18.12.2012 - 6.1.2013

Vie mut kotiin

Kaarisillan take away -näyttely 

antti_mustaparta_saija_2009_40x50cm_akryyli.jpg 

Antti Mustaparta: Saija (2009),akryyli 


Näyttely koostuu Kaarisillan taidekokoelman töistä. Näyttely on samalla myyntinäyttely, josta teoksen saa ostaa heti mukaansa. 


5. - 16.12.

Kuva puhuu

 Papunetin kuvataidekilpailun 10-vuotisjuhlanäyttely

auli_nevalainen_varikset_rannalla_nettiversio.jpg

Auli Nevalainen: Varikset rannalla


linda_lauttia_kolme_koiranpentua_nettiversio.jpg

Linda Lauttia: Kolme koiranpentua


raija_raitio_lehmuksenlehdet_nettiversio2.jpg

Raija Raitio: Lehmuksenlehdet

Kuvia avajaisista 4.12.

kuva0040.jpg

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki puhuu

kuva0041.jpg

Taiteilija Johanna Karvinen (keskellä) piirtää vierellään valokuvaaja Pekka Elomaa (vas.) ja taiteilija Matti Rauhaniemi


Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalveluyksikkö on järjestänyt jo kymmenen vuoden ajan kuvataidekilpailua puhe- ja kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa kuvalliseen ilmaisuun. Juhlavuoden kunniaksi eri vuosien kilpailutöistä on koottu näyttely Kuva puhuu, joka on esillä Art Kaarisillassa 5.-16.12.2012.

Papunetin kuvataidekilpailuun osallistuu vuosittain noin 300 työtä.  Kilpailu on yksi keino saada puhe- ja kehitysvammaisten ihmisten kuvataidetta esiin. Alun perin kymmenen vuotta sitten kaikki kilpailivat samassa sarjassa, mutta kun kilpailuun alkoi tulla yhä enemmän töitä taideopiskelijoilta ja -ammattilaisiltakin, luotiin omat sarjat harrastajille ja kuvataideopetusta saaneille henkilöille. 

Töiden tekotapa on vapaa, joten kilpailuun lähetetään hyvin eri tekniikoilla tehtyjä maalauksia ja piirustuksia: akryyli- ja akvarellitöitä, puuvärein, väriliiduin ja tusseilla tehtyjä töitä, kuvakollaaseja, sekä myös kankaalle maalattuja ja huovutettuja töitä.

Galleria Art Kaarisiltaan on valikoitu 20 teoksen otos kymmenen vuoden aikana nähtyjen töiden parhaimmistosta.

"Kehitys- ja puhevammaisten ihmisten töissä minua viehättää niiden ennakoimattomuus. Koskaan ei pysty etukäteen kuvittelemaan, mitä hienoa ja hyvää tällä kertaa tulee vastaan. Yleensä eniten miellyttävät ne teokset, joissa on todellisia havaintoja elämästä tai jotain sellaista, mitä ei ole voinut aavistaakaan - yllätyksellisyys ja ainutkertaisuus", palkintoraadissa useina vuosina istunut helsinkiläinen valokuvaaja Pekka Elomaa kuvailee.

Kehitysvammaisia ihmisiä on Suomessa noin 40 000 ja puhevammaisia yli 50 000. Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalveluyksikkö edistää puhevammaisten sekä muiden oppimisessa, ymmärtämisessä ja kommunikoinnissa tukea tarvitsevien ihmisten osallistumista ja yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Yksikkö tuottaa Papunet-sivustoa, joka on saavutettava verkkosivusto eri keinoin kommunikoiville ja tietokonetta käyttäville ihmisille. Se tarjoaa myös tietoa ja materiaalia kommunikointiin sekä kertoo puhevammaisten ihmisten oikeuksista ja mahdollisuuksista.     

 www.papunet.net/kuva-puhuu


7.11. - 2.12.

JAN-ERIK ANDERSSON:

"Ikoninen tila" - Taiteen ja arkkitehtuurin tulevaisuus

"Elämää lehdellä" -kirjan julkaisu ja näyttelyn esittely 6.11. klo 11.30

 Taiteilijatapaaminen galleriassa 10.11. klo 12.30-14.30

jan_erik_andersson_lehdistokuva.jpg

Jan-Erik Andersson (s. 1954) on vuodesta 1980 tuottanut installaatioita, performansseja, julkisia taideteoksia, interaktiivisia mediateoksia ja arkkitehtuuria. Viime vuosina Andersson on saanut kansainvälistä huomiota arkkitehtuuriprojekteillaan. Yhdessä arkkitehti Erkki Pitkärannan kanssa suunniteltu lehdenmuotoinen kokonaistaideteos Life on a Leaf -omakotitalo Turussa on huomioitu New York Timesia myöten. Myös Anderssonin yhteistyössä äänitaiteilija Shawn Deckerin kanssa toteuttama sipulinmuotoinen taidesauna Sounding Dome Sauna on kahtena kesänä ollut maamerkkinä Turussa ja näkynyt lukuisissa lehdissä ja TV -ohjelmissa ympäri maailmaa.

Aiemmin tänä vuonna Anderssonin leikkimielinen ja värikäs estetiikka joutui ristiriitaan modernistisen kaupunkisuunnittelun kanssa, kun Pehr Kalm Revival -ympäristötaideteoksesta kiisteltiin Turussa. Teos toteutettiin riisuttuna versiona ja on nyt avoin yleisölle.

Art Kaarisillan näyttelyssään Andersson tuo Helsinki Design -vuoteen omaan puheenvuoronsa ja esittää teoksia, jotka ottavat kantaa ornamentiikan ja mielikuvituksellisemman arkkitehtuurin puolesta. Teokset painottavat taiteellisen ajattelun vahvempaa osuutta kaupunkisuunnittelussa. Näyttelyn pääteos Life on a Leaf Video Kiosk -installaatio esittää eri videoiden kautta talon rakennusprosessia sekä elämää kokonaistaideteoksessa. Kioskin seinät on tehty talon rakentamisesta ylijääneistä materiaaleista.

Näyttelyn avajaisissa julkaistaan myös Maahengen kustantama 300-sivuinen kirja Life on a Leaf -taloprojektista, joka on samalla Anderssonin tohtorintyö Helsingin Kuvataideakatemiassa. Kirjassa pohditaan taiteen ja arkkitehtuurin suhdetta, ornamentiikan tärkeyttä ja esitetään kuvitetun päiväkirjan muodossa 10-vuotista suunnittelu- ja rakennusprosessia. Yleisöllä on mahdollisuus ostaa kirjaa tai tutustua siihen näyttelyssä.

Lisätietoja:

Jan-Erik Andersson, p. 040 5013960, www.anderssonart.com19.10. - 2.11.

HANNA KEYNÄS

" Hyvänlaisia maalauksia aivoista, istukoista ja napanuorista"


hannakeynas_sikio_akryyli.jpg

Sikiö, akryyli, 2012

hanna_keynas_sikio_ii_akryyli.jpg

Sikiö II, akryyli, 2012

hanna_keynas_syntyma_akryyli.jpg

Syntymä, akryyli, 2012

hanna_keynas_maalaa.jpg

Hanna Keynäs maalaa


Taiteilija Hanna Keynäs on 49-vuotias autistinen nainen. Näyttelyssä on esillä hänen maalauksiaan sekä keramiikkaveistoksia. Hanna itse luonnehtii maalauksiaan "hyvänlaisiksi tauluiksi, joissa on sikiöitä, napanuoria, aivoja ja istukoita". Nämä aiheet Hanna on valinnut siksi, että ne ovat hänen mielestään nätin näköisiä. Taulujen maalaaminen tuntuu hienolta ja niistä tulee Hannalle iloinen mieli. Hän myös uskoo, että katsojille tulee tauluista hyvä olo. 

Hanna on oikeassa, maalaukset ovat riemastuttavia ja haastavat "neurotyypillisten" taiteilijoiden teokset. Aiheita on kuvattu persoonallisella tavalla ja omintakeisella symbolisella muotokielellä. Lisäksi näyttelyssä nähdään videodokumentointi taiteilijan vierailusta Kätilöopiston synnytysosastolla. Vierailulta hän haki inspiraatiota ja aiheita töilleen tutustumalla ja tutkimalla synnytyssairaalan ympäristöä, välineistöä ja istukoita. Video on myös liikuttava henkilökuva yhden erityisen naisen suuresta päivästä.

Hanna työskentelee Autismisäätiöllä, Vallilan Valmennuskeskuksen taidepajalla. Taidepajan ohjaajat ovat kuvataiteen ja muotoilun ammattilaisia. He tukevat asiakkaidensa kuvallista ilmaisua ja taiteen tekemistä osana valmennuskeskuksen kuntouttavaa toimintaa. Tärkeä tehtävä on myös tuoda erityisryhmien taidetta suuren yleisön tietoisuuteen ja antaa taiteilijoille mahdollisuus olla osallisena yhteiskunnassa ja sen kulttuurielämässä. Kaikki ansaitsevat mahdollisen tulla huomatuksi ja saada työstään kiitoksen, eivät vain ne, jotka osaavat sitä itse hakea. Hannan tavoin uskomme, että myös katsojat rikastuvat yhdellä
elämyksellä.

Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin ja toimitamme tarvittaessa kuvia. Olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan Hanna Keynäksen näyttelyyn Galleria Art Kaarisiltaan tai hänen työskentelyynsä valmennuskeskukseemme Vallilaan.

