JOULUN KAIKKI VÄRIT!

KAARISILLAN TAKE AWAY -NÄYTTELY

30.11.2022 - 8.1.2023

Anni Lindberg: Kuviomaalaus, akryyli kankaalle, 27 x 35 cm, 2022

Joulun kaikki värit! juhlistaa joulujuhlaa Galleria Art Kaarisillassa asiaan kuuluvalla hartaudella. Esillä on Kaarisillassa valmistettuja taideteoksia ja taidekäsitöitä, joiden ääreen pääsee hiljentymään ja rauhoittumaan marras- ja joulukuun ajan.

Minkävärinen sinun joulusi on? Suositko perinteistä punaista vai oletko kokeilunhaluinen pinkin ystävä? Joulun kaikki värit! näyttelyssä voit peilata henkilökohtaista joulun värikarttaasi Kaarisillan värikkäiden teosten keskellä. Ehkäpä tämä joulusi onkin kullankeltainen, hämärän harmaa tai peräti välimerellisen turkoosi.

Kaarisilta on Villähteellä toimiva taide- ja toimintakeskus, jossa järjestetään kuvataide- ja musiikkialan koulutusta vaativan erityisen tuen opetuksena. Tämän lisäksi Kaarisillassa työskentelee ammattiin valmistuneita kuvataiteilijoita ja muusikoita, ja kulttuuripainotteisesta toiminnasta kiinnostuneita ihmisiä päivätoiminnassa.

Pinja Sydänmaa: Jänis, keramiikka, 2022


RITVA LARSSON
KATU
16.-27.11.2022

Ritva Larsson: Herraseurassa (kolme viisasta miestä), öljy kankaalle, 96 x 120 cm, 2022

Taide voi osaltaan toimia tienä epäoikeudenmukaisuuden, syrjäytymisen ja muiden päivänpolttavien sosiaalisten ongelmien tarkasteluun. Maalaus on voi olla hiljainen poliittinen kannanotto paremman maailman ja inhimillisyyden puolesta.

Tässä näyttelyssä on esillä kadun elämän eri puolia. Näyttelyn nimi voisi olla myös ”hyvinvointivaltion pudokkaat”. Koetan tuoda esiin etenkin ihmisryhmiä ja kohtaloita, jotka mielellämme siivoamme ajatuksistamme pois. Galleriaan tuotuna marginaaliin joutunutta on pakko katsoa, joudumme kohtaamaan sen mitä emme ehkä haluaisi nähdä tai ajatella. Edessämme on toinen ihminen iloineen ja suruineen seinälle nostettuna, maalauksen arvoisena.

Kadulle heijastuu hyvinvointimme polarisoituminen. Kadunkulmissa kerjäävät kiertävät EU-kansalaiset paremman toivossa, päihdepulmaiset viettävät aikaansa penkillä, ihminen etsii roskiksesta elantoaan. Kontrollin edustajat hoitavat työtään. Ihmiset kulkevat toistensa ohi, elämät etenevät eri tasoissa ehkä koskaan kohtaamatta.

Teosten toteutustapa on traditionaalinen, hyvin klassisia perinteitä noudattava öljyvärimaalaus kaksiulotteiselle pinnalle. Jännite virittyy perinteisen tekniikan ja modernin aihemaailman kohdatessa, jolloin ”sosiaalinen” ja ”realismi” tapaavat toisensa. Olen valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2009 Lahden taideinstituutista. Aiemmalta koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri (Tampereen yliopisto 1996). Tällä taustayhdistelmällä on melko luontevaa päätyä tutkimaan ”sosiaalista” myös taiteen keinoin.

Taidemaalauksissa tilanteet tallentuvat kankaalle tai paperille hitaasti, eikä kovin pitkälle menevä dialogi teoksen ja maailman välillä ole mahdollista. Teos jää taiteilijan kannanotoksi asioihin tai ilmiöihin jalostuen katsojan mielessä tulkinnaksi teoksesta. Silti maalaustaide vaikuttamisen välineenä voi olla kiehtova ja tarpeellinen. Kuvat eivät tarjoa vastauksia, vain kysymyksiä, jotka ansaitsevat tulla kysytyksi. Kuvat tarjoavat muistijäljen, kuvan toisesta ihmisestä, lajikumppanistamme.

