10.-28.1.2018
VIIDAKOSSA TARKKAILLAAN

INTO RY:N NÄYTTELY

Pertti Ruuna: Naantalin verokarhu (2017, akryyli kankaalle)

Erityistaidetoimintaa Varsinais-Suomen alueella edistävä turkulainen Taidekeskus Into ry esittäytyy Art Kaarisillassa Viidakossa tarkkaillaan -ryhmänäyttelyllään. Näyttelyn fokuksessa on oman aikamme ihminen. Millaisia me olemme ja miltä näytämme? Joukkoon mahtuvat myös ihmisten seuralaisina aikojen saatossa eläneet eläimet.

Näyttelyn teoskokonaisuuden polttopisteessä on evoluutioteoria ja erityisesti se, mistä me kaikki erilaiset ja erinäköiset ihmiset olemme lähtöisin ja millaisiksi olemme aikojen saatossa lopulta muuttuneet ja kehittyneet. Tärkeäksi kysymykseksi nousee tieteellisesti kiistatta oikeaksi todistettu tosiasia: polveudumme apinoista. Ennen puusta laskeutumistaan esi-isämme asustivat viidakon korkeimpien puiden latvoissa, suojassa maassa vaanivilta pedoilta – vaikka eräänlainen peto se kaukainen apina-esi-isämmekin on ollut. Näyttelyssä kuvattuina ovat apinat rinnakkain omakuviemme, perhekuviemme, aikamme sankarien ja antisankarien kanssa.

Näyttelyssä mukana olevat maalaukset ja mosaiikkiveistokset on toteutettu Turun suomenkielisen työväenopiston erityistaiteen kuvataideryhmissä.

Viidakossa tarkkaillaan -näyttelyssä on esillä teoksia useilta taiteilijoilta.