Hanna-Mari Raatikainen
Vallilan Valmennuskeskus
Kumpulantie 7 A 5.krs
00520 Helsinki
p. 044 7549 333
hanna-mari.raatikainen@autismisaatio.fi


 Kuvia avajaisista 18.10.2012:


pieni_avajaisista1.jpg

pieni_avajaisista2.jpg

pieni_avajaisista3.jpg3. - 16.10.2012

PÄÄASIAA

Muotokuvia Kaarisillasta

muotokuvanayttely1309201294_as_smart_object-1.jpg

Juha Valkama: Omakuva, 2012, värillinen betoni


muotokuvanayttely1309201295_as_smart_object-1.jpg

Emilia Rämä: Omakuva, 2012, värillinen betoni


muotokuvanayttely1309201298_as_smart_object-1.jpg

Paula Laine: Omakuva, 2012, lyijykynä


Näyttely esittelee  Kaarisillan toisen vuoden kuva-artesaaniopiskelijoiden muotokuvaveistoksia ja veistosten taustalla olevia luonnospiirroksia. Lisäksi näyttelyssä on Kaarisillassa työskentelevän taiteilija Annakaisa Ahosen muotokuvamaalauksia.

Näyttelyn taideopiskelijat ovat Otto Kasvio, Kari Keskinen, Heidi Kiuru, Paula Laine, Aleksi Pietikäinen, Emilia Rämä, Sonja Salakka ja Juha Valkama.

Juhlimme samalla kuluvana vuonna 25 vuotta täyttävää Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskusta!


12. - 30.9.

VILLE SEPPÄLÄ

"KYMPIN ARVOISIA MAALAUKSIA"


ville_seppala_maisema_ii.jpg

ville_seppala_upseeri.jpg


Ville Seppälä aloitti maalausharrastuksen 32-vuotiaana vuonna 2006 Vanajaveden Opiston ja taidekeskus Kettukin järjestämällä taidemaalauksen erityiskurssilla. Villellä oli alusta asti oma erittäin maalauksellinen, värikäs ja vapaamuotoinen tyylinsä. Siksi hän pääsi heti mukaan taidekeskuksen näyttelytoimintaan.

Villen maalauksia oli mm. Viikinkien aika -näyttelyssä Hattulassa 2007, Anna mun olla -näyttelyssä Annantalolla Helsingissä 2009, Outoja lintuja, kummia kaloja -näyttelyssä Galleria Arxissa Hämeenlinnassa 2008, Sirkushumua-näyttelyssä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Piipoossa Lempäälässä 2009. Ville oli myös mukana kuratoidussa Iki-Digi Art -aluenäyttelyssä Hämeenlinnassa 2007 ja vammaisten valtakunnallisessa taidenäyttelyssä Jyväskylän Yliopistolla 2010.

Ulkomaisiakin näyttelyitä ehti tulla Villen osalle useita, mm. Viking Age Pohjola-talossa Reykjavikissa 2008, 2x2 Forum Outsider Art -näyttely Münsterissä Saksassa (Kunsthaus Kannen) ja The Beauty of Outsider Art Unkarin tiedeakatemiassa Budapestissa.

Laajempi kokonaisuus Ville Seppälän taidetta nähtiin Viron terveydenhoidon museossa Tallinnassa, jossa esiteltiin kaksi virolaista ja kaksi suomalaista taiteilijaa Elu on loomine - näyttelyssä 2010. Villen ensimmäisen yksityisnäyttelyn järjesti Taidekeskus Kettuki Hämeenlinnassa kaupungintalo Wetterin näyttelytiloissa 2011.

Tämä Art Kaarisillan näyttely on koottu Ville Seppälän koko tuotannosta, joka jäi valitettavasti vain noin kuuden vuoden mittaiseksi. Villen äkillinen poismeno kesällä 2012 oli valtava järkytys paitsi läheisille, myös Taidekeskus Kettukin taiteilijoille ja henkilökunnalle. Ville oli ahkera ja tuottelias, hiljainen, vähän poissaoleva ja hämillään olevan tuntuinen, mutta silti ryhmään hyvin sopeutuva ja pidetty toveri. Villen jättämää aukkoa on mahdoton täyttää.

Ville ei yleensä puhunut omista maaluksistaan juuri mitään, mutta jos hän oli tyytyväinen, hänen kommenttinsa oli ytimekäs: "Kympin arvoinen maalaus."

Ville sai näyttelyn valmistamiseen apurahan Tukilinjafoorumilta. Näyttelyn järjestää taidekeskus Kettuki.


Lisätietoja:

Sirpa Haapaoja, toiminnanjohtaja, Taidekeskus Kettuki

+358 44 0405 107 sirpa.haapaoja@kettuki.fi


Kuvia näyttelystä:

kuva0022.jpg

kuva0021.jpg

kuva0020.jpg30.8. - 9.9.

COWBOY HENK

Kamagurka & Herr Seele (Belgia)

 Cowboy Henk -näyttely on osa syyskuun 7.-9. pidettäviä Helsingin 27. Sarjakuvafestivaaleja.

 Taiteilijatapaaminen: Peter van Heirseele 7.9. klo 15-16

Peter van Heirseele is present at the exhibition on Friday 7.9. at 15-16. 

cowboy_henk_kuva_1.jpg

Cowboy Henk -sarjakuva syntyi vuonna 1981 belgialalaiseen sosialistiseen Vooruit -sanomalehteen, jossa se jatkoi ilmestymistään vuoden ajan, kunnes sarja lopetettiin liiallisen närkästyneen lukijapalautteen vuoksi. Henkin mahdottoman absurdit seikkailut ovat kuitenkin jatkuneet aina tähän päivään asti poikien esim. TV-sarjan sekä patsaan ja tehden sanavalmiista tekijöistään flaamilaisia kuuluisuuksia.

 

Cowboy Henkin anarkistinen, mutta aina hauska maailma yllättää lukijansa tuon tuosta. Henk on puhdasveristä sarjakuvaa, sillä jo 30 vuotta ilmestyneen hahmon seikkailuja on hankala kuvitella minkään muun ilmaisumuodon tuotteeksi. Cowboy Henkin piirros on yksinkertaisen oivaltavaa istuen selkeästi belgialaiseen perinteeseen. Yksityiskohtana mainittakoot sarjan otsikointien aina-kekseliäät typografiat.

cowboy_henk_kuva_2.jpg

 

Festivaali- ja näyttelyvieraaksi saapuva Peter "Herr Seele" van Heirseele (s. 1959) on Cowboy Henk -tekijäparin piirtäjä. Sarjakuvien ohella Herr Seele virittää pianoja, maalaa ja nauttii arjesta ihan tavallisena flaamilaisena julkkiksena. Art Kaarisillan näyttely on pienimuotoinen Cowboy Henk -retrospektiivi sisältäen suurikokoisia sarjakuvaoriginaaleja sekä piirroksia vuosien varrelta. Näyttelyllä juhlistetaan myös festivaaleilla julkaistavaa uutta Cowboy Henk ja lahjahevoset -albumia.


Peter van Heirseele on tavattavissa näyttelyssä festivaaliperjantaina klo 15-16.

Lisätietoja: http://www.sarjakuvafestivaalit.fi


Cowboy Henk saw the light of day in the Belgian newspaper Vooruit and continued its tenure for a year until excessively hostile reactions from readers forced it to be cut short. Despite this, Henk's absurd adventures have continued to this day and spawned, among other things, a TV series and a commemmorative statue and turned its quick-witted creators into Flemish celebrities.

Cowboy Henk's absurdly anarchic but un-failingly fun world manages to surprise the reader constantly. Henk himself is purely a product of comics - it's hard to imagine the 30-year-old character emerging from any other medium. The artwork of Cowboy Henk is effortless and clearly a continuation of Belgian tradition. Mention-worthy details include the ever-clever typographic innovations in the comic's titles.

The Helsinki Comics Festival is glad to have as its guest Peter "Herr Seele" van Heirseele (b. 1959), the artist half of the Cowboy Henk creative duo. Beside making comics Herr Seele tunes pianos, paints and enjoys his everyday life as a completely ordinary Flemish celeb. The Art Kaarisilta exhibition is a small-scale retrospective of Cowboy Henk and displays large comics originals and drawings from over 30 years. The exhibition also celebrates the Finnish publication of a new album, Cowboy Henk ja lahjahevoset (Huuda Huuda, 2012).

Peter van Heirseele is present at the exhibition on Friday 7.9. at 15-16. 

More information: http://www.sarjakuvafestivaalit.fi


Kuvia näyttelystä


kuva0011_nettiin_res72.jpg


kuva0012_nettiin_res72.jpg


kuva0013_nettiin_res72.jpg
24.7. - 26.8.

ILONA VUORISTO

Taiteiden yönä 23.8. galleria on avoinna klo 15 - 22!

Illan aikana Kaarisillan musiikkiryhmän esityksiä sekä mahdollisuus osallistua piirroskollaasin tekoon


3_ilonan_piirustus_1.jpg

Piirros 1. 2012, puuväri pariisinpaperille, 48x63 cm.


3_ilonan_piirustus_3.jpg

Piirros 2. 2012, puuväri pariisinpaperille, 48x63 cm.


3_ilonan_piirustus_2.jpg

Piirros 3. 2012, puuväri pariisinpaperille, 48x63 cm.

