Maria Vesterinen
POLY
9.-27.6.2021

Maria Vesterinen, Pork, 50x50cm, öljy kankaalle, 2020

”Seksilelut ovat erilaisia välineitä ja laitteita, jotka on suunniteltu iloksi itsetyydytykseen ja yhdyntään sekä seksileikkeihin. Seksivälineitä ovat esimerkiksi dildo, vibraattori ja tekoemätin.”

Kirjoittajat:Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto https://www.hyvakysymys.fi/artikkeli/seksuaalisuuden-sanakirja/

Osa näyttelyssä olevista teoksista on ollut esillä aiemmassa näyttelyssäni (”Don't you know it” 2016, Brick lane Gallery, London). Palasin tähän aiheeseen uudelleen, sillä minusta on ollut ihanaa nähdä kuinka suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen on parantunut. Tasa-arvo ja toisten huomioiminen on lisääntynyt, ja vaikka matkaa on vielä, on hienoa että kannustamme toisiamme nauttimaan elämästä.

Ilo. Ilo on se, johon halusin tarttua.

Varsinkin tänä aikana tarvitsemme iloa ja hauskanpitoa karanteeniin ja kotoiluuumme. Aikuisten lelujen on tarkoitus tuoda sitä elämäämme ja niistä voi nauttia yksin tai yhdessä. Kirkkaat värit, hauskat muodot ja hassunkuriset nimet ovat esillä mys teoksissani. Toivon, että teokseni tuovat hymyn katsojan huulille ja saavat aikaan pienen naurahduksen.

Aiemmassa näyttelyssäni korostin neliömäisen muodon taakse kätkemää, lähes abstraktista muotoa. Ajatus tämän taustalla oli, ettemme läheskään aina suostu näkemään seksuaalisia seikkoja, jotka ovat silmiemme edessä. Tämä on yhä ajankohtaista. Halusin kuitenkin jo silloin tuoda esille häpeilyn kulttuurin turhuutta. Lelujen värit ja muodot ovat pirteitä ja hauskoja. Niistä tulee iloita, eikä hävetä. Oma seksuaalielämä on osa itseä ja koko elämän mittainen seikkailu, joka saattaa muuttua vuosien varrella.

Seksi on fluidia, ja siitä tulee saada nauttia itselleen sopivalla tavalla. Sitä näyttelyn nimi, Poly, juhlistaakin: tapoja on monia.

-Maria Vesterinen

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 9.6. klo 16-20.

Lämpimästi tervetuloa!

Maria Vesterinen, Drill, 50x50cm, öljy kankaalle, 2020

Maria Vesterinen, Ravish, 50x50cm, öljy kankaalle, 2020

Maria Vesterinen, Sleep, 20x20cm, öljy kankaalle, 2020PUUSTA
Kaarisillan taiteilijat ja Tapani Kokko
5.5.-30.5.2021

Aleksi Pietikäinen, Madonna, sekatekniikka, 2020

Näyttely esittelee Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksessa toteutettua puunveistotyöpajaa veistoksin ja valokuvin. Kuvanveistäjä Tapani Kokko toteutti yhdessä Kaarisillan kanssa puun veistämiseen keskittyvän veistostyöpajan syksyn 2020 aikana. Työpajan aiheena oli ihmisen kuvaaminen sekä tutustuminen puun työstämiseen ja erilaisten työkalujen hallintaan.

Tapani Kokko luonnehtii omaa kuvanveistoaan tämän päivän primitiiviseksi puunveistämiseksi, jossa korostuu värikkyys ja runsas koristelu. Nämä elementit olivat lähtökohtana myös hänen vetämälleen Kaarisillan veistostyöpajalle, jossa Kokko halusi tuoda esiin puun työstämisen menetelmiä sekä koristeellisuuden mahdollisuuksia. Kurssi toteutettiin kahdessa osassa: ensin veistettiin ulkona ja myöhemmin syksyllä veistokset työstettiin loppuun maalaten ja koristellen. Kurssi oli hyvin hauska ja innostava.

Kaarisillan taiteilijat: Paul Gustafsson, Venla Hämäläinen, Aino Kataja, Joonas Mäkinen, Aleksi Pietikäinen, Rosalina Rosa, Taru Saarinen, Pinja Sydänmaa, Mikael Valjakka, Matias Waris

Kiitokset Päijät-Hämeen Kulttuurirahastolle veistostyöpajan mahdollistamisesta


Rosalina Rosa, Puu-ukkeli, sekatekniikka, 2020

Paul Gustafsson, Omakuva, sekatekniikka, 2020PAUL GUSTAFSSON ja
MATIAS WARIS:
Eläinaiheita
10.3.-2.5.2021

Matias Waris, Saimaannorppa, 50x70cm, sekatekniikka, 2020

Paul Gustafssonin ja Matias Wariksen uusimpia teoksia yhdistää teema: eläinkunta, luonnon ja eri lajien tutkiminen ja ihmettely. Matias Waris kuvaa teoksissaan uhanalaiseksi luokiteltuja eläimiä. Paul Gustafsson pohtii teostensa teemaa näin: "Eläimet on hienoja. Luontoa on kiva seurata, se tekee minut iloiseksi. Luontoa ja eläimiä tulee suojella."