Ritva Larsson: Aarteenetsijä, öljy kankaalle, 100 x 90 cm, 2022

Ritva Larsson: Virkavalta, öljy kankaalle, 100 x 90 cm, 2022


Kaarisilta Biennale 2021 -palkintonäyttely:

TAIDEKOULU SNURRETOPPEN
12.10. - 13.11.2022

Casper Brok: Mixer pult 1, akryyli kankaalle, 70 x 90 cm, 2021-22


Tanskalainen Snurretoppenin taidekoulu palkittiin Kaarisilta Biennale -palkinnolla kesällä 2021. Galleria Art Kaarisillalla on nyt ilo esitellä Snurretoppenin taiteilijoita näyttelyssään. Esillä on viidentoista Snurretoppenissa työskentelevän taiteilijan teoksia. Mukana olevat taiteilijat ovat: Casper Brok, Simon Fischer, Lasse Hansen, Hans Jørn Henriksen, Kristen Paulin Jensen, Allan Kristensen, Troels Krøyer, Mette Larsen, Jane Madsen, Laila Nielsen, Jonas Pedersen, Helle Poulsen, Maria Rasmussen, Michael Rasmussen ja Mette Vester Høyer.

Snurretoppenin taidekoulu toimii kunnostetussa teollisuusrakennuksessa Horsensissa, Tanskassa. Tunnelmalliset toimintatilat luovat oikean ilmapiirin luovalle toiminnalle. Taidekoulu on perustettu vuonna 2005 ja on avoinna joka päivä. Koulussa työskentelee neljä opettajaa – kaikki kokeneita taiteilijoita, joilla on pedagogista kokemusta.Opiskelun lähtökohtana on jokaisen opiskelijan omat tavoitteet ja potentiaalin kehittäminen. Lisäksi tarjolla on klassisiin taideaineisiin ja taitoihin keskittyviä työpajoja.

Koulu halusi alusta asti olla aktiivisesti mukana outsider -taiteen kentällä. Tavoitteena on aina ollut päästä esille, luoda yhteistyötä ja kehittää toimintaa niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin.

Taide on Snurretoppenin toiminnan keskiössä. Visio on, että opiskelijat kehittävät taitojaan tuntea ja ymmärtää sekä ilmaista itseään kuvataiteen keinoin. Kiinnostus ja uteliaisuus ohjaavat tutkimaan, kokeilemaan ja toteuttamaan taiteellisia prosesseja: tavoitteena on, että jokainen opiskelija löytää oman ilmaisutapansa ja äänensä taiteilijana. Henkilökohtaiset kokemukset, ajatukset ja tunteet vaikuttavat taiteelliseen prosessiin.


Kaarisilta Biennale Award 2021: Art school Snurretoppen

12.10. -13.11.2022

Danish Snurretoppen art school was awarded the Kaarisilta Biennale prize in summer 2021. Gallery Art Kaarisilta presents Snurretoppen artists in its October 2022 exhibition. The exhibition features works by fifteen artists working in Snurretoppen. The participating artists are: Casper Brok, Simon Fischer, Lasse Hansen, Hans Jørn Henriksen, Kristen Paulin Jensen, Allan Kristensen, Troels Krøyer, Mette Larsen, Jane Madsen, Laila Nielsen, Jonas Pedersen, Helle Poulsen, Maria Rasmussen, Michael Rasmussen and Mette Vester Høyer.

About the school

The home of Snurretoppen is a rebuild industrial building in Horsens, Denmark. Those premises give room for inspiration, they are full of soul and atmosphere and beg to be exploited. The school was established in 2005 and is open every day. Four teachers, all experienced artists with didactic/pedagogical experience are assigned to the school. The desires and potentials of each individual student are fundamental to develop their personal learning curve, but in addition the teachers offer workshops focusing on classical subjects and proficiency.

Projects and exhibitions

From the outset, the school wanted to play an active role within the outsider art. The ambition to be able to exhibit, cooperate and develop locally as well as nationally and internationally has always been present.

