18.11.-22.12.
JOULUMYYJÄISNÄYTTELY

Joulumyyjäisnäyttelyssä on kattavasti esillä Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen opiskelijoiden ja valmistuneiden taiteilijoiden teoksia ja tuotteita. Myyjäisistä voi hankkia iloksi muille tai itselle muun muassa koristeita, kynttilöitä, keramiikkaa, maalauksia ja grafiikkaa – tai vaikkapa lämpimät huovutetut pohjalliset.


14.10.-15.11.
JARMO KUKKONEN:
JOKIVARREN KUVIA

Jarmo Kukkosen (s. 1968) näyttely tarjoaa katsojalle reittejä maisemiin, jotka sijoittuvat todellisuuden ja tuonpuoleisen välimaastoon. Porttina pienten öljyvärimaalausten maisemiin on valo. Maalaukset ovat kuin värikylläisiä heijastuksia todellisesta maailmasta. Ihmishahmot ja maiseman elementit kuitenkin liittävät maalaukset tähän hetkeen ja todellisuuteen.

Näyttelyn teokset ovat viimeisten kahden vuoden ajalta. Näyttelyn rungon muodostaa sarja maalauksia, jotka Kukkonen maalasi Intiassa viime talvena. Sarja on kuin matkapäiväkirjaa taiteilijan sisäiseltä polulta.

Jarmo Kukkonen on oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi toiminut myös taideopettajana. Hän ohjaa kehitysvammaisten taideryhmää Oitissa. Kukkonen on myös toiminut Kaarisilta ry:n taidekummina vuodesta 2007 lähtien.


16.9. - 11.10.
YHTEISIÄ UNELMIA - SHARED DREAMS

Näyttelyyn on koottu teoksia viiden eri eurooppalaisen erityistaiteen keskuksen ja organisaation taiteilijoilta.

Näyttelyn taiteilijat ja taidekeskukset:
Bernd Bukowski, Susann Callenius ja Uwe Kächele, Diakonie Stetten Kreative Werkstatt, Saksa/Germany
Jenny Marcus, Inuti, Ruotsi/Sweden
Belinda Tijssen, Atelier Herenplaats, The Netherlands/Alankomaat
Stefan Ahlström ja Antero Laine, Kaarisilta/Suomi
Taiteilijaryhmä/The group of artists, Les Moulins Gémeaux Institute in St-Denis, Ranska/France

Belinda Tijssen: Unknown

Jenny Marcus: My feelings (2009, acryl)


14.8. - 13.9.
PAUL GUSTAFSSON: TEOKSIA

Galleria Art Kaarisilta esittelee vuoden 2007 kehitysvammaiseksi taiteilijaksi valitun Paul Gustafssonin teoksia. Hollolalainen Gustafsson valmistui kuva-artesaaniksi Kaarisilta ry:n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2006. Hän on valmistumisensa jälkeen jatkanut työskentelyä Kaarisillassa.

Paul Gustafsson (s. 1979) kuvaa luontoa, eläimiä ja lintuja. Hän suosii erityisesti puupiirrostekniikkaa. Teoksia-näyttely rakentuu kookkaista, monivärisistä puupiirroksista, jotka ovat syntyneet useamman vuoden aikana.

Gustafssonin teoksia on aiemmin ollut esillä yksityisnäyttelyssä Galleria Arxissa Hämeenlinnassa sekä yhteisnäyttelyissä muun muassa Europarlamentissa Brysselissä, Gaia-museossa Tanskassa, Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton näyttelyssä Porvoossa sekä Voipaalan taidekeskuksessa. Teoksia-näyttelyä tukee Päijät-Hämeen kulttuurirahasto.

Stegosaurus (2009, puupiirros, 74x95cm)


15.7. - 9.8.
PIIRROKSIA

KRISTO LEPPÄPOHJA, AIJA PENTTILÄ, MIIA RUOHONEN, MARJO TALVENSAARI

Näyttely esittelee kuvataideopiskelijoiden; Kristo Leppäpohja, Aija Penttilä, Miia Ruohonen ja Marjo Talvensaari, piirroksia ja mobileita.