Ilona Vuoristo (s. 1982) on intohimoinen piirtäjä.  Hänen värikynillä toteutetut teoksensa koostuvat lukemattomista viivoista. Sienet, puut, kukat, tähdet, linnut ja ilmapallot ovat hänen kuvaelementtejään, joita toistamalla hän saa aikaan monikerroksisen, värikkään ja sykkivän tekstuurin. Katsoja voi aistia teoksissa orgaanisuutta ja maisemallisuutta.  Myös vuodenajat ovat läsnä. 

Vuoristo on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisilta ry:n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2006. 


Kaarisillan musiikkiryhmä esiintyy Taiteiden yössä:

kuva0007.jpg30.5. - 22.7.

MEHEVÄÄ JÄLKEÄ

kutsu_mehevaa_jalkea.jpg


MEHEVÄÄ JÄLKEÄ -näyttelykokonaisuus on yhdistelmä kahden Kaarisillan kuvallisen ilmaisun opiskelijaryhmän maalauksista. Teokset ovat valmistuneet lukuvuoden 2011-12 aikana. Akryyli- tai sekatekniikkamaalaukset ovat aihepiiriltään maisemia, omakuvia ja asetelmia. Niille on usein ominaista mehevät väririnnastukset ja vapaa, maalaamisen riemua heijastava tekotapa. Pitkienkin prosessien tuloksina syntyneet maalaukset ovat tuoreita ja välittömiä.


pirkka_hytonen_pieni_suklaanappiasetelma_2012.jpg

Pirkka Hytönen: Afrikkalainen suklaanappiasetelma, 2012, akryyli ja väriliitu 


kati_jaatinen_pieni_lumpeet_2012.jpg

Kati Jaatinen: Lumpeet, 2012, tussi


aleksi_pietikainen_pieni_mua_janottaa_2012.jpg

Aleksi Pietikäinen: Mua janottaa, 2012, akryyli ja tussi

Kuvia näyttelystä:

mj_ikkunaseina.jpg

mj_toimistosta.jpg26.4. - 27.5.

KAUNIS AJATUS 

Kaarisillan valmistuvien kuva-artesaanien näyttely

2antti_savolainen_havunainen_2012_akryyli_kankaalle__kopio.jpg

Antti Savolainen: Havunainen, 2012. Akryyli kankaalle


2sari_koivunen_joutsenet_2012_sekatekniikka__kopio.jpg

Sari Koivunen: Joutsenet, 2012. Sekatekniikka.


Opinnäytetyönäyttely Kaunis ajatus esittelee kahdeksan Kaarisillasta valmistuvan opiskelijan maalauksia ja veistoksia.

Kuvallisen ilmaisun koulutusohjelma on kestoltaan kolme vuotta ja siitä valmistuu kuva-artesaaniksi. Koulutus järjestetään Nastolassa sijaitsevassa Kaarisillassa erityisopetuksena yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Sari Koivunen, Viivi Vikman ja Anna Toivainen ovat väriherkuttelijoita, jotka yhdistävät maalauksissaan eri materiaaleja ja tekniikoita. Ilona Ihaksin, Antti Savolaisen ja Pirkka Hytösen kaksi- ja kolmiulotteiset työt perustuvat usein tarkkaan havainnointiin. Kati Jaatinen ja Tiina Holappa yhdistelevät teoksissaan vesiväriä, tussia, guassia, akryyliä ja erilaisia piirtimiä. Jaatinen on keskittynyt pääosin ihmisten kuvaamiseen, Holappa poimii työnsä aiheet usein populaarikulttuurista. 

Yhteinen näyttely nimettiin Kauniiksi ajatukseksi, sillä se nostaa elämän mukavia puolia esiin ja kehottaa katsojaa haaveiluun.

Ennen Art Kaarisillan näyttelyä valmistuvien opiskelijoiden töitä on ollut esillä Lahden Muotohuoltamolla näyttelyssä Väritehdas. Parhaillaan Engel-makasiinissa Nastolan Villähteellä on esillä rinnakkaisnäyttely Picnic, joka on auki 4.5. saakka. 4. - 22.4.

Susanna Paasonen:

VIRTAAVAT VÄRIT

virtaavat_varit2_80x65cm_akryyli_2009.jpg

Virtaavat värit, 2009. Akryyli, 80x65 cm.


susanna_paasonen_kova_maa2_80x60cm_akryyli_2012.jpg

Kova maa, 2012. Akryyli, 80x60 cm.


susanna_paasonen_nimeton2_70x80cm_akryyli_ja_liitu_2012.jpg

Nimetön, 2012. Akryyli ja liitu, 70x80 cm.


susanna_paasonen_rajahtanyt2_80x100cm_akryyli_ja_liitu_2012.jpg

Räjähtänyt, 2012. Akryyli ja liitu, 80x100 cm.


Susanna Paasosen (s. 1977) maalaukset koostuvat päällekkäisistä läpikuultavista värikerroksista. Niiden usein samansuuntainen sivellintekniikka saa aikaan virtaavuuden vaikutelman. Paasosen teokset ovat abstrahoituja, mutta niissä näkyy viitteitä taiteilijaa ympäröivään konkreettiseen todellisuuteen. Paasosen kädenjälkeä voisi luonnehtia "pehmeäksi ekspressionismiksi": lyyrisyys ja harmonisuus yhdistyvät selkeyteen ja voimakkaaseen tunneilmaisuun.

Näyttelyn teosten tekniikkana on akryyli ja liitu kankaalle ja ne ovat vuosilta 2010-2012.

Susanna Paasonen valmistui kuva-artesaaniksi Kaarisilta ry:n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta erityisopetuksesta vuonna 2008. Paasonen on osallistunut yhteisnäyttelyihin Lahdessa ja Helsingissä. Viime keväänä hänen töitään oli esillä Caos-galleriassa Venetsiassa.
21.3. - 1.4.

RAILI MIKKONEN:

Kiitos kaikesta

pronssiveistoksia ja grafiikkaa

rmikkonen_miesjanainen.jpg

rmikkonen_lapset_rivissa.jpg

rm_makaavat.jpg

rm_poikajareppu.jpg


Kuvanveistäjä Raili Mikkosen (s. 1927) pronssiveistoksissa näkyy suomalaisen elämänmenon kirjo ja erilaiset ihmisluonteet. Mikkonen on tehnyt pitkän uran aloittaen Essi Renvallin yksityisoppilaana ja Suomen Taideakatemian koulussa 1940-luvulla. Mikkonen on toiminut myös 35 vuotta luokanopettajana. Hänen teoksiaan on lukuisissa valtion ja yksityisten kokoelmissa. 

22.2. - 18.3.

Kahden talon grafiikkaa

kahden_talon_grafiikkaa.jpg


Näyttely esittelee erityistukea tarvitsevien hollantilaisten ja suomalaisten taiteilijoiden etsauksia ja linopiirroksia.

Näyttelyn hollantilaiset teokset ovat Kunstcentrum Kijkoorista, joka sijaitsee Eemnesissä, Hilversumin lähellä. Se on tarjonnut psyykkisesti kehitysvammaisille henkilöille kuvataiteiden ja käsityön opetusta 1970-luvulta lähtien. Kijkoor on osa kehitysvammaisten tukijärjestöä Sherpaa.

Näyttelyn suomalaiset teokset tulevat Nastolassa sijaitsevasta Kaarisillan Taide- ja toimintakeskuksesta, joka aloitti toimintansa vuonna 1987. Kaarisilta tarjoaa kuvataiteen ja musiikin alan ammatillista koulutusta sekä kulttuurialan päivä- ja työtoimintaa erityistukea tarvitseville henkilöille.


kuva3_yvonne_van_kasteel.jpg

Yvonne van Kasteel: Een Meisje (Tyttö), linopiirros


kuva1_mattijs_hazewinkel.jpg

Mattijs Hazewinkel: That's me (Se olen minä), linopiirros


kuva2_sara_van_der_veen.jpg

Sara van der Veen: Sprinkhaan (Heinäsirkka), linopiirros


 Lisätietoja ja kuvia:

www.kunstcentrumkijkoor.nl

Kaarisilta ry, toiminnanjohtaja Maila Koskinen, p. 0400 843 298, maila.koskinen@kaarisilta.fi, www.kaarisilta.fi

 1. - 19.2.

JUHA-MATTI LEIVO: YSTÄVÄT

keramiikkaveistoksia


juha_matti_leivo1.jpg

Juha-Matti Leivo: Kirsi ja Juhis. Lasitettu kivitavarasavi.


jm_leivo_7.jpg

Juha-Matti Leivo: Eeva. Lasitettu kivitavarasavi.


jm_leivo_5.jpg

Juha-Matti Leivo: Ulpu ja Juhis. Lasitettu kivitavarasavi.


Juha-Matti Leivo (s. 1980) on aloittanut Kaarisillan taide- ja päivätoimintakeskuksessa vuonna 1996. Hän on opiskellut mm. kuvataidetta, musiikkia, käsityötä ja keramiikkaa.

Leivo on alusta alkaen ollut erittäin kiinnostunut keraamisesta ilmaisusta. Vuosien varrella hänelle on muotoutunut omintakeinen tapa muovailla savea ja saven kautta hän on löytänyt oman taiteellisen ilmaisunsa.

Ihmiset ovat Leivolle erittäin tärkeitä. Hänen veistoksissaan esiintyvät Kaarisillan henkilökunta, ystävät päivätoiminnassa ja muut ystävät, sukulaiset, tv-hahmoja jne.

