maalaiselämää on Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksen päivätoiminnan taiteilijoiden yhteisnäyttely, jossa on esillä keramiikkaa ja taidekäsityötä.

Keramiikassa on tutustuttu suomalaisiin maalaistalon eläimiin. Hevoset, lehmät, kanat ja koirat ovat muotoutuneet savesta hauskoiksi ja persoonallisiksi keramiikkaveistoksiksi, jotka ilmentävät tekijöidensä taiteellista ilmaisua. Minttu Koslow on toteuttanut maalaiselämäaihetta piirtämällä ja kaivertamalla työkoneita savilaatalle. Mark Piekkala on tehnyt eläinsarjansa omalla ainutlaatuisella pikkutarkalla ilmaisullaan.

Taidekäsityön parissa on toteutettu teoksia sekä itsenäisesti että yhteistyönä. Materiaaleina on käytetty mm. silkkiä, villaa ja puuvillaa. Teokset on valmistettu vanhoja käsityötaitoja syventäen, ja lisäksi on kokeiltu uusia tekniikoita esimerkiksi silkkimaalauksessa, huovutuksessa ja kankaanpainannassa.

Tekstiiliveistoksissa kaupunkilaiskoirat Daisy ja Nepo saapuvat tervehtimään maalaisserkkujaan. Pihamaan valtias, kukko tuijottaa maatalon isäntää vihaisesti. Se ei halua tulla syödyksi. Neulahuovutetuissa veistoksissa on materiaalina käytetty suomenlampaan villaa, lisäksi mm. koiran karvaa ja hevosen jouhia.


10.-28.1.2018
VIIDAKOSSA TARKKAILLAAN

INTO RY:N NÄYTTELY

Pertti Ruuna: Naantalin verokarhu (2017, akryyli kankaalle)

Erityistaidetoimintaa Varsinais-Suomen alueella edistävä turkulainen Taidekeskus Into ry esittäytyy Art Kaarisillassa Viidakossa tarkkaillaan -ryhmänäyttelyllään. Näyttelyn fokuksessa on oman aikamme ihminen. Millaisia me olemme ja miltä näytämme? Joukkoon mahtuvat myös ihmisten seuralaisina aikojen saatossa eläneet eläimet.

Näyttelyn teoskokonaisuuden polttopisteessä on evoluutioteoria ja erityisesti se, mistä me kaikki erilaiset ja erinäköiset ihmiset olemme lähtöisin ja millaisiksi olemme aikojen saatossa lopulta muuttuneet ja kehittyneet. Tärkeäksi kysymykseksi nousee tieteellisesti kiistatta oikeaksi todistettu tosiasia: polveudumme apinoista. Ennen puusta laskeutumistaan esi-isämme asustivat viidakon korkeimpien puiden latvoissa, suojassa maassa vaanivilta pedoilta – vaikka eräänlainen peto se kaukainen apina-esi-isämmekin on ollut. Näyttelyssä kuvattuina ovat apinat rinnakkain omakuviemme, perhekuviemme, aikamme sankarien ja antisankarien kanssa.

Näyttelyssä mukana olevat maalaukset ja mosaiikkiveistokset on toteutettu Turun suomenkielisen työväenopiston erityistaiteen kuvataideryhmissä.

Viidakossa tarkkaillaan -näyttelyssä on esillä teoksia useilta taiteilijoilta.