The artist and the artworkArt is the primary point at Snurretoppen, and our vision is for the students to develop their skills to feel, understand and express themselves in a figurative manner. Ardent interest and curiosity are what drives the exploration, experimentation and execution of the artistic processes with the aim that each student may find his or her own expression or language and finally unfold as an artist. Personal experience, thoughts and feelings give inspiration to the formulation of authentic images that entrances and moves the artist.

Allan Kristensen: Welder 2, öljyliitu paperille, 30 x 42 cm, 2021-22

Kirsten Paulin Jensen: Flower onions, akryyli kankaalle, 50 x 60 cm, 2021-22


LUONNOLLISTA
Johanna Immeli ja Ville von Martens
14.9. - 9.10.2022

Vas: Johanna Immeli, Nuppu, keramiikka (kivitavara+lasite), korkeus 22cm, 2022. Oik: Ville von Martens, Omakuva, keramiikka (kivitavara+lasite), korkeus 36cm, 2022


Ville von Martensia ja Johanna Immeliä yhdistää rakkaus keramiikkaan. Savimateriaali ja käsin rakentaminen innoittaa molempien luomisprosessia. Luonto on taiteilijoiden yhteinen kiinnostuksen ja tutkimisen kohde sekä näyttelyn yhdistävä teema.

Ville von Martens on valmistunut kuvataiteilijaksi Kaarisillan ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2020. Hän työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa keskittyen keramiikkaan yhdessä mentorinsa, kuvataideohjaaja Johanna Immelin kanssa. Ville von Martensin teokset ovat muotokieleltään runsaita ja värikkäitä. Hän uppoutuu saven työstämiseen kokonaisvaltaisesti: työskentelyssä on iloa, joka välittyy myös teoksista.

Johanna Immelin teosten teemat nousevat luonnon monimuotoisuudesta. Hän tutkii ja luo keramiikan keinoin muotoja, tekstuureita ja pintoja. Keramiikan tekemisen prosessi, erilaiset savimassat ja lasitteet luovat teoksille oman olemuksensa. Veistokset ovat abstrakteja tulkintoja, joista voi kuitenkin löytää viitteitä luonnosta.

Luonnollista on kolmas näyttely Galleria Art Kaarisillan yhteisnäyttelysarjasta, jossa Kaarisillassa opiskelleet taiteilijat esittäytyvät yhdessä taiteilijaopettajansa kanssa. Ensimmäisessä keväällä 2020 järjestetyssä näyttelyssä yleisö pääsi tutustumaan kuvanveistäjä Pekka Syrjälän ja hänen piirustusoppilaidensa teoksiin. Toisessa samana vuonna pidetyssä näyttelyssä esitettiin Mikael Valjakan ja hänen grafiikanopettajansa Outi Kirveen teoksia. Näyttelysarjan tarkoitus on paitsi esitellä taidetta, myös muistuttaa Kaarisillan tarjoamasta mahdollisuudesta opiskella kuvataidetta ammattinsa osaavien opettajien johdolla.

Ville von Martens: Gorilla, keramiikka (kivitavara+lasite), korkeus 38cm, 2022

Johanna Immeli: Allas, keramiikka (kivitavara+lasite), korkeus 17cm, leveys 39cm, 2022



Raija Raitio:
RAIJA
10.8. - 11.9.2022

Raija Raitio: Hedelmäkauppa, 100 x 80 cm, akryyli kankaalle, 2022

RAIJA-näyttely juhlistaa taiteilija Raija Raition pitkää jo liki 30-vuotista taiteilijan uraa. Esillä on hänen parhaita teoksiaan usealta viime vuodelta ja myös aivan uusia teoksia. Raijan käsiala on helposti tunnistettavaa. Siveltimen jälki on keveää ja säntillistä. Graafisuus ja maalauksellisuus yhdistyvät ilmavissa ja leikkisissä teoksissa. Teokset liikkuvat fantasian ja todellisuuden rajalla, kompositioillaan usein painovoimaa uhmaten. Ulkomaan matkat, eksotiikka, luonto, kukat, kasvit, esineet ja ihmishahmot kuuluvat Raijan teosten rikkaaseen kuvastoon.