Juha-Matti Leivo on valmistanut näyttelyn keramiikkaveistokset käsin rakentamalla kivitavarasavesta, maalannut ne alilasiteväreillä ja lasittanut. Teokset ovat vuosilta 1997-2011.


Kuvia avajaisista 31.1.2012:

j-m_leivo_sanomatalossa.jpg

Juha-Matti Leivo Sanomatalossa


leivo_ystavineen.jpg

Leivo ystävineen


opiskelukavereita.jpg

Opiskelukavereita


4.- 29.1.2012

MIEHIÄ JA MANDARIINEJA

Mikael Valjakan ja Sonja Salakan yhteisnäyttely

 

Mikael Valjakan teoksia:

mikael_valjakka_johtajamies_pakattu.jpg

pak_mikael_valjakka0.jpg

pak_mvaljakka1_stetson.jpg

pak_mvaljakka3_punaraita.jpg


Sonja Salakan teoksia:

pak_mandariiniasetelma_ii_sonjasalakka__60x73_2010.jpg

pakattu_punainen_pyorasommitelma_2011_100x120.jpg

pakattu_sonja_salakka_Rruoho_60x902010.jpg


Näyttely esittelee kahden nuoren taiteentekijän, Mikael Valjakan (s. 1995) ja Sonja Salakan (s.1993), teoksia. He molemmat opiskelevat taidetta erityistä tukea tarvitseville suunnatussa opetuksessa.

 

Rautalammilla asuva Mikael Valjakka on osallistunut Pieksämäen Nenonpellossa sijaitsevan Vaalijalan kuntoutuskeskuksen Taidepesulan taidetoimintaan vuodesta 2005 alkaen. Hän käy samalla Sateenkaaren erityiskoulua Vaalijalan kuntoutuskeskuksessa.

Mikael Valjakka saa usein teoksiinsa vaikutteita ja aiheita valitsemistaan lehtikuvista, joita hän tutkii ja havainnoi tarkasti ja toteuttaa niistä oman näkemyksensä.

Valjakan teoskokonaisuus Miehiä ja mandariineja -näyttelyssä rakentuu erilaisista lehtikuvien mieshahmoista, joita Valjakka on työstänyt akryylimaaleilla jo kahden vuoden ajan. Tärkeä osa tekemisen prosessia on usein ollut teoksen nimeäminen. Miessarjassa ovat esiintyneet mm. Vanha pohtiva mies, Poliitikko, Lepäilevä mies ja Pietari.  Syksyllä 2010 osa Valjakan miessarjasta oli esillä Topin Galleriassa Pieksämäellä.

 

Lahtelainen Sonja Salakka (s.1993) opiskelee ensimmäistä vuottaan nastolalaisen Kaarisilta ry:n ammatillisen kuvataiteen perusopintojen koulutusohjelmassa.

Salakka on piirtäjänä taitava ja omintakeinen ja hänen maalausjälkensä on värikylläistä ja ilmaisuvoimaista. Vaikka Salakan lähtökohtana ovat lähes aina havainnot ja tapahtumat, on lopullisten teosten yleisilme silti vahvasti intuitiivinen ja itse tekoprosessiin keskittyvä. Salakan teoksille tunnusomaisia ovat tavanomaisesta poikkeavat väriyhdistelmät ja sommitelmat. Tekniikoista Salakka suosii useimmiten akryyliä ja liitua kankaalle sekä lyijykynää paperille ja pahville.

Tässä näyttelyssä Salakalta on esillä maalauksia ja piirroksia vuosilta 2010-11.  Maalausten aiheina ovat asetelmat ja erilainen esineistö. Piirroksissa Salakka puolestaan kuvaa ihmis- ja eläinhahmoja.


 

Lisätietoja:

art@kaarisilta.fi

www.taidepesula.fi

www.kaarisilta.fi

 

 Kuvia näyttelystä ja avajaisista 3.1.2012:

dsc_0532.jpg

 dsc_0551.jpg

 dsc_0565.jpg

 dsc_0569.jpg

 p1030078.jpg

p1030105.jpg


Talven odotusta

23.11. - 31.12.2011

Syystalven tunnelmaa Annakaisa Ahosen, Paul Gustafssonin, Antero Laineen, Jani Virtasen ja Ilona Vuoriston teoksissa.

Taiteilijat ovat valmistuneet kuva-artesaaneiksi Kaarisilta ry:n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta.


antero_laine_-_meren_kuuntelija.jpg

Antero Laine: Meren kuuntelija


paul_gustafsson_-_aloitus.jpg

Paul Gustafsson: Aloitus


paul_gustafsson_-_hyokkaaja.jpg

Paul Gustafsson: Hyökkääjä 

26.10.-20.11.2011 

 KOSKETTAVIN VEISTOS

Ammattikuvanveistäjien näkemyksiä kosketeltavasta taiteesta

      

13.11. Koskettavin teos -kilpailussa yleisön suosikiksi on

valittu Samuli Alosen Citybirds -teos!

            

heikki_halonen_laheiset_torsot.jpg

                                  Heikki Halonen: Läheiset Torsot
       2011 / Pronssi puujalustalle / Korkeus n. 35cm, jalustan leveys n. 32cm

 

tarja_malinen_mirjam.jpg

                                         Tarja Malinen: Mirjam
                                  2010 / Keramiikka / 43x19x31cm

 

 

kauko_kortelainen_ystavyys.jpg

                                   Kauko Kortelainen: Ystävyys
                                    2005 / Leppä / 36x28x14cm

 samuli_alonen_citybird.jpg

                                   Samuli Alonen: Citybird (3 kpl)
                              2011 / Graniitti ja pronssi / n. 35x20x18cm/kpl


 tilla_kekki_syyllinen.jpg

                                         Tilla Kekki: Syyllinen
                                 2010 / Kupari / korkeus 120cm

Suomen Kuurosokeat ry:n 40-vuotisjuhlavuoden taidenäyttely esittelee 11 ammattikuvanveistäjän luomusta. Veistosnäyttelyn lisäksi esillä on kuurosokeiden maalauksia yhdistyksen 40 vuoden taipaleelta teemalla "Vaikea kuulla, vaikea nähdä". 

Suomen Kuurosokeat ry:llä on pitkä perinne kosketeltavan veistostaiteen esilletuomisessa. Kuurosokeat valitsivat ?Vuoden veistoksen? ensimmäisen kerran vuonna 1989. Vuoden veistos valittiin aina vuoteen 1998, jonka jälkeen on valittu Koskettavin veistos vuosina 2001, 2005 ja 2008.

Yhteistyökumppanina näyttelyissä on ollut Suomen Kuvanveistäjäliitto.

 Koskettavin veistos -näyttely haastaa miettimään erilaisia taiteen lähestymistapoja ja tulkintoja. Kuurosokeat kompensoivat tuntoaistilla näön ja kuulon puutteita. Kuurosokeat katsovat veistoksia  koskettamalla, kokemalla. Veistoksen muoto, materiaali, yksityiskohdat, pinnan tuntu ja jopa tuoksu tuovat taide-elämyksen, joka saattaa poiketa huomattavastikin näköaistilla havaitusta.

 Näyttelyssä olevia töitä saa yleisö koskettaa ja kokeilla, miltä veistos tuntoaistin varassa vaikuttaa. Täysin kuurosokea taiteilija Rauli Jalo valitsee veistoksista omasta mielestään parhaan, koskettavimman. Koskettavin veistos julkistetaan avajaisten yhteydessä. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää näyttelyssä omaa suosikkiaan koskettavimmaksi veistokseksi viimeistään sunnuntaina 13.11. Yleisön suosikki julkistetaan 14.11.

 Kuvanveistäjät: Samuli Alonen (s. 1977), Heikki Halonen (s. 1947), Tilla Kekki (s. 1940), Kauko Kortelainen (s. 1933), Arto Lappalainen (s. 1949), Mika Linto-Vaara (s. 1973), Tarja Malinen (s. 1961), Raili Mikkonen (s.1927), Saana Murtti (s. 1974), Johanna Rytkölä (s. 1956) ja Janne Virkkunen (s. 1973).

 Kuurosokeat taiteilijat: Aatos Ahonen, Tiina Hämäläinen, Rauli Jalo, Marja-Leena Karjalainen, Timo Leppäjärvi, Irma Luokkanen, Anu Mikkola, Eija Rantamäki, Paula Senbom 

 

Lisätietoa antaa:

tiedottaja Tuija Wetterstrand

Suomen Kuurosokeat ry

PL 40, 00030 Iiris

Käyntiosoite: Marjaniementie 74, Itäkeskus, Helsinki

matkap. 040 753 2026, tekstip. 09 3960 4321, faksi 040 604 7477

tuija.wetterstrand@kuurosokeat.fi

www.kuurosokeat.fi

 

Kuvia avajaisista 25.10. :

_dsc9441.jpg

_dsc9449.jpg

_dsc9461.jpg

_dsc9471.jpg

_dsc9488.jpg

_dsc9499.jpg

_dsc9547.jpg 

 

 

20.9. - 23.10.

Anna-Maria Toivainen ja Viivi Vikman

-maalauksia ja pastellipiirroksia 

 

 pieni_viivi_vikman2.jpg

Anna-Maria Toivainen: Havumetsä, akryyli, 2011. Koko 55 x 65 cm.