Teosten aiheet on löydetty luonnosta. Esineet, kasvit ja näkymät ovat olleet katseen ja tarkastelun kohteena. Väline, sivellin tai kynä, ja tekeminen sinänsä ovat vieneet mukaansa ja teoksista on tullut tekijöidensä näköisiä.


11.6. - 12.7.
KAARISILLAN TAIDEKERAMIIKKA JA –KÄSITYÖNÄYTTELY

Näyttely esittelee Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen taiteentekijöiden keramiikkaa ja käsitöitä.


14.5. - 4.6.
ILONA VUORISTO:
NÄKYMIÄ

Ilona Vuoriston näyttelykokonaisuus rakentuu noin 12 maalauksesta. Hän käyttää teoksissaan sekatekniikkaa, joka luontevasti yhdistää peittävää ja kuultavaa akryylimaalausta sekä terävää piirtojälkeä. Nyt nähtävillä olevat työt ovat syntyneet kolmen viimeisen vuoden aikana.

Vuoriston teosten paperille ja kankaalle toteutetut, usein luontoa kuvaavat aiheet, liukuvat vaivattomasti taka-alalle, kun työskentely prosessimaalauksen tapaan selkiytyy käsittelemään kuvataiteen klassisia elementtejä, väriä ja valoa.

Näkymiä on Ilona Vuoriston ensimmäinen yksityisnäyttely. Hänen töitään on nähty Gizyckossa Puolassa kesällä 2008 ja Euroopan Parlamentissa Brysselissä 2007 sekä lukuisissa yhteisnäyttelyissä Suomessa. Vuoristo on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisilta r.y:n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta 2006.


8.4. - 10.5.
RAIJA RAITIO:
PUUTARHURI

Raija Raition maalausten käsiala on tarkka ja yksityiskohtainen. Kukat, kalat ja muut luontokappaleet uhmaavat painovoimaa. Värikylläisissä teoksissa siveltimen jälki rytmittää pintaa ja saa aikaan väreilevän liikkeen tunnun. Puutarhuri on Raija Raition ensimmäinen yksityisnäyttely. Hänen töitään on nähty Gizyckossa Puolassa kesällä 2008 ja Euroopan Parlamentissa Brysselissä 2007 sekä lukuisissa yhteisnäyttelyissä Suomessa.

Raija Raitio on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisilta r.y.n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2006.


12.2. - 29.3.
STEFAN AHLSTRÖM:
MANHATTAN

Stefan Ahlströmin työskentelylle ominaista on impulsiivinen maalauksellisuus ja koloristisuus. Hän saa vaikutteita luonnon havainnoista ja läheisistä ihmisistä. Valtaosa näyttelyn maalauksista on syntynyt New Yorkin matkan jälkeen muistikuvina rakennuksista, valosta ja kadun kulkijoista. Manhattan on Stefan Ahlströmin ensimmäinen yksityisnäyttely. Hänen töitään on nähty Gizyckossa Puolassa kesällä 2008, Euroopan Parlamentissa Brysselissä 2007, Museo di Roma Trasteveressä Roomassa 2007, Lontoon Royal Academyn kesänäyttelyssä 2006 sekä lukuisissa yhteisnäyttelyissä Suomessa.

Stefan Ahlström on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisilta r.y.n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2006.Näyttely Manhattan avaa Art Kaarisillan galleriatoiminnan. Galleriatoiminnan tavoitteena on luoda vuoropuhelua taiteilijoiden, yleisön ja taidemaailman välille. Tarkoituksena on esitellä yleisölle mielenkiintoista ja korkeatasoista taidetta ja siten luoda yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa eri taiteilijoiden välillä. Galleriatilassa tullaan esittelemään erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden töitä samanarvoisesti muun taidemaailman kanssa.