Raija Raitio on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisillan kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2006. Hän työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa.


Raija Raitio: Omakuva, 72 x 60 cm, akryyli kankaalle, 2017


Kaarisillan kesänäyttely:
ELÄIN
15.6. - 7.8.2022

Sari Koivunen: Joutsenperhe, 100x120cm, akryyli kankaalle, 2022

Näyttelyssä on esillä Kaarisillan Taidestudion taiteilijoiden eri tekniikoilla toteutettuja eläinaiheisia teoksia. Teokset kuvaavat luonnon moninaisuutta ollen kunnianosoitus nimenomaan eläimistölle. Näyttely koostuu maalauksista, keramiikasta ja puupiirroksista.

Näyttelyn taiteilijat ovat Paul Gustafsson, Sari Koivunen, Miika Kurki, Pinja Sydänmaa ja Matias Waris.

Lämpimästi tervetuloa!


SARJAKUVIA KIRJOLTA
1.6. - 12.6.2022

Sarjakuvia kirjolta -lehden kansikuva MX Linux, tekstaus Johanna Konttinen.

SARJAKUVIA KIRJOLTA -NÄYTTELY TUO AUTISMIKIRJON HENKILÖIDEN TARINAT NÄKYVÄKSI

Sarjakuvia kirjolta -näyttely tuo esiin 22 autismikirjolla olevan sarjakuvatekijän teosoriginaaleja Sarjakuvia kirjolta -lehdestä. Näyttelyn sarjakuvat käsittelevät tekijöilleen merkityksellisiä aiheita, kuten uimahallisaunareissua, uhanalaisia eläimiä ja pyhimyksen elämää. Kevään 2022 aikana näyttely on ollut esillä Tampereella ja Seinäjoella. Näyttelykiertueen viimeinen näyttely on Galleria Art Kaarisillassa Helsingissä 1.6.-12.6.2022.

Sarjakuvia kirjolta -lehden sarjakuvat tehtiin Autismisäätiön päiväaikaisessa toiminnassa järjestetyissä sarjakuvatyöpajoissa syksyllä 2021. Sarjakuvataiteilijoiden ohjaamiin työpajoihin osallistui autismikirjolla olevia sarjakuvantekijöitä Espoosta, Helsingistä, Tampereelta ja Seinäjoelta. Osalle sarjakuvantekijöistä työpajaan osallistuminen oli ensikosketus sarjakuvailmaisuun, jollekin tarinat, kuvittaminen ja sarjakuvat olivat jo tuttuja taiteellisen ilmaisun muotoja. Työpajoissa kokeiltiin yksin tai yhdessä uusia tekemisen tapoja, opittiin sarjakuvan tekemisestä ja toisista ihmistä.

Tervetuloa tapaamaan sarjakuvantekijöitä näyttelyn avajaisiin tiistaina 31.5.2022 klo 13:00–14:30. Avajaisissa on maskisuositus.

Sarjakuvia kirjolta -lehden taiteilijat: Bananahead, Joannis Clementides, Veeti Eskola, Sara Halkka, Antti Kivimäki, Johanna Konttinen, E.L, Robert Lappalainen, Kitri Lindroos, Riku Lähteenmäki, Kristiina Murola, MX Linux, Nico Nyman, Elli Rasku, Viljami Ritamäki, Teemu Rouvinen, Henri Salonius, Tuukka Siiskonen, Ville Tissari, Ilkka Toiviainen, Temutjin ja Jukka Wiena.

Sarjakuvalehti on jaossa paperisena lehtenä näyttelyn ajan. Lisäksi lehti on luettavissa digitaalisesti.

