LEIRIELÄMÄÄ
6.4. - 1.5.2022

Saana Tuomala: Hämähäkki, sekatekniikka, 2022

Retkellä on aikaa pysähtyä. Perustaa leiri kauniiseen paikkaan:

Kuunnella sateen ropinaa.

Syödä retkieväitä.

Paistaa makkaraa nuotiolla.

Kuunnella hyttysten ininää.

Tarkkailla muurahaisten aherrusta.

Uida metsälammessa.

Paistatella auringossa.

Pestä kasvot purossa.

Nukkua pehmeällä sammalmättäällä

ja nauttia.

Leirielämää -näyttelyssä on esillä Kaarisillan tekstiilitaidetta. Esillä ovat mm. jurtta, mattoja, tyynyjä sekä tekstiiliveistoksia. Värikkäät ja iloiset teokset ovat saaneet innoituksensa luonnon tarkkailusta, retkeilystä, auringosta ja ilosta.

Teoksissa käytettyjä tekniikoita ovat mm. kankaankudonta, kankaanmaalaus ja huovutus.AURINKOMYRSKY
9.3. - 3.4.2022

Neea Kyllönen: Aurinkomyrsky, vesiväri, 2022

Aurinkomyrsky* kokoaa yhteen Kaarisillan kuvataideopiskelijoiden töitä ensimmäisen opiskeluvuoden ajalta. Mukana on maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja grafiikkaa kymmeneltä nuorelta taiteilijalta. Opiskeluvuoden aikana on harjoiteltu havainnointia, kuvallista ilmaisua ja tutustuttu maalauksen ja kuvanveiston perustekniikoihin.

Milla Hokkanen keskittyy tarkkaan jälkeen ja yksityiskohtiin. Häneltä on näyttelyssä esillä suuri tussityö. Heta Hyvönen valmistaa pienet veistoksensa maahan pudonneista oksista. Jari Juholan teokset käsittelevät ihmisen mielen ja luonnon moninaisuutta: “Töissäni välittyy ja vallitsee myrskynsilmä ja auringontuleminen”

Neea Kyllöselle tärkeää on voimakas siveltimenjälki. Aiheensa aurinkomaalaukseen hän löysi Tiede-lehdestä. Pyry Nikula maalaa ja nauttii ilmavista maisemista. Kai Pitkänen piirtää mielellään digitaalisesti tai lyijykynällä.

Hannah Sklar kokeili ensimmäisenä opiskeluvuotena kuivaneulatekniikkaa, jolla valmistui näyttelytyö Kesätyttö. Emi Tuominen inspiroituu feminismistä. Hän on maalannut näyttelyyn sarjan ihmis- ja fantasiahamoja pin up -tyylillä. Alma Tähti maalaa mieluiten eläimiä, varsinkin omia, kuten näyttelyssä esillä olevat kanat ja kukko Lauri Tähkä. Myös Tomi Vainio kuvaa mielellään eläimiä töissään.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun koulutusohjelma on ammatillisen koulutuksen perustutkinto, johon käytetty opiskeluaika on keskimäärin kolme vuotta. Opiskelun aikana tutustutaan kuvataiteen perusmenetelmiin, taiteen teoriaan, ammatissa toimimiseen ja vahvistetaan opiskelijan omaa kädenjälkeä ja ilmaisua.

*Aurinkomyrsky on Auringossa tapahtuva voimakas hiukkaspurkaus, josta tulee hiukkaspilvi Maahan. Auringonpilkkujen magneettikentät yhtyvät, jolloin auringon kaasukehästä purkautuu noin miljoona asteista, voimakkaasti magnetisoitunutta plasmaa eli ionisoitunutta kaasua. Viime aikoina aurinkomyrsky on näkynyt ympäri maata revontulien muodossa. Aurinkomyrsky voi aiheuttaa myös sähköhäiriöitä ja vaurioita sähkölaitteille. (Wikipedia)


JOONAS MÄKINEN:
Ajatuksien värisiirtoja
9.2.-6.3.2022

Joonas Mäkinen: Velhonpeili, 89x116cm, akryyli kankaalle, 2021. Kuvaaja: Kyllikki Haavisto

"Toteutan kuvissani omaa sisäistä maailmaani. Maalausteni perusilme on lyyrisen herkkä, välillä rosoinen ja voimakas. Heijastelen niissä luontoa, joka on suuri kiinnostuksen kohteeni. Vahvin ilmaisutapani on maalaus ja piirustus. Maalaustekniikoista tutuimpia ovat akryyli- öljy- ja kynäruiskumaalaus."