 

viiviv_nimeton_2011_sekatekniikka_100x110.jpg 

Viivi Vikman: Nimetön, 2011. Sekatekniikka. Koko 100 x 110 cm.

 

pieni_am_toivainen2.jpg

Anna-Maria Toivainen: Metsä, öljypastelli, 2010. Koko 54 x 64 cm.

 

viivi_vikman_papukaija_2011_akryyli_kuvaaja_ulpu_riikonen.jpg

Viivi Vikman: Papukaija, 2011. Akryyli. Koko 60 x 72 cm.

 

Anna-Maria Toivaisen (s. 1991) teosten aiheet ovat usein lähtöisin mielikuvituksesta, mutta Toivainen käyttää toisinaan malleja työskentelynsä apuna. Luonto, erityisesti metsä ja metsäneläimet, ovat Toivaiselle rakkaita aiheita.

Viivi Vikman (s. 1986) poimii aiheensa luonto- ja taidekirjoista. Naisaiheet ja eläimet inspiroivat Vikmania eniten. Hän asettaa erityisen paljon painoa väreille. Tunnusomaista havaintoon perustuville teoksille on ilmavuus ja rohkeiden väriyhdistelmien synnyttämä jännite.

Sekä Toivainen että Vikman suorittavat kuvallisen ilmaisun perustutkintoa Kaarisilta ry:ssä. Heillä on meneillään viimeinen opiskeluvuosi.


Kuvia avajaisista 20.9.

kuva048_nettiin.jpg


nyttlyprojekteja_041_nettiin.jpg


nyttlyprojekteja_055_nettiin.jpg


 

30.8. - 18.9.

PAUL TIILILÄ

Tietokonetaidetta 

80-vuotisjuhlanäyttely 

 

syksy_metsalammella_pieni.jpg

 Syksy metsälammella, 2011. Digi- ja sekatekniikka paperille. 108 x 79 cm. 

 

rukoileva_tytto_2010_pieni.jpg

Rukoileva tyttö, 2010. Piirros ja digitekniikka paperille. 59 x 42 cm.

 

iltalumi_2011_digi_pleksille_pieni.jpg

Iltalumi, 2011. Digitekniikka pleksille. 55,5 x 40 cm.

 

broken_mind_2009_pieni.jpg

Broken mind, 2009. Digitekniikka kankaalle. 70 x 50 cm.

 

Paul Tiililä (synt. Viipurissa 1931) jäi eläkkeelle Nokia-yhtymän osastopäällikön työstä ja ryhtyi vuonna 1992 melkein päähänpistosta maalaamaan. Hän teki ensin monotypioita, sitten maalauksia sprayväreillä, kollaaseja ja installaatioita. Vuonna 2001 Tiililä meni mukaan kansainväliseen postitaiteeseen. Neljä vuotta myöhemmin hän alkoi tehdä taidetta tietokoneella. 

Tiililän huomattavimmat taiteelliset saavutukset ovat osallistuminen Venetsian Biennaaliin 2003, taidekilpailun voitto Italiassa 2004, osallistuminen Pekingin olympialaisten viralliseen taidetapahtumaan 2008, kutsuttuna suuriin kansainvälisiin näyttelyihin Malesian Penangissa 2009, Etelä-Koreassa ja Kiinassa 2010. Yhteenveto kaikista näyttelyistä internetsivulla http://www.paultiilila.com/ 

Tämä myyntinäyttely esittelee Tiililän tietokonetaidetta viimeisten neljän vuoden ajalta. 

 

Kuvia avajaisista 30.8.2011:

ava_5.jpg

Tri Ulla Tiililä puhuu taiteen kielestä

kaari_a_3.jpg

 

ava_6.jpg

Paul Tiililä kertoo teoksensa synnystä

 

ava_8.jpg

Professori Turo-Kimmo Lehtonen puhuu

 

ava_1.jpg

Avajaisvieraita17.-28.8.

Tuohelan kylän väki

Arkkiatri Risto Pelkosen kaarnahahmoja ja valokuvia

Veli Granön valokuvia

ristopelkonen_s.jpg

 

uitto_s.jpg

 

Kuvia näyttelystä:

 001.jpg

 

012.jpg

 

003.jpg

 

Elokuussa 80 vuotta täyttävä arkkiatri Risto Pelkonen hurmaa yleisönsä kansantaiteilijan roolissa. Rakastettu ja kunnioitettu terveysasiantuntija on harrastuksekseen luonut kokonaisen miniatyyrimaailman, Tuohelan kylän. Se koostuu pikkuruisista kaarnahahmoista, jotka alun perin oli tarkoitettu ilahduttamaan lapsenlapsia. Vuosien saatossa hahmot ovat saaneet henkilöllisyydet ja persoonalliset piirteensä, ja niiden välille on kutoutunut perhe- ja sukusiteiden verkosto tarinoineen ja salaisuuksineen.

Kaarnahahmot sekä Risto Pelkosen ja Veli granön hahmoista ottamat valokuvat esitellään näyttelyssä, joka jatkaa Art Kaarisillasta Kokkolan ITE-museoon 2.9. alkaen.

Näyttelyn tuottaa Maaseudun Sivistysliitto. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Ralf Forsström.

Risto Pelkosen elokuussa julkistettava uutuuskirja Tuohelan kylän väki kertoo kaarnakansan elämästä ja edesottamuksista, valokuvin ryyditettynä.

Tarinoiden kautta hahmottuu muutaman vuosikymmenen takainen ajankuva ja yhteiskunta eri kansankerroksineen ja ammattikuntineen.Elämänviisauttaan arkkiatri on sujautellut rivien väliin niille, jotka huomaavat ne noukkia. Kirjan epilogin muutamiin lauseisiin kiteytyy ohjeita, jotka kantavat yli sukupolvien. Yksi neuvoista on: "Pitäkää yhtä!"

Lisätietoja: www.msl.fiwww.maahenki.fi

 

28.6. - 14.8.

Aija Penttilä

piirroksia ja maalauksia

kuva2_aija_penttila_olioita_2011_sekatekniikka.jpg

Olioita, 2011. Sekatekniikka.

 

kuva1_aija_penttila_piirroksia3_2010_kuulakarkikyna.jpg

Piirroksia 3, 2010. Kuulakärkikynä.

  

kuva3_aija_penttila_talot_2011_varikyna.jpg

Talot, 2011. Sekatekniikka.

 

Aija Penttilä (s. 1971) valmistui kuva-artesaaniksi Kaarisillan Taide- ja toimintakeskuksesta vuonna 2010. Hänen ensimmäisen ysityisnäyttelynsä teoksissa yhdistyvät leikkisä aihemaailma ja huolellinen työskentely. 

15.6. - 21.6.

Down Under

Outsider-taidetta Australiasta

 

john_demos_2_rajattu_nettiin_jpg.jpg

John Demos: Untitled

 

 

kevin_meagher_nettiin_jpg.jpg

Kevin Meagher: Untitled

 

 

10.5. - 12.6.

Saija Seppälä

1saija_maalaa.jpg

 Saija Seppälä maalaa. 

1saija_vihrea_kulma_2011.jpg

 Vihreä kulma, 2011.

Saija Seppälä (s. 1980) valmistuu keväällä 2011 kuva-artesaaniksi Koulutuskeskus Salpauksesta Kaarisilta ry:stä. Yksityisnäyttely Helsingin keskustassa sijaitsevassa Art Kaarisilta -galleriassa on hieno yhteenveto kolmivuotiselle ammattiopiskelulle. 

Opintojensa aikana Seppälä on työskennellyt muun muassa maalauksen, piirustuksen, taidegrafiikan ja kuvanveiston menetelmillä. Hänelle on ominaista pitkäjänteinen ja keskittynyt työskentely välineestä riippumatta. 

Näyttelyssä on esillä Saija Seppälän maalauksia ja piirroksia. Seppälän omintakeinen kädenjälki toimii niin pienessä kuin suuressakin koossa. Yhteistä hänen töilleen on harkittu ja herkutteleva värien käyttö.

 

1saija_seppala_nimeton_2011.jpg

     Nimetön, 2010.

1saija_seppala_hattara_2010_20x30.jpg

     Hattara, 2010.

1saijaseppala_vihrea_muoto_2010.jpg       Vihreä muoto, 2010.  

 

26.4. - 8.5.

Asfalttikukkia 

- Pirkko Kilpelän maalauksia

itsenainen_pieni.jpg

 Itsenäinen, öljy, 2008, 80 x 100 cm. 

kotona_pieni.jpg

 Kotona, öljy, 2011, 100 x 70 cm.

 

"Pidän siitä, että näen värin kuultavan toisen värin takaa. Maalaan kerroksia ja pinta muuntuu kankaaksi, puuksi, kiveksi, asfaltiksi…

Arkisesta maailmasta irrotan palasia asiayhteydestään alkusysäykseksi maalauksiini. Sysäys voi tulla vaikkapa palasta naarmuuntunutta lattiaa, hilseilevästä maalipinnasta tai halkeilevasta asfaltista.  Matkalla lopputulokseen näen monta väri- ja muotomaisemaa ennen kuin huomaan olevani perillä.