Matias Wariksen teokset ovat sekatekniikkatöitä, joissa kuva rakentuu maali- ja liitukerroksista, niitä lisäämällä ja pois raaputtamalla. Paul Gustafsson tuo näyttelyyn akryylimaalauksia. Molemmat taiteilijat työskentelevät Kaarisillan Taidestudiossa Lahdessa.


Paul Gustafsson, Lunni, 73x60cm, akryyli, 2020

Matias Waris, Tunturipöllö, 50x70cm, sekatekniikka, 2020

Paul Gustafsson, Kengurut uimarannalla, 116x89cm, akryyli, 2020TAITEEN TIELLÄ
10.2.-7.3.2021

Viljo Pertola, Taulun ovi, akryyli ja readymade, 2020

Näyttely esittelee Kaarisillasta keväällä 2020 valmistuneiden kuvataiteilijoiden teoksia. Esillä on myös Kaarisillan musiikinopiskelijoiden musiikkivideoita, opiskelijoiden ja opettajien haastatteluja sekä osia Lucia-konsertin taltioinnista.

Kuva-artesaanien teoksissa on kyse henkilökohtaisen maailman muuttumisesta valmistumisen myötä. Maailman muuttuminen tarkoittaa sitä, että asiat muuttuvat joko hyvään tai huonoon suuntaan riippumatta siitä teemmekö asialle mitään.

Näyttelyyn osallistuu kymmenen kuvataiteilijaa. Katja Heikkilä tekee lyijykynätöitä, sekä maalaa akryyliväreillä. Hän käyttää töissään voimakkaita värejä. Heikkilää kiinnostaa luonto, meri ja maisemat. Julia Ivanoff kuvaa kauniita asioita. Katri Kaasalainen pitää maalaamisesta ja väreistä. Hänen lempivärinsä on sininen. Salla Karppanen piirtää mieluiten eläimiä ja maisemia puuväreillä. Anne Korhonen tekee muotokuvia, koiria, sekä satuhahmoja. Hän käyttää töissään akryylivärejä, kuivapastelliliituja, vahaliituja ja lyijykynää. Korhonen tavoittelee töissään aina kolmiulotteisuutta. Miika Kurki tykkää tehdä mediataidetta ja musiikkia, sekä piirtää dinosauruksia. Joona Manninen enimmäkseen maalaa ja piirtää. Viljo Pertola maalaa akryyli- ja vesiväreillä, sekä rakentaa tarpeellisista materiaaleista fantasia-aiheisia teoksia. Jyry Sirén maalaa maisemia, kaupunkikuvia ja lapsuuskuvia akryyliväreillä ja joskus vesiväreillä. Ville von Martens tykkää tehdä eläimiä erityisesti savesta ja paperiliisterimenetelmällä. Mukana on opiskeluaikana valmistuneita piirustuksia, maalauksia, veistoksia ja mediataidetta. Maailma muuttuu joka päivä uudenlaiseksi.


Ammatillinen koulutus Kaarisillassa

Hakuaika koulutuksiin on nyt keväällä 23.2. – 23.3.2021

Kevään haussa voit hakea Kaarisiltaan opiskelemaan muusikoksi, kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi tai työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutukseen.

Ammatillinen koulutus on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on jokin erityisen tuen tarve kuten vamma, sairaus tai kehityksen viivästyminen. Koulutus kestää 3 vuotta (180 osaamispistettä, osp). Opiskelijalta edellytetään omaa mielenkiintoa ja lahjakkuutta alalle. Opetus tapahtuu pienryhmässä kunkin opiskelijan oma taitotaso huomioon ottaen ja sitä kehittäen. Musiikin osaamisalan koulutuksessa tutkinnon ammatillisten osien keskeisiä sisältöjä ovat musiikkialan työtehtävien suunnittelu, musiikkiohjelmiston valmistaminen sekä muusikkona toimiminen. Kuva- ja mediataiteen osaamisalalla tutkinnon ammatillisten osien keskeisiä sisältöjä ovat kuvan toteuttaminen, havainnointi ja ilmaisu, kuvataiteen menetelmillä työskenteleminen sekä kuva- ja mediataiteen ammattikäytännöt.

Lisätietoja koulutuksesta: www.kaarisilta.fi