Joonas Mäkinen on media-alan ja kuvallisen ilmaisun kolmannen vuoden perustutkinto-opiskelija Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksessa.


Joonas Mäkinen: Sademetsä ornitologi, 76x57cm, quassi ja puuväri katongille, 2020. Kuvaaja: Kyllikki HaavistoSUURIA UNELMIA – tarinoita suomalaisista, jotka muuttavat maailmaa
1.2.-6.2.2022


”Suuria unelmia – tarinoita suomalaisista, jotka muuttavat maailmaa” on Faisa ja Salaado Qasimin tuottama valokuvanäyttely. Näyttely kertoo suomalaisten vaikuttajien uratarinoista ja kuinka ainutlaatuinen on jokaisen urapolku. Yksi asia yhdistää kaikkia tarinoita: ne kertovat ihmisistä, jotka ovat toteuttaneet unelmiaan. He ovat muun muassa kirjoittaneet kirjoja, opiskelleet lääkäreiksi, tulleet valituksi kansanedustajiksi, perustaneet yrityksiä sekä puhuneet suurissa tapahtumissa. Toimintansa kautta he ovat muuttaneet maailmaa esimerkiksi edistämällä yhdenvertaisuutta, lisäämällä ymmärrystä ja auttamalla suoraan muita ihmisiä.

Millaiset asiat edistävät sitä, että kaikki ihmiset pääsisivät toteuttamaan unelmiaan ja muuttamaan maailmaa? Monessa tarinassa tulee esiin se, kuinka suuri esimerkin voima on. Vähemmistöön kuuluvien ihmisten täytyy usein toimia edelläkävijöinä ja olla erilaisissa asioissa ensimmäisiä. Kun moni tarinoiden päähenkilöistä oli nuori, heidän näköisiään ihmisiä ei Suomessa näkynyt eduskuntasaleissa, palkintogaalojen lavoilla tai toimittajina tv-ruudussa. Heidän yhteisönsä ääni ei usein kuulunut yhteiskunnassa. Moni heistä on ylpeä siitä, että voi nyt työnsä kautta toimia sellaisena roolimallina tai esimerkkinä, jota olisi itse nuorempana kaivannut. Tarinat osoittavat, miten tärkeää erilaisten ihmisten näkyminen yhteiskunnan kaikilla alueilla on. Siitä syntyy tunne: ”Tuo on minullekin mahdollista.”

-Rauhan ja Hyvinvoinnin järjestö


Wambui Njuguna-Räisänen, 2021

Suldaan Said Ahmed, 2021PIIRUSTUSLUOKKA
12.1.-30.1.2022

Tomi Vainio: Villi länsi (pastelliliitu,2021)

Piirustusluokka-näyttely koostuu Kaarisillan ensimmäisen vuoden kuvataideopiskelijoiden teoksista ja ne on tehty Havainnosta piirtämisen kurssilla. Työskentelyn lähtökohtana ovat olleet erilaiset esineet ja luonnonmuodot. Jokainen on ollut myös vuorollaan mallina toisille piirtäjille. Kurssilla on tutustuttu monipuolisesti erilaisiin piirustusvälineisiin ja papereihin.

Näyttelyssä on mukana töitä kymmeneltä taideopiskelijalta. Milla Hokkanen on taitava ja monipuolinen piirtäjä. Heta Hyvönen tekee mieluiten eläinhamoja. Jari Juhola saa aiheensa usein historiasta ja hänellä on töissään persoonallinen piirustusjälki. Neea Kyllösen piirustusjälki on tarkkaa ja herkkää. Pyry Nikula on hidas ja tarkka tekijä, joka hyödyntää taitavasti valöörejä. Kai Pitkänen tekee mieluiten mustavalkoisia töitä aiheenaan ihmiset. Hannah Sklar käyttää mielellään värejä ja hänellä on taito poimia kuvattavista kohteista oleelliset piirteet esiin. Enni Tuominen on kiinnostunut kuvaamaan pin up -hahmoja. Alma Tähti kuvaa taitavasti lähellä olevia aiheita. Tomi Vainio suhtautuu piirtämiseen teoreettisesti.

Kaarisillan Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perusopinnot kestävät kolme vuotta. Opintojen aikana kokeillaan erilaisia tapoja tehdä taidetta, sekä kehitetään käden ja silmän yhteistyötä ja taideajattelua. Ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden jälkeen opiskelijoiden on mahdollista syventyä maalaustaiteeseen, piirustukseen, kuvanveistoon, mediataiteeseen, tila-aikataiteeseen ja taidegrafiikkaan.