Kevään valossa harmaa on hopeaa ja asfalttikin hehkuu värejä, lämpöä ja valoa. Maan lämpö auttaa hennot versot kasvamaan läpi vahvan asfaltin. Silloin on kesä tullut."

www.pirkkokilpela.fi 

sinnikkaat1_pieni.jpg

 

 

22.3. - 6.4. ja 12.-21.4.2011

KEVÄTKUVAT

Kaarisilta ry:n valmentavan koulutuksen opiskelijoiden näyttely

aleksipietikainen_muokattupieni.jpg

 Aleksi Pietikäinen

joose_muokattupieni.jpg

 Joosua Sihvo

 

paula_pieni.jpg

 Paula Laine

Näyttelyssä on esillä henkilösommitelmia, maisemia ja asetelmia kahdeksalta opiskelijalta. Tekijät opiskelevat Kaarisilta ry:n yhden lukuvuoden kestävässä kuvallisen ilmaisun valmentavassa ja kuntouttavassa koulutuksessa. Akryyli- ja liituteokset ovat syntyneet kuluneen syksyn ja talven aikana. Näyttely on opiskelijaryhmän ensimmäinen.

Nastolassa sijaitseva Kaarisilta ry tarjoaa kulttuurialan päivä- ja työtoimintaa sekä kuvataiteen ja musiikin alan ammatillista koulutusta erityistukea tarvitseville henkilöille. Opettajina toimivat ammattitaiteilijat ja -muusikot.

Valmentavan ja kuntouttavan koulutuksen lähtökohtina ovat opiskelijan yksilölliset voimavarat ja elämäntilanne. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saa tietoa työelämästä, oppii luottamaan omiin kykyihinsä ja selviytyy päivittäisissä elämäntilanteissa.

Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat Kari Keskinen (s. 1993), Paula Laine (s. 1991), Tia Nurmi (s. 1992), Aleksi Pietikäinen (s. 1992), Satu Pirskanen (s. 1981), Sonja Salakka (s. 1993), Joosua Sihvo (s. 1990) ja Juha Valkama (s. 1983).

 

kari_keskinen_saarioinen_pieni_2.jpgKari Keskinensatu_pirskanen_pieni.jpgSatu Pirskanensonja_muokattu_pieni.jpgSonja Salakka

 


 

7. - 9.4.

PAASTOSTA PÄÄSIÄISEEN - kolmannet ortodoksisen kirjallisuuden päivät

Ortodoksisten kirjojen kustantamot järjestävät jo kolmatta kertaa yhteisen kirjatapahtuman, Paastosta pääsiäiseen - Ortodoksisen kirjallisuuden päivät.

Messut ovat avoinna arkisin klo 10-18 ja lauantaina klo 10-15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kustantamot esittelevät tapahtumassa uusinta tuotantoaan. Ohjelmassa on kirjantekijöiden ja lukijoiden puheenvuoroja sekä ortodoksista kuoromusiikkia. Jo kahtena vuonna pääsiäisen alla järjestetyn tapahtuman suosio on taannut kirjallisuuspäiville jatkumisen. 

Tapahtuma alkaa Katumuskanonin torstaina 7.4. kello 10 piispa Arsenin toimittaman rukouspalveluksen merkeissä. Piispa Arseni myös puhuu pääsiäismunien koristelun traditioista ja esittelee kirjaansa Pääsiäismuna - ylösnousemuksen symboli. Kello 14.30 pastori Teemu Toivonen kertoo ortodoksisesta paastosta ja pääsiäiseen valmistautumisesta. Kello 17 saa esittelynsä ortodoksinen taidelehti Ikonimaalari, jonka vaiheita ja merkitystä valottavat julkaisun tekijäkuntaan kuuluvat Ulla Vaajakallio ja Liisa Heikkilä-Palo.

Perjantaina 8.4. kello 15.00 kuullaan diakoni Jyrki Härkösen esitys ortodoksisen musiikin historiasta höystettynä Ortodoksisen kamarikuoron mieskvartetin yksi-, kaksi-, kolmi- ja neliäänisin laulunäyttein. Kello 16.30 kirjailija-kuvittaja Riikka Juvonen puhuu kauneuden merkityksestä, ja kello 17.30 nunna Kristoduli esittelee kirjaansa Kuinka minusta tuli ortodoksi.

Lauantaina 9.4. tapahtumassa vierailee kulttuurintutkija Elina Kahla, joka kertoo kirjastaan Tuli ja valo - Kertomuksia pyhistä naisista.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvosto, Maahenki-kustantamo, Valamon ja Lintulan luostarit,  Ortodoksisten Nuorten Liitto sekä kirjakauppa Filokalia.

LISÄTIETOJA: Maahenki Oy, puh. (09) 751 2020, maahenki@msl.fi

 

OHJELMA: 

Torstai 7.4. klo 10-18  

10.00             Avaus ja rukouspalvelus, piispa Arseni

10.20             Piispa Arseni

Pääsiäismuna - ylösnousemuksen symboli

14.30             Pastori Teemu Toivonen

Paastosta pääsiäisjuhlaan

17.00             Ulla Vaajakallio ja Liisa Heikkilä-Palo:

Ikonimaalari-julkaisun vaiheista ortodoksisena taidelehtenä

 

Perjantai 8.4. klo 10-18  

15.00             Diakoni Jyrki Härkönen

Ortodoksisen musiikin historiaa

Yksi-, kaksi- kolmi- ja neliäänisiä laulunäytteitä

16.30             Kirjailija-kuvittaja Riikka Juvonen

Kauneuden merkitys

17.30             Nunna Kristoduli

Kuinka minusta tuli ortodoksi

 

Lauantai 9.4. klo 10-15

13.00             Kulttuurintutkija Elina Kahla

Tuli ja valo - Kertomuksia pyhistä naisista

 

 
paasiaismuna_uusi-small.jpgtuli_ja_valo_kansi.jpg

 

 

15. - 20.3.

Tunne Aivot  

autismisaation_kuva_ilpokukat.jpg

 

Näyttely Kansainvälisen aivoviikon kunniaksi. Näyttelyssä on esillä taideterapiassa syntyneitä teoksia Autismisäätiöstä, Mielenterveyden keskusliitolta ja Rinnekoti-Säätiöstä sekä Suomen Aivosäätiön kokoelman teoksia. Suomen Aivosäätiö järjestää.

Kuvallinen ilmaisu ja vuorovaikutus herättävät mielikuvia ja tunteita sekä tekijässä että katsojassa. 

Kuvataiteen käyttö ilmaisumenetelmänä on yksi kuntoutuksen ja hoidon menetelmistä. Taideterapia soveltuu lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille yksilöllisesti tai ryhmämuodossa. Ihmisen ei tarvitse olla osaaja vaan ihminen ilmaisee itseään niillä taidoilla ja tunteilla joita hänellä kulloinkin on. Jos sanoja ei ole, saattaa ilmaisu löytyä eri materiaalien käytön kautta.

Mitä kuvallisella ilmaisulla sitten on tekemistä aivojen kanssa?

Teoksen valmistelu- ja tekovaiheessa taiteilijan aivot työstävät teosta ahkerasti. Tekijän mielessä pyörii moninaisia tarinoita ja kysymyksiä, kuten millaisia välineitä käyttää, mitä värejä ja materiaaleja. Elämän käännekohdissa aivot saattavat vaurioitua tai tunnepaineet ovat niin voimakkaat, että ne purkautuvat esimerkiksi masennuksena, stressinä ja ahdistuksena. Erilaisten terapiamuotojen kautta saadaan kuntoutettua sekä aivoja että ihmistä kokonaisuutena.

Tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan siitä, millaisia ajatuksia ja tunteita teokset sinussa herättävät.

 

Lisätietoja:

Merja Rekola, Suomen Aivosäätiö, puh. 0400 933 938 tai aivosaatio@aivosaatio.fi

Maria Ollikainen, Art Kaarisilta, puh. 040 5103 813 tai art@kaarisilta.fi

www.aivosaatio.fi

www.autismisaatio.fi

www.mtkl.fi

www.rinnekoti.fi

 

aivosti_kirsineuvonen_02yksisarvisenpuu.jpgaivosti_kirsineuvonen02perhostenpuu.jpg

 

 Kuvia avajaisista 15.3.

dsc_0100.jpgdsc_0132.jpg

dsc_0077.jpg

 

 

dsc_0071.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

1532011_028.jpg

1532011_007.jpg

dsc_0084.jpg

 

 

 

 

 

  

22.2. - 13.3.

Paria haetaan - Kontakt sökes

inuti_lasipalatsi.jpg

 

 

 

inuti_nettikuva1_kontaktsokes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

artkaarisilta_tauno_ja_sulhasmorsian.jpg

kaarisilta_art_kaimaani.jpg

 

 

 

 

Tässä näyttelyssä itä kohtaa lännen ja kengät löytävät toisensa! Näyttely koostuu 20 kenkäparista, jotka ovat saaneet uuden, varsin persoonallisen ulkonäön. Hauskoja, salaperäisiä, irvistäviä, värikkäitä, runollisia ja tyylitietoisia popoja.

Jokaisen parin vasemman jalan kengän ovat työstäneet Kaarisilta ry:n taideopiskelijat. Oikean jalan kengän ulkonäöstä vastaavat tukholmalaisen Inuti-säätiön Södermalmilla sijaitsevan Ateljé Inuti 2:n taiteentekijät. Kengät päätyvät yhteen Art Kaarisillassa. Ne ovat taatusti keskenään erilaisia, enemmän ja vähemmän. Mutta kumpikaan kenkä ei tulisi toimeen ilman toista. Molemmilla on yhteinen päämäärä.