Sarjakuvia kirjolta -näyttely Galleria Art Kaarisillassa 1.6.-12.6.2022 | Elielinaukio 2, Sanomatalo 1.krs, Helsinki

Lisätietoja: suunnittelija Synnöve Lindberg, synnove.lindberg@autismisaatio.fi, 044 728 9220

Lehden digiversio PDF-muodossa: https://issuu.com/sarjakuvakeskus/docs/sarjakuvia_... Autismisäätiö: https://www.autismisaatio.fi/

Sarjakuvalehti toteutettiin Autismisäätiön hankkeessa yhteistyössä Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen kanssa. Autismisäätiö on yhteiskunnallinen yritys, joka tarjoaa palveluja 1 200 autismikirjon henkilöille ympäri Suomen. Autismisäätiön palveluissa asiakkaita rohkaistaan kokemaan onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä taiteen äärellä sekä tuomaan vahvuuksiaan esille taiteen keinoin. Taiteesta jokainen voi löytää oman paikkansa ja tuoda esille ajatuksia ja maailmoja, jotka muuten eivät tulisi nähdyksi. Hanketta rahoitti Taiteen edistämiskeskus vuosina 2021-2022.



TIISTAI
4.5. - 29.5.2022

Venla Hämäläinen: Hattaranainen, 50x40cm, akryyli ja tussi kankaalle, 2021


TIISTAI on Koulutuskeskus Salpauksen Media- ja kuvallisen ilmaisun koulutusohjelmasta Kaarisillasta valmistuvien lopputyönäyttely.

Näyttelyn nimi Tiistai on loogisesti ajatellen seuraava askel tämän ryhmän jo aiemminavattuun, ja Lahdessa Galleria Nuovossa vielä esillä olevaan ensimmäiseen lopputyökokonaisuuteen, jonka nimenä on Matkakuvia: Hyvä maanantai.

Tiistai–nimessä ei kuitenkaan esiinny mitään sitä määrittävää epiteettiä vaan se on on luonteeltaan toteamus. Ehkä tällainen pelkistetty, kaikista merkityksistä riisuttu yläotsikko antaakin sellaisenaan parhaimman tilan siitä syntyville mielikuville.

Olemme kaikki sidottuja tiistaipäiviin, keskiviikkoihin ja muihin viikonpäiviin, ja ajan mittaus minuutteina, tunteina, kuukausina ja eri nimisinä päivinä on yhteistä.

Nimi on siis kaikille tuttu, kaikkia koskeva. Kukaan ei voi hypätä tiistain tai minkään viikonpäivän yli ja elää vaikka ikuista sunnuntaita tai perjantaita. Suppean sisäpiirigallupin mukaan tiistai on viikonpäivistä pahin ja joku toinen taas nimitti sitä kauniin haikeaksi.

Tässä näyttelyssä on esillä kymmenen tänä keväänä kuvallisen ilmaisun toteuttajiksi
valmistuvan kolmiulotteisia teoksia, maalauksia ja piirustuksia sekä mediapajan av-tuotantoa. Näistä teoksista voi varmuudella sanoa vain, että kaikkien niiden syntyprosessiin on kulunut myös tiistainpäivän hetkiä, vähintään minuutteja.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Mikael Alanko, Venla Hämäläinen, Eetu Jokela, Eemil Karhula, Aino Kataja, Joonas Mäkinen, Rosalina Rosa, Taru Saarinen, Eila Sikanen ja Maija Wiman.



Aino Kataja: Fantasiatyö, 100x120cm, akryyli kankaalle, 2022

Eemil Karhula: Sodan tuulet, 35x27cm, akryyli kankaalle


LEIRIELÄMÄÄ
6.4. - 1.5.2022

Saana Tuomala: Hämähäkki, sekatekniikka, 2022

Retkellä on aikaa pysähtyä. Perustaa leiri kauniiseen paikkaan:

Kuunnella sateen ropinaa.

Syödä retkieväitä.

Paistaa makkaraa nuotiolla.

Kuunnella hyttysten ininää.

Tarkkailla muurahaisten aherrusta.

Uida metsälammessa.

Paistatella auringossa.

Pestä kasvot purossa.

Nukkua pehmeällä sammalmättäällä

ja nauttia.

Leirielämää -näyttelyssä on esillä Kaarisillan tekstiilitaidetta. Esillä ovat mm. jurtta, mattoja, tyynyjä sekä tekstiiliveistoksia. Värikkäät ja iloiset teokset ovat saaneet innoituksensa luonnon tarkkailusta, retkeilystä, auringosta ja ilosta.

