29.3. - 9.4.
ROCK AND SOFT

ROCK AND SOFT - Autismisäätiön ryhmänäyttely esittelee taiteilijoita, joiden taiteen tekemisen lähtökohdat ovat luonnollisesti jokaisella omanlaisensa.

Otto Kasvion sanoin:

Taiteessa on viihdyttävää esimerkiksi se, että siinä on mukavasti hyödyksi jos on Tarzaniakin villimpi mielikuvitus. Aiheena voi olla hyvinkin arkinen asia, mutta uusi näkökulma tai erikoiset värit, ja heti sitä voi sanoa taiteeksi. Helpointa tietenkin tehdä aiheesta mikä kiinnostaa, mistä pitää taikka jopa jumaloi, vaikka muukin kelpaa. Joskus saattaa tulla inspiraatio tehdä samanlaista muutama, vaikkakin pikkusen erilailla ja/tai erikokoisena, aiheen pysyen samanlaisena.”

Taiteilijat: Joannis Clementides, Karita Heimonen, Otto Kasvio, Hanna Keynäs, Henna Laulainen, Matti Pesonen, Markku Tolvanen, Miikka, Espoon ohjaus- ja valmennuspalveluiden kulttuuri- ja mediapajan asiakkaat

Espoon Ohjaus- ja valmennuspalveluiden kulttuuri- ja mediapajan asiakkaat


8.-26.3.2017
ELÄMÄÄ KÄSILLÄ

Eläkeliiton Elämää käsillä –projekti innostaa ikäihmisiä luovuuteen, käsityöhön ja taiteeseen sekä tukee kädentaitomenetelmien käyttöä vapaaehtoistoiminnassa ja vertaisopintoryhmissä. Projekti tuottaa vuonna 2017 valtakunnallisen, korkeatasoisen kiertonäyttelyn, jossa esitellään ikäihmisten luovuutta käsityön, taiteen ja valokuvien avulla. Mukana on yhteisötaidetta sekä ikäihmisten itsensä tekemiä teoksia.

Elämää käsillä -kiertonäyttely kiertää seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Turku, Tampere, Kaustinen, Oulu, Rovaniemi, Kuopio ja Imatra. Näyttelykiertueen päätapahtuma järjestetään Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yhteydessä ja sitä tukee verkkonäyttely projektin verkkosivuilla http://elamaakasilla.fi/nayttely .

Lehmäparaati 2015. Kuvaaja: Maarit Kytöharju. Vuonna 2015 järjestettiin Seinäjoella lehmäparaati, johon osallistui yli 100 ikäihmisten tekemää lehmää. Etuosalla jurvalaisten tekemä lehmä.


8.2. - 5.3.2017
MUOTOKUVIA

Muotokuva pyrkii kertomaan kohteestaan ja tuomaan esille sen merkittäviä ominaisuuksia. Muotokuva onkin aina tulkintaa toisesta.

Muotokuvia-näyttelyyn on koottu usean Kaarisillan taiteilijan tekemiä muotokuvia. Kuvien kohteina on mm. sukulaisia, lähipiiriin kuuluvia henkilöitä sekä oma itse. Näyttelyssä on esillä maalauksia sekä sekatekniikalla toteutettuja töitä.

Näyttelyn taiteilijat ovat Juuso Huotari, Antero Laine, Antti Mustaparta, Mark Piekkala, Aleksi Pietikäinen, Sonja Salakka, Mikael Valjakka ja Matias Waris.

Aleksi Pietikäinen: Kruununprinsessa Victoria ja Estelle (2016, akryyli)


31.1. - 3.2.2017
OPISKELUA KAARISILLASSA

Opiskelua Kaarisillassa on nelipäiväinen näyttely- ja tapahtumakokonaisuus, joka esittelee Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen kulttuurialan ammatillisen peruskoulutuksen koulutusaloja (kuvataide ja musiikki) sekä Kaarisillassa opiskelua. Tapahtumapaikkana on galleria Art Kaarisilta Helsingissä.

Kaarisillan opettajat ja opiskelijat ovat paikalla kertomassa koulutuksesta ja opiskelusta. Esillä on myös kuvataidealan opinnoissa tehtyjä teoksia. Lisäksi tapahtuma pitää sisällään vieraita osallistavaa työpajamuotoista taidetoimintaa sekä konsertteja.

Kuvataiteen opiskelijat maalasivat pohjan teokselle, jota näyttelyvieraat saivat jatkaa galleriatilassa näyttelyn ajan.

11.1. - 29.1.2017
PALAPELIÄ

Abstaktia taidetta kaarisillasta

Palapeliä-näyttelyssä on esillä maalauksia ja piirroksia kahdeksalta Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksen taiteentekijältä.

Punaisena lankana kaikille teoksille toimii selkeä muotokieli. Viivat, palaset ja vedot muodostavat pintoja ja kuva-alaa. Äkkiä katsottuna ne näyttävät abstraktilta taiteelta. Abstrakti taide määritellään todellisuutta jäljittelemättömäksi taiteeksi. Näyttelyn taiteilijat ovat kuitenkin eri mieltä töidensä
esittävyydestä: teoksissa on nimenomaan haluttu kuvata tärkeitä asioita kuten maisemia, lempipalapeliä, kirkkoja tai tapettikuviota. Näyttely tuo esille hyvin konkreettisesti kuinka näemme ja koemme asiat eri tavoin maailmamme on täynnä moninaisia todellisuuksia. Toivomme näyttelyvieraiden löytävän kokoamastamme palapelistä itselle tärkeimmät palat. Näyttelyn taiteilijat: Paul Gustafsson, Joni Laine, Annukka Laukkanen, Anni Lindberg, Jenni Marjakangas, Saija Seppälä, Jani Virtanen, Ilona Vuoristo.

Annukka Laukkanen: Tapettitaulu (2016, akryyli ja kollaasi levylle)