Näyttely muistuttaa yhteisyyden ja erilaisuuden merkityksestä. Se on myös osoitus tukholmalaisen Inuti-säätiön ja nastolalaisen Kaarisilta ry:n pitkään jatkuneesta yhteistyöstä. Molemmat toimijat tarjoavat koulutusta ja työskentelymahdollisuuksia erityistukea tarvitseville henkilöille mm. kuvataiteen parissa.

Näyttelyn lähtökohtana on Inutissa työskentelevän taiteilijan, Jenny Marcusin, ihastus Helsingin Lasipalatsin katolla välkehtivään neonvalokorkokenkään. Paria haetaan -näyttely avautuu Inutin näyttelytiloissa Tukholmassa myöhemmin vuoden 2011 aikana.

Lisätietoa Inutista saat osoitteesta www.inuti.se

Kaarisilta ry:n sivut ovat osoitteessa www.kaarisilta.fi

Kuvia avajaisillalta 22.2.2011:

 

avajaisista_220311.jpg

avajaisista_kati.jpg

avajaisista_vesa.jpg

 

avajaisissa_ryhma.jpg

 

avajaisista.jpg

avajaisissa_kolmikko.jpg

 

 

Skor utformade av konstnärer inom Ateljé Inuti 2 och Kaarisilta stiftelsen bjuder in till vernissage. 

Öst möter väst och de ensamma hittar varandra på skoparty! Utställningen består av 20 par skor, som fått ett nytt, säreget personligt utseende. Roliga, hemlighetsfulla, grimaserande, av dikt inspirerade, färgglada, stilfulla skor slår sig ihop för att fira tillsammans.

Konststuderande inom Kaarisilta stiftelsen har jobbat med varje högersko. Konstnärer i Ateljé Inuti 2 i Stockholm står för utseendet av vänsterskorna. Skorna möter varandra på Art Kaarisilta. De är säkert olika varandra sinsemellan, mer eller mindre. Men ingen sko skulle klara sig utan den andre. Båda har ett gemensamt mål.

Utställningen påminner oss om betydelsen av gemenskap och olikheter. Den är också ett bevis på ett etablerat samarbete mellan stiftelsen Inuti i Stockholm och Kaarisilta stiftelsen i Nastola. Båda stiftelserna erbjuder utbildning och arbetsmöjligheter, bl a inom konst, för personer med särskilda behov.

Iden till utställningen fick Jenny Marcus, en konstnär som jobbar på AteljéInuti 2. Hon blev förtjust i den högklackade skon med neonljus som blinkar på Glaspalatset i Helsingfors. "Paria haetaan - Kontakt sökes" utställningen kommer även att visas i PS2 (Ateljé inuti2 projektlokal) i Stockholm senare under 2011.

Mer information om Inuti: www.inuti.se

Mer information om Kaarisilta: www.kaarisilta.fi

 

3. - 20.2.

Ravintola Hirveä

mia_ruohonen_5.jpgMia Ruohonen

mia_ruohonen.jpg

Mia Ruohonen

kristo_leppapohja1.jpg

Kristo Leppäpohja

Näyttely koostuu Kaarisilta ry:n opiskelijoiden Kristo Leppäpohjan ja Mia Ruohosen maalauksista ja piirroksista.

Teosten lähtökohtana on ollut japanilaisen Kenji Miyazawan (1896-1933) satu Ravintola Hirveä. Opiskelijat perehtyivät satuun viimeisen opiskelukeväänsä aikana ennen valmistumistaan kuva-artesaaneiksi kesäkuussa 2010. Osa teoksista valittiin kuvitukseksi Antti Kariston ja Helinä Melkaksen suomennokseen Miyazawan sadusta.

Näyttely on samalla Ravintola Hirveä -satukirjan julkistustapahtuma. Kirjaa voi ostaa galleriasta vielä näyttelyn jälkeenkin hintaan 25 €. Varaathan mukaan käteistä!

 

11.1. - 1.2.2011

HEHKU

Stefan Ahlström, Pertti Sipponen, Marika Valapuro ja Jani Virtanen

pertti_sipponen_kammari.jpg 

 

 

 

 

 

 

          Pertti Sipponen: Kammari, 2010

stefan_ahlstrm_morsian_bride_74x78_2010.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Stefan Ahlström: Morsian, 2010

Vahvoja, värikylläisiä maalauksia tekijöilleen rakkaista aiheista. Näyttelyn neljää taiteilijaa yhdistää opiskelu nastolalaisessa, erityistukea tarvitseville henkilöille suunnatussa Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksessa. Näyttelyteokset ovat vuosilta 2007-2010.

Stefan Ahlströmin (s.1981) teosten innoittajia ovat matkat ja erilaiset naishahmot. Hänen reipas ja humoristinen maalausjälkensä rakentuu usein tietyn värin tai väriyhdistelmän ympärille. Ahlströmin maalauksia on esitelty näyttelyissä eri puolilla Eurooppaa, mm. Brysselissä, Lontoossa ja Roomassa. Ahlström valmistui kuva-artesaaniksi Kaarisillasta vuonna 2006.

Maalaus ja piirustus ovat Pertti Sipposen (s. 1980) ominta aluetta. Hän rakentaa teoksensa usein prosessinomaisesti lähinnä liiduilla ja akryyliväreillä. Vaikka työtapa on aikaa vievä ja työläs, hänen maalauksistaan välittyy vaikutelma spontaaniudesta ja tuoreudesta. Sipposen lähtökohtana ovat esittävät aiheet, mutta jykevä jälki lähenee abstraktismia. Sipponen on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisillasta vuonna 2007.

Marika Valapuro (s. 1986) on keskittyneesti maalaava väreillä herkuttelija. Aiheekseen hän valitsee usein kukat. Ilmaisuvoimaiset maalaukset ilmentävät vapaata ajatusten virtaa ja kykyä irrottautua selkeistä mielleyhtymistä. Vuodesta 2006 lähtien Kaarisillassa opiskellut Valapuro osallistuu yhdistyksen päivätoimintaan.

Jani Virtasen (s. 1981) sekatekniikalla toteuttamat maalaukset perustuvat selkeään sommitteluun. Hedelmäasetelmat, eläimet sekä tutut paikat ja läheiset ihmiset asettuvat kankaille harkitusti. Virtasen maalaukset saavat hehkunsa rohkeista värikontrasteista. Virtanen on valmistunut kuva-artesaaniksi Kaarisillasta vuonna 2008.        

 

marika_valapuro_kukkia_l80xk61_akryyli_kankaalle_2010.jpg

  Marika Valapuro: Kukkia, 2010

1jani_virtanen.jpg Jani Virtanen: Nimetön

 

17.11. - 9.1.2011

Lumi, jää, vesi ja valo

Kaarisilta ry:n opiskelijoiden maalauksia

 

pirkkahytonen_avanto_akryyli_2010_50x70_kuvatiinarekola.jpg2viivi_vikman_taitoluistelija_akryyli_2010_50x70_kuvatiinarekola.jpg

 Pirkka Hytönen: Avantouinti                                                Viivi Vikman: Taitoluistelija

 

Kaarisilta ry:n kuvallisen ilmaisun 2. vuosikurssin opiskelijat käsittelevät teoksissaan mm. suomalaisen talven tunnelmaa. Erilaisia luonnonilmiöitä, veden olomuotoja sekä talvisia harrastuksia kuvataan akryylimaalauksissa. Vastapainona lumiselle talvelle ovat eteläisen pallonpuoliskon auringon lämmittämät maisemat eksoottisine eläimineen.

Maalausten ja piirrosten lisäksi näyttelyssä on myynnissä taidekortteja.

 

 

26.10. - 14.11.2010

Valtteri Poitsalo: Kuvia Vuosilta

 

wkuva3.jpgwkuva1.jpgwkuva8.jpg

  

Valtteri Poitsalo on 31-vuotias helsinkiläinen työmies ja taiteilija. 
Hän työskentelee siistijänä vanhustenhuollossa ja harrastaa 
vapaa-aikanaan kuvataidetta ja tanssia. Hän asuu 
Käpytikkatalossa Arabianrannassa; hänellä on 
Downin oireyhtymä.

Lapsesta saakka Valtteri Poitsalo on tehnyt kuvia. 
Hänen piirrostekniikkansa vaatii sekä aikaa että kärsivällisyyttä. 
Tänään kuvia on valmiina monta sataa. Persoonallinen tekstuuri 
luo tunnistettavan, ainutlaatuisen tyylin: piirrosten pienen pienet 
fragmentit elävät, jatkavat kulkuaan ja muodostavat omaleimaisia 
puhuttelevia kokonaisuuksia.  

Taiteen tohtori Juha Saitajoen näyttelyyn valitsemat 68 teosta 
johdattavat katsojan Valtteri Poitsalon salaperäiseen kuvamaailmaan.

Poitsalon kotisivut:
http://koti.welho.com/mpoitsal/Valtteri/uusi%20etusivu.html

 

6. - 24.10.2010

ELÄMÄNI

Helsingin kuvataidekoulun ja Kaarisilta ry:n oppilaiden teoksia

 

pirkkahytonen_sivu_omakuva_2010_betoni2.jpgleenakuusisto3_sarjasta_vielanupulla_pastelli_2010_kuvaanttiberg2.jpg

 

Näyttely esittelee Helsingin kuvataidekoulun ja Kaarisilta ry:n 
oppilaiden maalauksia, veistoksia ja piirroksia.