Teoksissa käytettyjä tekniikoita ovat mm. kankaankudonta, kankaanmaalaus ja huovutus.



AURINKOMYRSKY
9.3. - 3.4.2022

Neea Kyllönen: Aurinkomyrsky, vesiväri, 2022

Aurinkomyrsky* kokoaa yhteen Kaarisillan kuvataideopiskelijoiden töitä ensimmäisen opiskeluvuoden ajalta. Mukana on maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja grafiikkaa kymmeneltä nuorelta taiteilijalta. Opiskeluvuoden aikana on harjoiteltu havainnointia, kuvallista ilmaisua ja tutustuttu maalauksen ja kuvanveiston perustekniikoihin.

Milla Hokkanen keskittyy tarkkaan jälkeen ja yksityiskohtiin. Häneltä on näyttelyssä esillä suuri tussityö. Heta Hyvönen valmistaa pienet veistoksensa maahan pudonneista oksista. Jari Juholan teokset käsittelevät ihmisen mielen ja luonnon moninaisuutta: “Töissäni välittyy ja vallitsee myrskynsilmä ja auringontuleminen”

Neea Kyllöselle tärkeää on voimakas siveltimenjälki. Aiheensa aurinkomaalaukseen hän löysi Tiede-lehdestä. Pyry Nikula maalaa ja nauttii ilmavista maisemista. Kai Pitkänen piirtää mielellään digitaalisesti tai lyijykynällä.

Hannah Sklar kokeili ensimmäisenä opiskeluvuotena kuivaneulatekniikkaa, jolla valmistui näyttelytyö Kesätyttö. Emi Tuominen inspiroituu feminismistä. Hän on maalannut näyttelyyn sarjan ihmis- ja fantasiahamoja pin up -tyylillä. Alma Tähti maalaa mieluiten eläimiä, varsinkin omia, kuten näyttelyssä esillä olevat kanat ja kukko Lauri Tähkä. Myös Tomi Vainio kuvaa mielellään eläimiä töissään.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun koulutusohjelma on ammatillisen koulutuksen perustutkinto, johon käytetty opiskeluaika on keskimäärin kolme vuotta. Opiskelun aikana tutustutaan kuvataiteen perusmenetelmiin, taiteen teoriaan, ammatissa toimimiseen ja vahvistetaan opiskelijan omaa kädenjälkeä ja ilmaisua.

*Aurinkomyrsky on Auringossa tapahtuva voimakas hiukkaspurkaus, josta tulee hiukkaspilvi Maahan. Auringonpilkkujen magneettikentät yhtyvät, jolloin auringon kaasukehästä purkautuu noin miljoona asteista, voimakkaasti magnetisoitunutta plasmaa eli ionisoitunutta kaasua. Viime aikoina aurinkomyrsky on näkynyt ympäri maata revontulien muodossa. Aurinkomyrsky voi aiheuttaa myös sähköhäiriöitä ja vaurioita sähkölaitteille. (Wikipedia)


JOONAS MÄKINEN:
Ajatuksien värisiirtoja
9.2.-6.3.2022

Joonas Mäkinen: Velhonpeili, 89x116cm, akryyli kankaalle, 2021. Kuvaaja: Kyllikki Haavisto

"Toteutan kuvissani omaa sisäistä maailmaani. Maalausteni perusilme on lyyrisen herkkä, välillä rosoinen ja voimakas. Heijastelen niissä luontoa, joka on suuri kiinnostuksen kohteeni. Vahvin ilmaisutapani on maalaus ja piirustus. Maalaustekniikoista tutuimpia ovat akryyli- öljy- ja kynäruiskumaalaus."

Joonas Mäkinen on media-alan ja kuvallisen ilmaisun kolmannen vuoden perustutkinto-opiskelija Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksessa.


Joonas Mäkinen: Sademetsä ornitologi, 76x57cm, quassi ja puuväri katongille, 2020. Kuvaaja: Kyllikki Haavisto



SUURIA UNELMIA – tarinoita suomalaisista, jotka muuttavat maailmaa
1.2.-6.2.2022


”Suuria unelmia – tarinoita suomalaisista, jotka muuttavat maailmaa” on Faisa ja Salaado Qasimin tuottama valokuvanäyttely. Näyttely kertoo suomalaisten vaikuttajien uratarinoista ja kuinka ainutlaatuinen on jokaisen urapolku. Yksi asia yhdistää kaikkia tarinoita: ne kertovat ihmisistä, jotka ovat toteuttaneet unelmiaan. He ovat muun muassa kirjoittaneet kirjoja, opiskelleet lääkäreiksi, tulleet valituksi kansanedustajiksi, perustaneet yrityksiä sekä puhuneet suurissa tapahtumissa. Toimintansa kautta he ovat muuttaneet maailmaa esimerkiksi edistämällä yhdenvertaisuutta, lisäämällä ymmärrystä ja auttamalla suoraan muita ihmisiä.

Millaiset asiat edistävät sitä, että kaikki ihmiset pääsisivät toteuttamaan unelmiaan ja muuttamaan maailmaa? Monessa tarinassa tulee esiin se, kuinka suuri esimerkin voima on. Vähemmistöön kuuluvien ihmisten täytyy usein toimia edelläkävijöinä ja olla erilaisissa asioissa ensimmäisiä. Kun moni tarinoiden päähenkilöistä oli nuori, heidän näköisiään ihmisiä ei Suomessa näkynyt eduskuntasaleissa, palkintogaalojen lavoilla tai toimittajina tv-ruudussa. Heidän yhteisönsä ääni ei usein kuulunut yhteiskunnassa. Moni heistä on ylpeä siitä, että voi nyt työnsä kautta toimia sellaisena roolimallina tai esimerkkinä, jota olisi itse nuorempana kaivannut. Tarinat osoittavat, miten tärkeää erilaisten ihmisten näkyminen yhteiskunnan kaikilla alueilla on. Siitä syntyy tunne: ”Tuo on minullekin mahdollista.”

-Rauhan ja Hyvinvoinnin järjestö


Wambui Njuguna-Räisänen, 2021

Suldaan Said Ahmed, 2021



PIIRUSTUSLUOKKA
12.1.-30.1.2022

Tomi Vainio: Villi länsi (pastelliliitu,2021)

Piirustusluokka-näyttely koostuu Kaarisillan ensimmäisen vuoden kuvataideopiskelijoiden teoksista ja ne on tehty Havainnosta piirtämisen kurssilla. Työskentelyn lähtökohtana ovat olleet erilaiset esineet ja luonnonmuodot. Jokainen on ollut myös vuorollaan mallina toisille piirtäjille. Kurssilla on tutustuttu monipuolisesti erilaisiin piirustusvälineisiin ja papereihin.

Näyttelyssä on mukana töitä kymmeneltä taideopiskelijalta. Milla Hokkanen on taitava ja monipuolinen piirtäjä. Heta Hyvönen tekee mieluiten eläinhamoja. Jari Juhola saa aiheensa usein historiasta ja hänellä on töissään persoonallinen piirustusjälki. Neea Kyllösen piirustusjälki on tarkkaa ja herkkää. Pyry Nikula on hidas ja tarkka tekijä, joka hyödyntää taitavasti valöörejä. Kai Pitkänen tekee mieluiten mustavalkoisia töitä aiheenaan ihmiset. Hannah Sklar käyttää mielellään värejä ja hänellä on taito poimia kuvattavista kohteista oleelliset piirteet esiin. Enni Tuominen on kiinnostunut kuvaamaan pin up -hahmoja. Alma Tähti kuvaa taitavasti lähellä olevia aiheita. Tomi Vainio suhtautuu piirtämiseen teoreettisesti.

Kaarisillan Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perusopinnot kestävät kolme vuotta. Opintojen aikana kokeillaan erilaisia tapoja tehdä taidetta, sekä kehitetään käden ja silmän yhteistyötä ja taideajattelua. Ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden jälkeen opiskelijoiden on mahdollista syventyä maalaustaiteeseen, piirustukseen, kuvanveistoon, mediataiteeseen, tila-aikataiteeseen ja taidegrafiikkaan.