Helsingin kuvataidekoulussa 4-20-vuotiaat lapset ja nuoret voivat 
opiskella iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin kuvataidetta taiteilijoiden
ja kuvataideopettajien ohjauksessa seitsemässä opetuspisteessä.

Kolme kuvataidekoulun nuorta kuvantekijää ovat päättötyön 
vuonna 2010 tehneitä opiskelijoita, jotka ovat itsenäisesti 
tutkineet piirustuksen ja maalauksen ilmaisukeinoja teoksissaan.

Leena Kuusisto löysi yksinäisen lapsen herkät hetket aiheeksi pastellipiirroksiinsa. Yksinolo on sekä tyytyväisyyttä että ikävää.

Anna Tuomela on maalannut öljyväreillä pieniä tarinallisia omakuvia. 
Ne kertovat lapsuudesta, muutoksesta, surusta, ystävistä 
ja itsenäistymisestä.

Rosa Väisänen matkustaa öljyvärimaalauksissaan outoihin 
maisemiin ja matkoilta jääneisiin muistikuviin. Matkustaminen on toisinaan 
kuin välitilassa olemista, johon liittyy myös jännitystä, uutta ja pelottavaa.

Nastolassa sijaitseva Kaarisilta ry tarjoaa kulttuurialan päivä- ja työtoimintaa sekä kuvataiteen ja musiikin alan ammatillista koulutusta erityistukea 
tarvitseville henkilöille.

Kaarisilta ry:n kuvallisen ilmaisun ammatillisen koulutusohjelman 
opiskelijat ovat kuluvan vuoden aikana käsitelleet 
havainnointia, ihmistä ja tilaa. 
Näyttelyssä on esillä Pirkka Hytösen, Ilona Ihaksin, Kati Jaatisen, 
Sari Koivusen
, Antti Savolaisen ja Anna-Maija Toivaisen teoksia.

Opiskelijat perehtyivät erilaisten tunnetilojen ilmaisuun ja omakuvan 
tekemiseen muun muassa kuvanveiston kautta. Omia kasvonpiirteitä katsottiin peilistä ja käytettiin betoniveistosten muottien muovailun tukena. 
Tekijöiden omat elämänvaiheet ja tunteet ovat olleet lähtökohtina myös alkusyksyllä 2010 valmistuneissa pastellipiirroksissa.

 

anna_tuomela_avajaisissa.jpg

 

 

 

sari_koivunen_avajaisissa.jpg

leena_kuusisto_elamani_avajaiset.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

viivi_vikman_avajaisissa.jpg

avajaisvieraita.jpg

 

 

 

 

 

21.9. - 3.10.2010

VALON LÄHTEET

Annakaisa Ahonen, Antero Laine ja Susanna Paasonen

 

kaksi_henkiloa_110x120cm_akryyli_2006_annakaisa.jpg

 

lohoilevat_kissat_65x80cm_akryyli_2010_antero.jpgvihrea_pilkahdus_65x80cm_akryyli_2009_susanna.jpg

 

Kolmen taiteilijan aiheiltaan ja kuvaamistavoiltaan erilaiset maalaukset kuljettavat kodin rauhasta kaupunkiin ja abstrakteihin värimaisemiin.

Näyttelyn taiteilijat ovat valmistuneet kuva-artesaaneiksi nastolalaisen Kaarisilta ry:n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta erityisopetuksesta.

Rakennukset ja niiden asukkaat ovat Annakaisa Ahosen (s. 1973) teosten kuvastoa. Heleät pastellivärit tuovat akryylimaalauksiin eloisuutta ja valon tuntua. 

Antero Laine (s. 1967) kuvaa akryylimaalauksissaan lemmikkieläimiä ja läheisiä ihmisiä lämmöllä. Hän pyrkii luomaan teoksiinsa rauhallisen tunnelman tarkasti harkituilla maanläheisillä värisävyillä.

Värit ovat keskeisiä Susanna Paasosen (s. 1977) maalauksissa. Abstraktit teokset koostuvat päällekkäisistä läpikuultavista värikerroksista, ne jättävät tilaa katsojan omille tulkinnoille.

 

 

24.8. - 19.9.2010

PUUN TAKAA!

 

jussi_aalto_urhea_intiaanipllikk_20102.jpgnettikuvamustekalapieni2010020x207420cm20201020puupiirros20paul20gustafsson20pieni.jpg

 

Puun takaa! -näyttely esittelee yhdeksän erityistukea tarvitsevan nuoren taiteilijan puupiirroksia. Kaikki näyttelyn teokset ovat valmistuneet kuluvan vuoden aikana.

Paul Gustafsson (s.1979) kuvaa monivärisissä puupiirroksissaan luontoa, varsinkin lintuja. Hän valmistui kuva-artesaaniksi nastolalaisen 
Kaarisilta ry:n kuvallisen ilmaisun ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2006.

Jussi Aallon (s.1991), Sami Hukan (s.1987), Otto Kasvion (s.1976), 
Linnea Meurosen 
(s.1987), Janne Ojaniemen (s.1985), Vesa Rimpilän (s.1986), Lasse Rinteen (s.1985) ja Atte Selinin (s.1981) puupiirrosten innoittajina ovat olleet Pohjois-Amerikan intiaanikulttuurit. Kaikki kahdeksan tekijää ovat toteuttaneet teoksensa tamperelaisen Omapolku ry:n taidetyöpajassa.

nettikuvasami_hukka_lentoon_2010_puupiirros_265x175cm.jpgnettikuvakilpikonnapieni207420x2010020cm20201020puupiirros20paul20gustafssonpieni.jpg

 

 

21.7. - 22.8.2010

VUODEN SATOA

 

kuva2_minnapuranen_ruusukaali_2009_63x73cm_vahaliitu.jpgkuva3_minnapuranen_metsan_sisus_2009_tussi_63x53_kuva_pekkasyrjala.jpgpienennetty_punakaali_2009_63x73cm_vahaliitu.jpg

 

Vuoden satoa -näyttely koostuu Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksen päivä- ja työtoiminnan taiteilijoiden teoksista. Viisi taiteilijaa ovat käyttäneet paperille tekemissään teoksissa erilaisia tekniikoita ja vaihtelevia lähestymistapoja.

Piia Ijäksen (s.1981) loistavan värikkäiden akvarellien lähtökohtana on ollut muisto tai tunnelma jostakin hetkestä tai tilanteesta.

Minttu Koslowin (s.1970) ja Minna Purasen (s.1969) teosten pohjalla on luonnon havainto, Kaarisillan piha ja metsä sekä malleina olleet esineet ja kasvit.

Sonja Salakan (s.1993) intohimona on eläinten, erityisesti lintujen, kuvaaminen.

Pentti Rantanen (s.1954) on syventynyt japanilaisen kirjailijan Kenji Miyazawan tarinaan Ravintola Hirveä (1924). Rantasen teos on piirrosinstallaatio, joka yhdistelee tarinan tekstiä ja kuvitusta.

 

 

6.-18.7.2010

Tuuli Rouhiainen: 
My little something!

 

tuuli_rouhiainen_my_little_1820522073_tussi_ja_akryyli_2010_128x81cm.jpgtuuli_rouhiainen_my_little_2220-312055_tussi_ja_akryyli_120x87cm.jpg

 

" Oodi helmitauluankoille! Oodi leijuville legoille! Entä puhelinlangoille? Ja mitä vielä?! 

Näyttelyn teosten lähtökohtana on ollut tekemisen ilo! Itse tekoprosessi on 
ollut merkittävässä osassa: spontaaniuden, leikkimielisyyden ja sattumanvaraisuuden kautta pääsen käsiksi maailmaan, joka on minulle 
ominta ja jossa minun on hyvä olla. Tämä maailma saa aineksensa reaalimaailmasta, mutta jalostaa sitä eteenpäin ja antaa minulle 
mahdollisuuden astua tuntemattomalle alueelle, jossa eivät päde totutut säännöt. Asiat syntyvät toistensa innoittamina, hetken mielijohteesta muodot muuntuvat ja kaikki on mahdollista! Teoksissa leikkivät vahvat kontrastit, karamellivärit, yllättävät yhteydet ja surrealistinen, unenomainen tunnelma. Näyttelyn kautta halusin kuitenkin antaa tälle maailmalle sen ansaitsemaa lisää tilaa ja huomiota.

Lisäksi haluan antaa myös näyttelyvieraille mahdollisuuden arjen keskellä pysähtyä hetkeksi ja tehdä kuvaa. Yhteisötaideteos "Our little something!" osallistaa vierailijat luomaan uutta, yhteistä maailmaa."

-Tuuli Rouhiainen- 

"My little something!" on Tuuli Rouhiaisen, s. 1985, ensimmäinen yksityisnäyttely. Aikaisemmat näyttelyt, joissa Rouhiaisella on ollut töitä esillä, ovat vuosilta 2005-2008, viimeisimpänä yhteisnäyttely Sirkku Niskasen kanssa. Rouhiainen opiskelee Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa kuvataidekasvatusta.

 

12.5. - 2.7.2010

HOT 10  

Valmistuvien kuva-artesaanien lopputyönäyttely


Taiteilijat: Timo Fränti, Kristo Leppäpohja, Jenni Marjakangas, Jaana Miettinen, Antti Mustaparta, Suvituulia Ollikkala, Aija Penttilä, Miia Ruohonen, Saija Seppälä ja Marjo Talvensaari.

  

Muut menneet näyttelyt näet Kaarisilta ry:n sivuilta tästä linkistä